• Anonym (man)
  Fre 5 feb 2021 09:20
  12060 visningar
  450 svar
  450
  12060

  Otrohet?

  Anonym (zacke) skrev 2021-02-05 08:11:54 följande:

  Det har väl hänt så pass att jag nu vet vad jag måste göra. Igår efter ha nattat barnen så ville hon gå på en promenad för att rensa huvudet. Minus 8 grader?..ja ja.. kollar på henne lite ur ögonvrån från köket när hon klär på sig. Det får bli en väldigt kort promenad tänker jag med tanke på att hon inte klär på sig särskilt mycket mer än hoppar i skorna och jackan. Låter henne få ett bra försprång sedan går jag ut efter. Efter den första större svängen på vägen så hinner jag precis se att hon hoppar in i en bil som väntar och direkt åker därifrån. Är för långt ifrån för att se reg nr men det ser ut som en mörk nyare Volvo S90. För mig spelar det inte så stor roll längre vad som utspelar sig i bilen eller med vem jag bestämde mig där och då. Vår ekonomiska situation är lite luddig med arv, tomter, och nybygge etc där både jag och min familj gått in med avsevärda summor och hon i stort sett ingenting så innan jag säger något så ska jag ta hjälp att reda ut vår situation först. 


  Starkt av dig att hålla lugnet Skål

  Bra att du bestämt dig, det är helt klart rätt beslut. Nu har du ett mål och tankarna kanske klarnar lite, eller åtminstone får mer fokus. Att vara i en sån situation är ett helvete och väldigt utmattande psykiskt och känslomässigt. Om du har vänner och familj du kan få stöd av, tveka inte att ta det. Att kunna prata av sig och få stöttning gör enorm skillnad.

  Lägg all fokus på att ta hand om dig själv och fixa det praktiska så ni kan gå isär. Ju snabbare ni gör det desto snabbare kan du börja läka. Att leva under samma tak under såna omständigheter är oerhört tärande. Otroligt lågt av henne att hålla på så.
 • Anonym (man)
  Mån 8 feb 2021 10:29
  Anonym (Fattar inte) skrev 2021-02-08 09:26:13 följande:
  Konstigt att det första du gör är att skriva på FL!
  Är allt det du "berättar" sant? Kanske är du bara trött på Corona och vill ha någonting att göra?
  Vem fasen startar en tråd när en sådan hemsk händelse inträffar? Så så sjukt!
  Lösningen är väl ganska enkel, det finns ingen som tvingar dig att läsa trådar eller kommentera dem. Så då är det väl bara att låta bli?
 • Anonym (man)
  Mån 8 feb 2021 10:36
  molly50 skrev 2021-02-08 09:46:57 följande:
  Man kanske vill ha utomståendes åsikter och tips och råd om hur man ska göra?
  Varför är det så sjukt?
  Vederbörande är väl en sån där megaprivat person som hellre skulle begå harakiri än diskutera problem men utomstående för det har vederbörande fått lära sig som liten är helt fel. Problem ska givetvis sopas under mattan och aldrig pratas om igen Drömmer
 • Anonym (man)
  Mån 8 feb 2021 13:04
  +2
  Anonym (zacke) skrev 2021-02-08 12:15:19 följande:
  Det här kom som en blixt från en klar himmel för mig...Jag har inte märkt något som har blivit annorlunda i vår relation inte ens så här efteråt. Från min synpunkt var vårt förhållande bra och sunt. Njae det var ju chock först men nu har jag så mycket att göra innan det stora avslöjandet så jag håller mig fokuserad på det men det är ju klart känslorna går upp och ner som en bergodalbana.
  Jo, det är ju tyvärr så det många ggr är. Och det är ju ganska naturligt för de flesta litar ju på sin partner och det gör ju en oxå väldigt sårbar och lättlurad. Att lura någon som inte känner dig är svårt eftersom personen har guarden uppe och är vaksam, att lura en vän eller en partner är lätt för personen har släppt guarden och litar på dig fullständigt. Den bedragne är ofta den siste som får reda på det och då oftast bara toppen på isberget. Det är ju precis det som är så fult med otrohet, att man missbrukar sin partners tillit.

  Jag tycker du har hanterat det ovanligt bra, haft is i magen, tagit reda på fakta och förberett dig. Så borde fler göra. Det vanligaste misstaget de flesta gör är att konfrontera innan man har bevis. Tyvärr är det oxå det rådet man många ggr får av andra som saknar erfarenhet och tror naivt på att man får ett uppriktigt svar bara för att man frågar. För inte skulle väl just min partner kunna vara så falsk att hen sitter och ljuger mig rakt i ansikte? Men tyvärr är det ju precis så det oftast är och egentligen är det ganska självklart för har personen kunna bedra en under en tid så har ju personen bevisligen inga som helst problem med att ljuga eftersom det krävs massor med lögner för att upprätthålla en otrohet.

