Inlägg från: GrodanS77 |Visa alla inlägg
  • GrodanS77

    BF Oktober 2021

    De nya riktlinjerna är tydligen att alla över 35 som är gravida ska vaccinera sig.

    Jag har passerat 35 med råge. Fyller 44 i år (hemska tanke!) så med det i åtanke så känner jag att jag ska ta vaccinet nu när jag har funderat lite och läst. Jag är också väldigt mycket för att alla vaccinerar sig! Med tanke på min ålder och att jag gjort äggdonation så räknas min graviditet som en riskgraviditet. Har dock inga underliggande sjukdomar eller annat som gör att jag ligger i riskgrupp.

    Jag kommer vaccinera mig. Men visst finns det en oro för biverkningar och annat som inte hunnit komma fram från andra gravida som vaccinerar sig tidigare. Lite läskigt men samtidigt så skulle det vara sååå skönt att vara vaccinerad!

  • GrodanS77

    Men även om man vaccinerar sig så kan man ju smitta och få Corona själv, även om det blir en mildare variant. Så är det helt uteslutet att gå hem med gravidpeng även om man vaccinerar sig?

    Eller var det att du inte ville vaccinera dig som gravid pga att man inte känner till alla risker?

    Jag är 43 och därför blir jag erbjuden. Jag kommer ta det och nu när jag bestämt mig så känner jag lättnad.

    Men förstår att du tycker att det blir jobbigt att om du vaccinerar dig så blir du kvar på en arbetsplats som du vantrivs på och mår dåligt av. Det går inte att få en sjukskrivning nu under graviditeten då, pga mående på arbetsplatsen? Går det att ha nån som helst dialog med din ledning/chef eller är de ett av problemen?

  • GrodanS77
    SkumGrönBanan skrev 2021-05-10 10:17:02 följande:

    RUL avklarat till slut. Allt såg fint ut, så nu är jag lättad.

    Vad gäller kön så sa läkaren "det verkar vara en flicka" varpå jag frågar hur övertygad han var på det och han svarade "99 procent" sen blir han tyst en lång stund för att sen lägga till "men måla inte om rummet".

    Inte för jag hade tänkt måla om rummet men skulle ni ställa in er på att det är en tjej utifrån dialogen jag beskriver?


    Härligt att rul såg bra ut!

    Själv får jag vänta väldigt länge på det. Tre veckor till så tycker att det är sent då jag redan nu är i v17+2. Men jag har fått ett extra nu på onsdag pga min tidigare historik med ma.

    Ang det där med kön. Vi gjorde väldigt många ultraljud med dottern och ingen gång vågade de säga med säkerhet att det var en tjej men de ?trodde det?. Efter typ fjärde ultraljudet där de trott att det var en tjej så trodde vi också på det och ut kom också en tjej.
  • GrodanS77

    Jag är i mitten av v 18 nu. Har lite funderingar kring det här med flytningar. Kommer inte riktigt ihåg hur det var med dottern. Den senaste veckan känns det som om flytningarna ökat, vattniga, så det känns fuktigt i trosorna av och till. Inte hela tiden, men vissa dagar och mindre andra dagar. Funderar på om det ska vara så eller om det kan vara något annat på g?

    Har ultraljud i morgon så borde kanske ställa frågan då, men vill kolla hur ni upplever det.

  • GrodanS77
    MaTik skrev 2021-05-11 11:13:26 följande:

    Jag har också upplevt det de senaste veckorna, så det är nog normalt!


    Skönt att höra!

    Ni som känner fosterrörelser, brukar det vara lika mycket varje dag eller är det olika från dag till dag? Och hur högt upp kan man känna i v18? Är det fortfarande under naveln som gäller?

    Vet att med dottern så rörde hon mycket på sig i några dagar och sen var det lugnare i några dagar. Denna verkar vara likadan. De där lugna dagarna tar dock knäcken på mig. Vill ha någon som bråkar runt ordentligt så man verkligen känner bebben. Tycker det har varit lugnare än vanligt de senaste dagarna och då kommer ju oron, men jag känner av den men inte lika tydligt. Ibland som fladder eller något som kittlar en på insidan, bland känns det som om magen spänns ut inifrån. Förra veckan såg jag faktiskt magen hoppa till.

