• ÅJ84

    Planerar och längtar efter syskon

    Hej,

    Skapar en ny tråd här för att kunna följas åt med andra i samma sitsGlad

    I November 2020 var vi på RUL i v 12 och fick en riktig käftsmäll då det visade sig att vi fått ett MA, jag hade inte känt någonting alla graviditetssymptom fanns kvar men fostret hade mest troligt dött i v9. Det blev ett par tunga veckor efter det, då folk i vår närhet kom ut med nyheterna att de var gravida till höger och till vänster. Alla dessa ska ha sina barn efter vi egentligen skulle ha fått vårt syskon( har en tjej på 3½)

    Men vi har försökt igen nu och är inne på andra riktiga försöket efter MA.t, och ca en vecka efter ÄL hade positivt på CB ägglosningstest 18/1 så har jag haft molvärk, prick en vecka efter ÄL så hade jag ett hugg i tjejmagen, sen att jag har haft strålning ner mot höger ljumske och svank.

    Vad tror ni kan det ha tagit sig? Känner mig så nere och är rädd för att vårt skepp har gått då jag är 36 år också. 

    Vid MA.t så fick jag jättekraftiga symptom innan BIM, läckande bröst, massor av finnar var säker redan innan jag testa. Denna gång känner jag typ inget förutom molvärk. Men är rädd för att jag bara inbillar mig.

  • Svar på tråden Planerar och längtar efter syskon
  • ÅJ84
    Anonym (3-barnsmamman) skrev 2021-01-29 11:23:24 följande:

    Beklagar ditt ma, har själv gått igenom samma sak med det som skulle blivit vårt första barn. Minns så tydligt hur "alla" andra kom ut med den glada nyheten och själv låste jag in mig och bara grät.

    Jag hoppar gärna in här, är kanske inte inexakt samma sits men hoppas de är ok ändå. Är 33 år och planerar och längtar efter en liten fyra. Har barn som är födda april -13, juli -15 och minstingen feb -20. Vi planerar att börja försöka i april.

    Vad roligt att du vill haka på härGlad
    Ja MA och missfall vill man klara säg utan, även fast man vet att det är rätt vanligt.
    Har du haft mycket symptom under dina andra graviditeter?


  • ÅJ84

    Vad kul att du också vill haka på.Glad

    Ja det är svårt man vill inte vara allt för gammal själv och sen vill man inte ha för stor åldersskillnad på barnen heller. För oss har det av olika skäl inte varit aktuellt med ett syskon då jag/vi tog ett aktivt val för 1½ år sedan pga att jag fick en chefstjänst som jag visste att jag inte skulle bli erbjuden igen.

    Men sen i juli 2020 har vi inte velat någonting hellre än att vår dotter ska få bli storasyster.

    Jag hoppas verkligen att det tar nu har BIM på söndag eller Måndag, man blir alldeles knasig av att gå och vänta Skrikandes

    Äter ni några speciella vitaminer eller dyl...?

  • ÅJ84

    Jag äter apotekets vitamin för kvinnor, d-vitamin och folsyra varje dag sen i juli när vi började försöka igen. Kaffe dricker jag som vanligt men drog ner rejält när jag plussade i höstas då drack jag max den rekommenderade dosen. Får inte i mig koffein annars då jag inte gillar läsk och energidrycker alls.

    Ja man kan verkligen få hjärnspöken när man läser vissa artiklar om kvinnor och ålder.

    Med min dotter hade jag inga symptom innan jag plussade, men spydde dagligen från v6 tills det hon kom i v38, fick tom dropp i v14 då jag inte fick behålla något. Men det var värt det alla gånger ????

    Men ska bli roligt att följa era resor mot ett syskon!

  • ÅJ84
    Ja Anonym(försöker också), man kan inte föreställa sig hur det är att vara förälder förens man är där, man tror man är mentalt förbered men tjii fick man Glad

    Jepp om min cykel är som den var innan mitt MA så har jag BIM idag, jag har bara haft en "riktig" mens efter mitt MA i November så vet inte riktigt. Tidigare har den varit exakt på dagen 28 dagar.
    Så vågar inte hoppas något ännu...men har den inte kommit på Onsdag så ska jag testa....jag vågar inte testa för tidigt fastän det kliar i fingrarna.

