• Anonym (Analfissur)

    Analfissur/operation

    Jag opererades för analfissur för 7 dagar sedan. Jag hade en analfissur sedan 9 månader tillbaka som inte läkte. De brände fissuren och skapade en ny sårläkningsyta. Nu har jag väldigt ont. Har någon gjort liknande operation? Hur länge hade ni ont?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-01-27 10:38
    Vad r era bästa smärtlindringstips? Hjälp, har ont!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-01-28 09:11
    Puffar! Är det verkligen ingen annan här inne som gjort denna typ av operation?

  • Svar på tråden Analfissur/operation
  • Anonym (ssk)

    Fick du ingen info att det kommer ta flera veckor innan smärtan ger med sig?

  • Anonym (Analfissur)

    Jag fick reda på att det efter en vecka skulle ha bildats en ny hinna.

  • Anonym (ssk)

    Köp bedövningssalva på apoteket (receptfritt) och ta alvedon+ipren var 5:e timme.

  • Anonym (Analfissur)

    Puff! Fler som gått igenom detta fasansfulla?

  • Anonym (ssk)
    Anonym (Analfissur) skrev 2021-01-28 09:21:17 följande:
    Puff! Fler som gått igenom detta fasansfulla?
    Vad snällt att du ignorera mitt svar....
  • Anonym (Analfissur)
    Anonym (ssk) skrev 2021-01-28 09:25:10 följande:
    Vad snällt att du ignorera mitt svar....
    Åh, det var inte meningen! Jag glömde dela svaret! 
    Jag smärtlindrar mig med Alvedon och Ibumetin maxdos per dygn. Jag använder även Instillagel före och efter avföring, samt Xylocain däremellan. 
    Ändå har jag svåra smärtor flera timmar om dagen. Kanske bara att härda ut?
  • Anonym (ssk)
    Anonym (Analfissur) skrev 2021-01-28 09:32:11 följande:
    Åh, det var inte meningen! Jag glömde dela svaret! 
    Jag smärtlindrar mig med Alvedon och Ibumetin maxdos per dygn. Jag använder även Instillagel före och efter avföring, samt Xylocain däremellan. 
    Ändå har jag svåra smärtor flera timmar om dagen. Kanske bara att härda ut?
    Ja, tyvärr är det bara att härda ut, men det kommer bli bättre!
  • Anonym (Analfissur)

    Ännu en dag av lidande. Uppdaterar min tråd, kanske någon med liknande problem vill hålla mig sällskap i denna tråd?

  • Anonym (Analfissur)

    Något som hjälper mig när det är som värst är att sitta på en varm vetekudde! 

  • Anonym (Analfissur)

    Jag ringde till Bäckenmottagningen och de sade att smärtan kunde hålla i sig i upp till 2-3 månader. Man kunde också få nervsmärtor eftersom de varit därnere och skurit. 
    Inget kul, jag är inne på 12e dagen nu. 

  • Anonym (Analfissur)

    17e dagen, fortsatt svår smärta :( Någon som har smärta och vill hålla mig sällskap?

  • Anonym (Analfissur)

    Inne på 19.e dagen, mina krafter börjar sina...fortfarande obehagligt ont, kan inte göra något annat än att bara vara stilla.

  • Anonym (Analfissur)

    Idag är det exakt 4 veckor sedan jag gjorde operationen. Mitt yttre sår är så gott som läkt, men har fortfarande diffus smärta från anus, samt att jag har fått något som liknar hemorrojder som ömmar. När ska skiten försvinna?

  • specialistSSK

    Hej alla som läser detta! Jag svarar pga. allmän information eftersom jag själv sökt efter svar på frågor kring det här problemet! Och mest hittat desperata frågor (likt mina egna) men få medicinskt korrekta svar. Så, här kommer sammanfattning av min egen upplevelse:

    För åtta veckor sedan var jag jätteförstoppad, och satt och tryckte jättehårt på toa. Till slut kom skiten ut, samtidigt som det kändes som att en kniv skar upp hela ringmuskeln. Jag nästan svimmade och höll på att kräkas. Det blödde pyttelite, men smärtan släppte efteråt, så jag tänkte inte mer på det. Förrän några timmar senare. Herregud vad det började bränna, och värka. Kunde inte sitta.

