• Wed 3 Feb 2021 08:03
    787 visningar
    6 svar
    6
    787

    Skälig ersättning vid avtalsbrott med fotograf?

    Önskar endast konkreta svar, och besitter du inte kunskapen så scrolla vidare i forumet!

    2018 köper jag ett paket av en fotograf med 4 sessioner till min sambo då vi väntar vårt första barn. Strulet började nästan direkt med fotografen, och har idag landat i att vi vunnit mot denne hos ARN samt nådde en uppgörelse där vi skulle få alla bilder till ett värde av nästan 20.000:-. I början rörde de sig om ett par bilder som saknades samt ekonomisk kompensation för allt strul.

    Det saknas fortfarande runt 100 bilder och fotografen har slutat svara oss helt igen. Var kontakt med en jurist som rådde oss att lämna in ett betalningsföreläggande mot fotografen, samt yrka på en skälig summa för de förlorade bilderna som avser första tiden av vår sons tid.

    Det här är ju bilder vi förevigade som vi aldrig kommer få se eller njuta av, vilket gör det svårt att sätta ett värde på.

    Tips mottages tacksamt runt detta.

  • Svar på tråden Skälig ersättning vid avtalsbrott med fotograf?
  • Mon 8 Feb 2021 09:13
    #3

    Vi har betalat för ett paket som innehöll 4 olika sessioner, till detta så skulle 10 digitala bilder följa med i priset.

    När alla sessioner var avklarade så la vi beställning på dessa 10 bilder, vi fick 3. Påpekade detta, och fotografen som driver EF försvann från jordens yta. Vi vände oss till ARN där inte heller de fick nå svar från fotografen, vilket gjorde att ARN dömde till vår fördel, att vi skulle få dessa 7 bilder samt få igen hälften av beloppet för att det tagit närmare 1 år för att få bilderna.

    Fotografen erbjuder då oss en förlikning med att få ALLA bilder från alla 4 sessioner istället för pengarna. Vi gick med på detta, och det tog ytterligare 2-3 månader innan vi fick alla bilderna från 2 sessioner, men vi fick aldrig från de 2 första sessionerna. Bara dessa 2 sessioner är värda 9000:- och alla bilderna är ovärderliga för oss, eftersom det är från tiden med vårt första barn.

    Först rör det sig om dessa 9000:- i värde, sen är det att komma fram till ett skäligt skadestånd då vi aldrig kommer få se dessa bilder från denna tid.

  • Mon 8 Feb 2021 12:31
    #5

    Well, var juristen som uppgav att vi skulle ta med detta i betalningsföreläggandet gentemot fotografen om skälig kompensation för skadan fotografen orsakat oss då vi inte får dessa bilder trots flertalet påminnelser.

Svar på tråden Skälig ersättning vid avtalsbrott med fotograf?