Inlägg från: Abrakadbra |Visa alla inlägg
  • Abrakadbra

    BF Oktober 2021

    Åh hej allihopa! Här kommer en förstföderska precis fyllda 29 år :) jag plussade igår! Kan inte tro det är sant... vi har haft oskyddat sex i ungefär 1.5 år. Försökt aktivt vid några få tillfällen men då det inte gick vägen slutade vi försöka och planerade att skaffa hjälp till sommaren. Ska berätta för sambon idag.

    Jag hade sista mensdag 23 januari. Betyder det då att jag har bf 30 oktober?

    Kram och grattis till alla er!

  • Abrakadbra

    Tack snälla! Känner mig både glad och livrädd på samma gång. Vad är det första jag ska göra nu? Ringa min barnmorska antar jag? ;) weehoo

  • Abrakadbra
    Mmamma92 skrev 2021-02-26 17:38:13 följande:

    Måste fråga hur ni mår, vad har ni för symtom hitills? Jag har själv endast haft molande värk typ som mensvärk och ömma bröst och känt mig jättevarm. Inget illamående än och det gör mig lite orolig, är i vecka 5 +4 och när jag googlade så kom det fram typ att om man inte mår illa är det större risk för mf. Dumt att läsa alltmöjligt för man blir så orolig. Har inte varit såhär nojig mina tidigare två graviditeter vet inte varför jag är såhär nu... Men hur tidigt blrjade ni känna av illamående? Alla är ju olika såklart.M"normslt" mår man väl illa mellan 4-12,14 v..


    Jag har haft tunga ömma bröst i ungefär 2 veckor. Inget illamående men efter att jag plussat (är 5+1 gången) så har jag börjat känna det lite smått... ungefär som att jag inte ätit. Annars är jag som du väldigt varm, och har otroligt svårt att sova på kvällarna! Är så himla olika med symptom så du behöver inte oroa dig :)

    Kram
  • Abrakadbra

    Tack. Ska försöka ta in informationen och sen ringa i veckan.

    Hur har det sett ut för er? Får partner vara med på inskrivningen eller finns det restriktioner även där? Har ni gått dit själva?

  • Abrakadbra

    Okej, hur känna det för dig att partern inte får följa? Någon som vet hur det ser ut i skellefteå/umeå trakten?

    Jag tycker det känns lite jobbigt då det är min första graviditet, känner mig redan ensam som det är... Men det ska nog gå bra ändå :) kanske man kan ta med partern på videolänk haha

  • Abrakadbra

    Okej, hur känna det för dig att partern inte får följa? Någon som vet hur det ser ut i skellefteå/umeå trakten?

    Jag tycker det känns lite jobbigt då det är min första graviditet, känner mig redan ensam som det är... Men det ska nog gå bra ändå :) kanske man kan ta med partern på videolänk haha

  • Abrakadbra
    Smurfem skrev 2021-03-01 07:46:06 följande:

    Det är (ursäkta) förjävligt att inte partnern får följa med. Man behöver det stöd och support, särskilt med en vimsig gravidhjärna ;) Man är ju ändå två på resan så tycker det är väldigt tråkigt. Jag fick även i vecka 10 beskedet om att fostret dött och det var inte kul att tackla ensam.

    Här kan man ändå boka UL hos privata aktörer och där får partnern följa med (som att corona inte smittas då) jättekonstigt....


    Jag beklagar! Usch så jobbigt att inte ha partnern där när man får ett sådant besked.

    Har du gjort tidigt ultraljud?
  • Abrakadbra

    Hur gör ni med kosttillskott? Jag slutade med folsyra då jag gav upp att bli gravid så inte ätit det på 6 mån.

    Är det aktuellt att börja sent med folsyra, järn/omega3?

  • Abrakadbra
    SkumGrönBanan skrev 2021-03-01 15:42:09 följande:

    Är i tionde veckan. Har haft mycket illamående och typ ingen aptit alls. Godis, allt med kolsyra och ja det mesta som jag tidigare "behövt" har jag inte kunnat få i mig alls. Tills nu?

    Kom nyss hem efter att ha varit ute en sväng på lunchen och fick toksug efter ett stort glas cola och hittade till min lycka också en kexchoklad. Nu kan jag inte sluta tänka på en kebabpizza. Vad är detta? Vilken himla vändning!

    Återstår att se om det är högst tillfälligt eller håller i sig...

    Hur känner ni inför mat och annat man kan trycka i sig?