    Usch va ja nojar! Har mitt ultraljud i morgon och jag tror jag är mer nervös än vanligt precis dagarna innan ett ultraljud. Jobbigt!!
  • GrodanS77
    Kroonkan skrev 2021-05-11 17:16:38 följande:

    Hej, syns mina inlägg? Känner att jag inte fått någon respons.. Hur som helst undrar jag en sak gällande RUL. Kan man få könet skrivet på en lapp? Har någon av er fått det? Vill helst det skall bli en överraskning för både mig och min man, då vi skall ha baby gender reveal den 29 maj.


    Dina inlägg syns vad jag vet om i varjefall. Tråkigt att du känner att du inte får respons!

    Det är inte säkert att man kan säga kön helt hundra på rul. Det beror på hur bebben ligger. Det är inte alla läkare som vågar uttala sig säkert efter ett ul tyvärr. Men om de kan det så kan de säkert skriva på en lapp. Borde inte vara något problem men har nog en hel del att göra med vilken typ av läkare man träffar på.
  • GrodanS77
    Kroonkan skrev 2021-05-11 17:16:38 följande:

    Hej, syns mina inlägg? Känner att jag inte fått någon respons.. Hur som helst undrar jag en sak gällande RUL. Kan man få könet skrivet på en lapp? Har någon av er fått det? Vill helst det skall bli en överraskning för både mig och min man, då vi skall ha baby gender reveal den 29 maj.


    Nu kan jag kanske svara bättre på din fråga. Var på ultraljud idag (inte rul) och frågade då om man kunde se kön och det kunde hon. Hon frågade om hon skulle säga det rakt ut eller skriva det på en lapp med tanken å att maken inte kunde vara med. Så ja, det borde inte vara omöjligt att få det på en lapp
  • GrodanS77
    MaTik skrev 2021-05-12 09:23:14 följande:

    Jag känner rörelserna väldigt sällan, typ någon gång per kväll. Och de är fortfarande svaga, mest som ett litet fisksprattel. Är en bit nedanför naveln, fem-tio cm kanske?

    Lycka till på ultraljudet!


    Tack, det gick bra på ultraljudet! Allt såg tipp topp ut!

    Ok, jag tycker mig känna lite högre upp, i höjd med naveln ibland och straxt över men det kanske är för tidigt? (V17+4) Men oftast är det ganska långt ned. Tänkte att jag skulle ha frågat på ultraljudet men glömde helt bort det i lättnaden över att se en parvel sprattla för fullt!!
  • GrodanS77
    Kroonkan skrev 2021-05-12 16:58:59 följande:

    WOW vad roligt, hoppas jag har samma tur. Men löste igår på östra att de ej skriver på lapp. De hade till och med skrivit det på sin sida... Plus skrev det att man inte får filma eller ta kort.


    Men har de inte ändrat sina rutiner nån ting med Corona? För läkaren som jag träffade idag undrade om jag ville ringa upp maken så han kunde få se på bild från ultraljudet, efter att hon gjort alla undersökningar. Nu jobbade han så det gick tyvärr inte. Men till rul så tänker jag försöka få till det så han också får se, om de tycker att det är ok då. Det jag gjorde idag var ett extra ultraljud pga min historik med ma. Så de kanske lättade lite på reglerna då eller så var det bara en snäll läkare jag träffade på. Superbra var hon ivarje fall.
  • GrodanS77
    Kroonkan skrev 2021-05-12 19:04:13 följande:

    Var detta i Göteborg du var? Jag kommer ha RUL på östra sjukhuset. Där stod det på deras hemsida att de ej skriver kön på lappar eller tillåter video inspelning mm. Lät jätte strängt. De skrev många vill ha videosamtal eller filma pga partner ej kan vara med av anledning till corona. Men de tillåter ej det. Jag skall Dock göra mig bästa och fråga om jag kan få det på en lapp. Jag kanske har tur med en snäll person. För blir roligare på baby gender reveal om det blir överraskning för båda och inte bara min man. Plus jag vill slippa hålla det hemligt. Du hade verkligen tur och träffade en bra snäll person som hade överseende. Jag hade samma tur på KUB då fick jag filma och visa min man hemma. Men sjukhuset verkar strängare


    Nä, det var i Uppsala. Vet att man tidigare inte fått spela in eller ha videosamtal pga läkarens integritet typ. Men det verkar som att många sjukhus har släppt på det just nu för att man inte får ha med sig någon. Hoppas att du har tur och lyckas övertala!
Svar på tråden BF Oktober 2021