    Hoppas det går bra att pricka ÄL för er nu Glad
  • ÅJ84

    Nej Keabro, du är inte alls hemsk som tänker så. Jag var i nästan samma sits i mitten av November i v12 när vi fick veta att det blivit MA för oss. Vid Lucia ringer mina brorsdöttrar 6 och 9 år gamla ett videosamtal och viftar glatt att dom ska få ett syskon. Jag började störtböla när jag lagt på, vår bebis skulle ha kommit 1 månad före deras. Sen blev det glöggkväll närmare jul med nära vänner där dom droppar att dom ska ha barn och har Bf dagen efter vårt planerade bf. Jag och min man bara kramade varandras händer hårt under bordet, vi hade ju aldrig berättat för någon. Just där och då den kvällen när vid kom hem så var jag så ledsen och arg jag sa att nu vill jag f*n inte se eller höra att en till människa ska ha barn. Man är absolut glad för deras skull men man har all rätt att känna så som du och jag kände/känner.

    Jag vill bara skicka dig en värmande kram och säga att jag hoppas att det är vår tur snart! *kram*

  • ÅJ84

    Ja Anonym 3 barnsmamma BIM är en plåga,man vill i princip inte gå på toaletten ifall tantröd skulle ha kommit. Och som du säger pluss då kommer oron över andra saker. Men jag hoppas det tar sig fort för er!

    Jag förstår dina tankar kring jobbet. Men det är ju kanon om du kan jobba ett tag under graviditeten, jag tyckte tiden gick relativt fort så länge jag jobbade när jag var gravid. Vart sjukskriven sista månade pga högt blodtryck och det var för mig det långsammaste jag vart med om fastän vi höll på att bygga vårt nya hus så var det som att tiden stod still.

  • ÅJ84

    Ja det är kul att vi är några stycken som kan peppa varandra och följas åt.Skrattande
    Jag min nöt kunde inte låta bli att ta ett gravtest för en stund sen(visserligen inte morgon urin), är på BIM+2 idag enligt min vanliga cykel. Men det visade ju såklart negativt...suck man blir lika besviken varje j*kla gångSkrikandes

  • ÅJ84
    Anonym (3-barnsmamman) skrev 2021-02-02 14:49:38 följande:

    Vad jobbigt för er keabro när så många kommer ut med graviditeter när man själv kämpar. Känner verkligen med er. Jag fick veta att min storasyster skulle ha barn drygt 3 månader efter vårt ma. De va en hård smäll. Men vi hade turen att bli gravida månaden efter hennes besked så de skiljer "bara" 3,5 månad på hennes äldsta och min äldsta.

    Jag har inte alls svårt att vänta med att testa. Har aldrig testat innan mensen är minst en vecka sen. Jag tror liksom bara kroppen bråkar med mig varje gång.

    ÅJ84, trist med blankt men kan ju vara för tidigt. Man vet ju aldrig riktigt hur cyklerna blir efter ma/missfall. Kan ju diffa några dagar. Så länge mensen inte kommer finns de ju hopp :)

    Jag har haft en riktig tråkdag idag och vet inte hur jag ska tänka. Jag är ju föräldraledig nu och idag pratade jag lite med en av mina chefer. Fick då veta att det inte är säkert jag för komma tillbax till samma skola i aug trots att jag tidigare blivit lovad detta ochsr har även till viss del "rätt" enligt lag att inte bli omplacerad på grund av föräldraledighet. Känner mig så nere och vet inte hur vi ska göra med allt nu. Älskar min arbetsplats och vill så gärna fortsätta där.. känns som chansen till det blir ännu mindre om man skulle bli gravid igen. :(


    Jag tycker också att det känns bra att vi alla vart med om samma sak, det är lite lättare att ha sätta sig in i känslan då gällande mf/ma.

    Jättesvår sits 3-barnsmamman, när vi fått våran dotter så visste vi ju att vi ville ha ett syskon och hade tänkt starta tidigare än vad vi nu har gjort. Men jag blev erbjuden ett chefsjobb(mitt nuvarande jobb) När vår dotter var lite drygt 1½ år.
    Visste att jag nog mest troligt aldrig skulle få den chansen igen, i alla fall inte på samma företag, men som jag våndades hit och dit. Jag gjorde listor med för och nackdelar och kunde typ inte sova förens jag landade i mitt beslut att ta jobbet.

