Inlägg från: Madame98 |Visa alla inlägg
  • Madame98

    BF Oktober 2021

    Jag hoppar också gärna in här, är i vecka 7 (6+2) och har tre missfall bakom mig så har inte kunnat glädjas så mycket. Men detta är första gången sedan graviditeten med dottern som jag kommit in i vecka 7 så lite hopp finns det ändå. Testerna ökade jättefint också så inget tyder egentligen på missfall hittills. Jag får hoppas på det bästa tills motsatsen bevisats helt enkelt.

    22 år är jag, en dotter på 4,5 år och har bf 22 oktober 2021.

  • Madame98
    Abrakadbra skrev 2021-03-01 12:00:04 följande:

    Hur gör ni med kosttillskott? Jag slutade med folsyra då jag gav upp att bli gravid så inte ätit det på 6 mån.

    Är det aktuellt att börja sent med folsyra, järn/omega3?


    Folsyra är jätteviktigt så börja med det.

    Själv tar jag en tablett för gravida som innehåller allt typ, mycket enklare att hålla koll på än att behöva ta olika tabletter med folsyra, järn osv.
  • Madame98
    SofieBear skrev 2021-03-02 21:45:48 följande:

    Kan dock vara bra att kolla hur mycket folsyra den tabletten innehåller. Ibland innehåller de inte hela det rekommenderade behovet, så att man måste ta 2 tabletter.


    Ja precis, beror på vilka tabletter man köper. De jag tar ska man inte ta mer än en tablett/dag. Men finns andra tabletter från ett annat apotek där det står att man ska ta två per dag.
  • Madame98

    Går in i vecka 8 imorgon och ultraljudet (privat) idag såg jättefint ut, hjärtat tickade. Blev dock rekommenderad att kontakta mvc nu men jag vet inte, känns för tidigt.

    När ska ni ringa mvc för att boka tid? Eller när gjorde ni det om ni redan varit på första besöket?

  • Madame98
    GrodanS77 skrev 2021-03-05 12:54:18 följande:

    Grattis! Va härligt!

    Man har oftast det första samtalet kring v8-10. Man pratar om graviditeten, förväntningar osv men man tar också en massa blodprover. Kollar rubella, hb, ferritin (järndepå), oftast tsh och t4 (sköldkörtelhormon, vet inte om alla har som standard att göra det men de borde), socker, blodtryck osv. Om kub/nipt ska göras så brukar det bokas också.

    Varför skulle det vara för tidigt att boka tänker du? Risken för missfall eller? Om du får missfall kan du även få samtalsstöd från dem då. Och som en gammal sliten fras säger ?du väntar barn, inte missfall?


    Tack!

    Ja pga missfallsrisken, känns så jobbigt att behöva ringa och avboka. Samtalsstöd tror jag inte jag får ändå, är en barnmorska på alla gravida i området så hon är redan stressad (alla andra barnmorskor flyttade en bit bort för ett par år sedan). Men jag får se, kanske ringer nästa vecka och bokar en tid!
  • Madame98

    Fick se bebisen idag igen, man såg lite bättre även om det mest var en klump haha. Så kul att för exakt 2 veckor sedan var fostret 8 mm långt och nu 21 mm. Går in i vecka 10 imorgon. <3

    Kunde inte hålla mig och berättade för dottern på snart 5 år att hon ska bli storasyster. Hon blev jätteglad och har bestämt att det är en prinsessbebis som ska heta Belle haha.

    Har ni med barn redan berättat för dem eller väntar ni ännu längre? :)

  • Madame98
    Lilant skrev 2021-03-19 14:25:06 följande:

    Jag har rätt å du fel dom säger inte fullgångna veckor på mvc eller förlossning dom säger vecka+dag :) man är inte i den säkra perioden försen man är i 12+0 och så är det vad du än säger anledningen till att man säger vecka+ dag är medicinska till exempel så kan du inte göra ett ultraljud 11+3 för att kolla ds med nackspalten men 12+0 går det trotts att ni idioter säger att ni är i vecka 12 så är ni inte det medicinskt :) och därför är inte missfallsrisken över punkt slut


    Missfallsrisken är inte ens över vid vecka 13?

    För övrigt är det olika vad barnmorskor säger, jag har också ett barn sedan tidigare och på mvc sa barnmorskan vid varje besök "idag är du i vecka 12" när jag var 11+ osv.

    Vill man veta exakt dag så förtydligar man. Så jo, i vecka 11+ har man alltså gått in i vecka 12. Hur stör det dig om någon ser det som en milstolpe?
  • Madame98
    Lilant skrev 2021-03-24 11:38:33 följande:

    Menar inte kub menar det tidiga ultraljudet man brukar få i vecka 12 i västra Götaland är det så iallefall :)


    Bor i Västra Götaland och det är inställt pga corona, men beror säkert på var i VG. Det infördes ju ganska nyligen ändå, innan dess var det till RUL man fick vänta.
  • Madame98

    Igår lyckades jag äntligen höra hjärtljuden med doppler.. Har annars gått runt och tänkt att det säkert är MA och inte kunnat glädjas riktigt då jag såg fostret senast vecka 9. Idag gick jag in i vecka 14 så livet kan inte bli bättre just nu (även fast jag i princip är sänggliggandes pga fruktansvärt illamående och yrsel haha).

    Hur mår ni alla andra här? Både psykiskt och fysiskt. <3

  • Madame98
    Lilant skrev 2021-04-17 07:19:45 följande:

    Förstår fan inte hur ni i denna tråden räknar veckor du kan omöjligt vara i vecka 15 jag är i vecka 15 och har bf 2 veckor och 4 dagar innan dig


    Bara för att du räknar fel så ska inte alla andra göra det. Sluta bli provocerad av småsaker och ägna tid åt annat viktigt.
Svar på tråden BF Oktober 2021