• Fru89

    BF Oktober 2021

    Tråden för oss med BF oktober 2021

    Här samlas vi och följs åt i resan under och efter graviditeten.

    Stöttar, frågar, undrar, diskuterar och peppar!

  • Svar på tråden BF Oktober 2021
  • Mmamma92

    Tack för svar, skall försöka att inte oroa mig för mycket. Man ska väl va glad att man får må bra <3

  • Traska
    Lilly2015 skrev 2021-02-26 06:55:28 följande:

    Jag mår också riktigt dåligt men tycker att Lergigan comp hjälper en del. Annars försöker jag mest äta hela tiden och så jobbar jag hemma vilket verkligen räddar mig! Annars hade jag nog sjukskrivit mig. Mådde du lika dåligt med de äldre barnen? Med mitt äldre barn började jag må bättre i vecka 10 så jag har förhoppningsvis bara några få dagar kvar i det här helvetet!


    Jag mådde inte alls såhär med de andra barnen. Mådde bara illa vissa tider på dagen, nu mår jag illa hela tiden och med en rejäl dipp efter lunch då jag oftast måste lägga mig.

    Lergigan hjälper kanske lite, men jag tror att jag får ont i magen av dem.

    Viss mat får mig att må sämre, viss lite bättre. Rå morot och rå selleri gick bra att tugga på,

    Tror det gick över efter v. 12 för mig sist, så det är bara att hoppas.

    Önskar jag kunde jobba hemifrån men det går inte.

    Bara att härda ut antar jag. Hoppas ditt släpper snart också
  • Kaninbunny
    Mmamma92 skrev 2021-02-26 17:38:13 följande:

    Måste fråga hur ni mår, vad har ni för symtom hitills? Jag har själv endast haft molande värk typ som mensvärk och ömma bröst och känt mig jättevarm. Inget illamående än och det gör mig lite orolig, är i vecka 5 +4 och när jag googlade så kom det fram typ att om man inte mår illa är det större risk för mf. Dumt att läsa alltmöjligt för man blir så orolig. Har inte varit såhär nojig mina tidigare två graviditeter vet inte varför jag är såhär nu... Men hur tidigt blrjade ni känna av illamående? Alla är ju olika såklart.M"normslt" mår man väl illa mellan 4-12,14 v..


    Är också illamående, stora bröst just nu och väldigt andfådd verkligen! Det känns konstigt. Tror kanske jag har lågt hb brukar få det
  • rollingsky

    Jag är verkligen otroligt trött. Är ni också det? Jag sover 10-12 timmar per natt men är en zombie. Trött i varenda cell i kroppen.

  • Sylphide
    rollingsky skrev 2021-02-27 08:53:15 följande:

    Jag är verkligen otroligt trött. Är ni också det? Jag sover 10-12 timmar per natt men är en zombie. Trött i varenda cell i kroppen.


    Samma trötthet här. Är så glad att jag klarat av 3 dagar arbetsvecka. Har bara jobbat, ätit och sovit. Idag är jag ledig och sovit 11 timmar, så känner mig nästan utvilad :)
  • Sylphide

    Fick se lilla hallonet igår med ett tickande hjärta. Blev v.7+2 istället för 7+5. Nu har en del av min oro släppt och tröttheten och illamående och bäckensmärtan känns nu mer värt det.

  • Enkeli
    Hellsbelles skrev 2021-02-26 14:34:40 följande:

    Det tror jag hade ÄL 2 februari, hcg onsdag eftermiddag var på 349 så tycker det känns lågt men imorse var det på 429 hoppas det går vägen denna gången :) beklagar :(


    Hej, hur vet du din hcg? Jobbar du inom sjukvården?
  • Hellsbelles
    GrodanS77 skrev 2021-02-26 18:59:02 följande:

    Hur högt eller lågt det är från början säger inte så mycket. Det viktiga är hur det ökar. Tyvärr tycker jag att det är en väldigt låg ökning för dig. Hcg ska dubbleras på 48 timmar. Jag vill inte skrämma dig, men utifrån min erfarenhet så är det en för låg ökning för att vara ok. Risken är stor att det är ett utomkveds eller ett mf, tyvärr. Säger inte att det måste vara så. Men var uppmärksam på om du får mer ont, då ska du åka in till gynakuten. Ett utomkveds som spricker är inte att leka med utan kräver operation.

    Hoppas innerligt att det inte är det! Vill bara att du ska vara vaksam på signalerna kroppen ger!


    Ja känns också som en låg ökning men får ta en dag i taget ska höra av mig om jag får ont igen annars är nästa möte på torsdag så vara att vänta <3
  • Hellsbelles
    Enkeli skrev 2021-02-27 10:35:29 följande:

    Hej, hur vet du din hcg? Jobbar du inom sjukvården?


    Hej är undersköterska men vet hcg då jag fick ont i högra äggledaren och haft mellanblödningar i 5 dagar så ringde gynakuten och fick komma in :)
Svar på tråden BF Oktober 2021