    Hur har illamåendet varit idag? :)

    Jag har haft svårt att få i mig mat, inte varit sugen eller hungrig alls! Är bara i vecka 6 och har inte känt av något illamående än men är otroligt uppblåst och funderar på om jag kan vara förstoppad då nr 2händer var 3e dag och istället för min normala "dagligen".
  • Abrakadbra
    SofieBear skrev 2021-03-02 21:45:48 följande:

    Kan dock vara bra att kolla hur mycket folsyra den tabletten innehåller. Ibland innehåller de inte hela det rekommenderade behovet, så att man måste ta 2 tabletter.


    Har köpt en med både omega3 och folsyra som man ska ta två gånger om dagen. Är det bäst att ta med måltid eller innan läggdags tro?
  • Abrakadbra

    Hej!

    Fick ha lite morgonmys såhär på söndagsmorgonen. Någon som vet hur vanligt det är med en blödning efteråt? Det är som att spelman som kommer ut är blodblandad. Borde jag ringa barnmorskan eller ska jag sitta lugnt i båten?

  • Abrakadbra

    Hej!

    Fick ha lite morgonmys såhär på söndagsmorgonen. Någon som vet hur vanligt det är med en blödning efteråt? Det är som att spelman som kommer ut är blodblandad. Borde jag ringa barnmorskan eller ska jag sitta lugnt i båten?

  • Abrakadbra

    Min blödning har också fortsatt idag. Från rosa/brun flytning till ner färskt nu... men det kommer bara då jag kissar. Molvärken har blivit mer påtaglig också.

    Läst på en del idag om att det är vanligt men just nu stillar det inte min oro.

    Håller tummarna för oss att det bara ligger något i luften som gör att vi är ett par stycken som börjat blöda!

  • Abrakadbra
    Madame98 skrev 2021-03-05 12:35:32 följande:

    Går in i vecka 8 imorgon och ultraljudet (privat) idag såg jättefint ut, hjärtat tickade. Blev dock rekommenderad att kontakta mvc nu men jag vet inte, känns för tidigt.

    När ska ni ringa mvc för att boka tid? Eller när gjorde ni det om ni redan varit på första besöket?


    Å så roligt att allt såg bra ut!

    Jag ringde mvc förra veckan, i veckan 6 och hon tyckte det var bra att jag hörde av mig. Tyckte själv det var tidigt... fick dock inte tid förrän 1/4 och då är jag i v.10+0

    Känns skönt att ha kontakt med henne nu när jag börjat blöda så jag har någon att vända mig till så jag skulle rekommendera att du ringer redan nu :) kan ju vara svårt att få tid för Inskrivning på vissa ställen
  • Abrakadbra
    Baconpie skrev 2021-03-08 10:04:26 följande:

    Åh nej vad tråkigt! Hur långt gången är du?

    Jag är i 6+5 och ingen verkar vilja undersöka mig, fått besked att avvakta och vänta. Är så orolig.

    Har du sökt vård?


    Är I vecka 7+1

    Samma för mig. Ska vänta och se, men nu kom det mer blod och smärta. Nojig över hur det ska gå på jobbet idag... jobbar kväll nämligen. Tror verkligen jag fått missfall nu när jag inte känner mig gravid längre. Hur går det för dig?
  • Abrakadbra
    Baconpie skrev 2021-03-08 17:25:49 följande:

    Åh jag förstår precis. Jag har också haft lite mindre blödningar idag. Jag valde att sjukskriva mig, har ett jobb där jag måste vara fokuserad och närvarande och det går inte nu. Jag har ganska kraftigt illamående, vet inte om det är ett gott tecken men känner mig gravid. Fick tillslut tag på en privat gyn som kunde erbjuda undersökning och vul på fredag, då är jag i 7+2 så om något lever bör det nog gå att se.

    Har du fortsatt blödning?


    Oj så skönt. Förstår om dagarna kan kännas tunga fram till dess! Bra att du stannade hemma från jobbet. Jag är på jobbet nu, min barnmorska tyckte att jag såklart skulle åka hem då man inte vet hur det artar sig.

    Det droppar inte blod utan blöder bara när jag kissar. Har inte speciellt ont nu heller. Men har inte ont i brösten längre... känner mig inte gravid så missfallet kanske tilltar senare.. ska försöka hitta någon som vill göra VUL på mig så jag bara får veta hur allt ser ut
Svar på tråden BF Oktober 2021