    Fick omedelbart en yttre hemorrojd (för första gången) som gjorde så ont att jag inte kunde gå. Fick panik. Låg på mage i tre dygn och bara grät. Fick hjälp att köpa Lactulos och Laxoberal (akut laxermedel) men blev bara gasig och fick vattentunn diarré. Varje toabesök var olidligt. Kunde inte torka mig, kunde knappt ställa mig upp efteråt. Kunde inte sova. Eller äta.

    Jobbar själv inom kirurgi, så jag vet att man kan ringa direktnummer till något som heter kirurgmottagningen på sjukhus. De har rådgivning. Fick rådet att härda ut i 2 veckor, med Lactulos och receptfri salva Scheriproct. Det gjorde ingen skillnad.

    Rinde igen efter 2 veckor, grät hysteriskt. Fick rådet att besöka Akuten. Fick morfintabletter där, rådet att byta Lactulos mot MOVICOL + fick salva Rectogesic utskrivet. Skulle föra in den i slutmuskeln, vilket inte gick förrän dag 4-5 pga. krampen hade STÄNGT BUTIKEN^^ Fick handikappande huvudvärk av salvan, men det släppte efter en vecka. Och sedan hjälpte salvan mot krampen, MOVICOLEN fixade konsistensen utan gaser, hemorrojden krympte och jag kunde gå igen. Sitta (någorlunda). Använde salvan i 6 veckor (standard) men läkte inte. BEGÄRDE då akut undersökning i NARKOS. Alltså sövning. Det är fullt rimligt och rekommenderat på de flesta sjukhus.

    Detta var alltså efter 8 veckors daglig smärta. Alvedon och ipren var sjätte timme (viktigt!) Undersökningen i narkos visade djup spricka ända ner till muskelfibrerna + liten fistel som läckte avföringsvätska. Fisteln öppnades, brändes bort, och kirurgen lade dubbel dos botox ÖVERALLT. I sprickan, bredvid på båda sidor, direkt i sprickan samt extra längst upp. Samt stor dos lokalbedövning (hade ingen känsel på 14 timmar).

    Detta var i förrgår.

    Kunde sluta med Rectogesic dagen efter. Ingen blödning på toa (ännu). Sveda högst 10min efter att ha bajsat. Kan gå normalt, hosta och nysa utan smärta. Full effekt tar ca. 3 dygn, därefter har sprickan 2-3 månader på sig att läkas. Utan en massa salvor och elände.

    Än så länge kan jag hålla inne ev. fisar, och har iaf fått lite hopp om framtiden!!!

    70-80% läks efter botoxbehandling. Den kan även upprepas.

    Detta blev ett långt inlägg, men jag avslutar med detta: Sök hjälp DIREKT. Ge det högst 2 veckor. Välj MOVICOL i första hand, lagom dos (ej diarré). Kontakta en kirurgmottagning, besök Akuten, ta smärtstillande regelbundet, TJATA! Testa Rectogesic, vänta ut huvudvärken. Använd tvättservetter, inte strävt toapapper. ?Dutta? istället för att torka, använd dyngsura tvättlappar, ljummet vatten.

    Lycka till!

  • minty431

    @specia­listSS­K

    Hur mår du nu efter operationen? Och på vilket sjukhus genomfördes din operation? Jag har själv fått botox för 2 veckor sedan för min kroniska analfissur som jag haft sedan hösten 2020. Har blivit feldiagnostiserad ett flertal gånger och vid senaste läkarbesöket antydde läkaren att han inte såg någon fissur, men när jag kollar så ser jag den klart och tydligt. Har även en analflik som bildats av ärrvävnad från fissuren. Det är ett rent helvete med fissurer...

  • minty431

    Och trådskaparen, hur mår du nu? Jag funderar på om jag också måste få min fissur bränd eftersom ärrvävnad inte läker lika bra som ett nytt, färskt sår. 

Svar på tråden Analfissur/operation