    Men nu i skrivandets stund och med en massa hjärnspöken och åldersnojja så vet jag inte om det var rätt beslut, såhär i efterhand så har jag känt att ett jobb är "bara" ett jobb. En familj och barn är så mycket mer viktigt. Visst jag kan inte säga att ekonomiskt har detta påverkat oss positivt massor, och med både fördelar och nackdelar med att vara chef. Men just nu när man är 36(fyller 37 i augusti) och längtan efter ett syskon är så stor så kvittar allt det där med jobbet.

    Men jag håller med dig i det du skriver att du ska inte kunna omplaceras om du är föräldraledig. Och om du fortsätter och är föräldraledig så är det ju inte heller säkert att situationen ser likadan ut på din arbetsplats när du väl kommer tillbaka? Då kanske omplaceringar osv inte är aktuellt? Jag tänker det kan ju svänga mycket under ett år.

    Vart långt det här Glad men jag ville bara få ur mig lite vad jag har ångrat, sen är vi alla olika och tänker olika, det ska man ha full respekt för.
  • ÅJ84

    Verkar som att min mens kommer börja idagKräks
    Känner mig tom, vill bara att min man ska komma hem han har jobbat borta 3 dagar hade behövt honom nu.

  • ÅJ84
    Lillysmamma83 skrev 2021-02-03 08:29:29 följande:

    Hej !! Här är en till som försöker bli gravid med syskon, vi har försökt sedan sep 20 men min mens vill inte riktigt komma i fas. Jag tog en p-spruta 1:a juni och valde sedan att inte ta nr 2. Jag har haft en mensblödning men den var kortare än vanligt sen har jag haft LH höjningar på CB i tre månader men ingen glad gubbe som indikerar på att det är äggsläpp. Så jag vet inte om jag har haft ÄL eller om kroppen inte vill nu helt enkelt. Förstår eran känsla när man så gärna vill! Jag testar dessutom ihjäl mig vilket inte är så optimalt heller för det mentala ????


    Välkommen, vad kul att du också vill joina ossGlad

    Hur gammalt är ditt barn?
    Ja väntan på BIM och testa det är en riktig pers för psyket.
    Önskar att jag kunde vara lika klok som Anonym(försöker också) och tänka som hon gör.

    Jag tänkte faktiskt prova med bidrottninggelé och se om det kan hjälpa till på traven, någon som testat det?
  • ÅJ84
    Anonym (Försöker också) skrev 2021-02-11 07:43:50 följande:

    Hej hur går det för er? Jag hade glad på gubbe på äl-test tisdag morgon, och vi fick till det på kvällen. Skulle egentligen köra en gång till igår, men sambon hade ingen lust alls. Tror han känner lite press av detta och vi kände oss båda lite nedslagna igår. Tänker nog lägga ner det här med ?timed intercourse?. Det blir för mkt stress o press. Kommer nog ha förhållningssättet att det får hända naturligt istället något gång. Vill njuta av min lille son också och blir det bara han så är jag evigt tacksam ändå.


    Hej på er, kände förra veckan att musten gick ur mig helt när mensen kom 6 dagar sent dessutom, man blir ju som lite lite glad när den är försenad, men tji fick jag.

    Jag håller helt med dig Anonym(försöker också) det känns så osexigt och stressigt med att mysa efter stickor hit o dit. Vi har faktiskt också pratat lite i helgen om att blir det så blir det.
    Jag har ju redan min prinsessa och skulle det bli något mer så ser jag det som en stor bonus Glad
  • ÅJ84

    Hej, blir så glad för din skull Anonym försöker också. Jag gick nämligen också och plussade för ca 10 dagar sedan, man är ju super duper glad, men samtidigt är jag sååå rädd för ett nytt MA eller Missfall.

    Men stort grattis ännu en gång till dig. *KRAM*


    Anonym (Försöker också) skrev 2021-02-25 12:51:28 följande:

    Min mens kom inte igår, och jag hade inga tester kvar (tog det sista bim-4 som var negativt) och nu idag gick jag och köpte ett test som var positivt! Alltså så glad, precis när vi bestämt att nä nu lägger vi ner det här med äl-tester osv. Nu är det bara att hålla tummarna. Jag ser det iaf som positivt att det visar 2-3 dagen efter bim, förra graviditeten som slutade i missfall stod 1-2 samma tidpunkt...


Svar på tråden Planerar och längtar efter syskon