  Det tar en stund att göra om bilden man har av sin partner. Det tar tid innan man förstår att den man trodde var ärlig och pålitlig inte är det.
 • Anonym (man)
  Mån 8 feb 2021 16:23
  +2
  Anonym (zacke) skrev 2021-02-08 15:45:47 följande:
  Ja jag vet inte alls vilken linje hon väljer att gå på...antingen så räknar hon kallt med att hon ska kunna snurra upp mig fullständigt i diskussionen och kommer vända allt mot mig eller så lägger hon sig helt platt och kör en lögn om att det bara hänt en enda gång, det var ett misstag och hela det köret. Vi får se, hoppas att gps trackern kan ge mig något mer under veckan. Vad hände för dig när du konfronterade?
  Hur folk reagerar är väl olika från person till person och står väl i relation till hur man hanterar skuld och skam. Vissa är iskalla, andra blir aggressiva, etc... men alla har en sak gemensamt... de kommer utan undantag agera till sin egen fördel.

  En sak du borde fundera över och vara på det klara med innan du konfronterar är hur du själv förhåller dig till det och hur du själv tänkt gå vidare. För vid en konfrontation kommer allt ställas på sin spets och då är det bra om du vet vad du vill och vad du har för planer.

  Var beredd på att hon kommer trycka på alla dina känsligaste knappar. Om ni varit ihop länge så känner hon dig och dina svagheter väl och kommer trycka på just de punkterna. Om ni har barn så kanske hon anspelar på dem och deras trygghet, osv... var beredd på det.
 • Anonym (man)
  Mån 8 feb 2021 17:54
  +2
  Fjäril kär skrev 2021-02-08 17:46:54 följande:

  Ur ett annat perspektiv..

  Bered dig även på möjligheten att du faktiskt inte får något svar. Överhuvudtaget. Att du blir bemött med iskyla och tystnad och möjligen himlande med ögonen och attityden att du inte fattar nånting.

  Att hon är så kall just nu kan ju faktiskt vara att hon själv har planer och tankar om vad hon gör, inte nödvändigtvis en skilsmässa men nån form av försvar för sitt handlande, men det betyder inte att hon är villig att berätta för dig om det..

  Med det sagt så kanske du får ställa in dig på att du inte får något erkännande eller svar överhuvudtaget utan du kommer kanske bli den kaninkokande mannen som gör det lättare för henne att fortsätta med sitt..


  Väldigt bra poäng.... 

  Tro inte att en konfrontation kommer leda till ett erkännande, med eller utan bevis. Det kan lika väl bli så att hon förnekar allt trotts bevis.

  Om jag kunde gå tillbaka i tiden och ge mig själv råd då jag var i den situationen skulle det vara följande..

  1) Konfrontera inte utan bevis

  2) Förvänta dig inte att få ett erkännande, inte ens med bevis

  3) Bestäm dig för vad du vill göra om det du tror är sant innan du konfronterar, ska du lämna eller inte? Om du inte vet så kommer din tvekan användas mot dig.

  4) Fastna inte i detaljer. Sätt en gräns för hur länge du ska försöka få fram sanningen, det är inte alltid man får det men oftast vet man tillräckligt för att veta om man ska lämna eller vara kvar inte pga av sanningen i sig utan pga hur ens partner hanterar situationen... vill man leva med någon som inte kan ta ansvar för sina handlingar och stå för vad man gjort? Vill man leva med någon som ens kan unna dig sinnesro utan tänker enbart på att skydda sig själv? Vill man leva med någon som inte bryr sig om hur du känner?

  Jag kom fram till att jag inte ville det.
 • Anonym (man)
  Tis 9 feb 2021 11:06
  +1
  Anonym (zacke) skrev 2021-02-09 07:27:03 följande:
  Jo det vore ju ett mardröm scenario att hon inte erkänner någonting och får mig att framstå som den som bryter upp en familj för "ingenting". Jag tror ju att jag mentalt har och håller på att förbereda mig för det men hur man väl agerar och reagerar när man väl står där går ju inte att veta i förhand. Hon har inte varit ute på fler "uppigande" promenader eller varit iväg oförklarligt men igår var hon hemma före mig och det händer ju nästan aldrig annars. Gps trackern ger ingenting konstigt så här långt.
  Tyvärr är det så det oftast är så det är bra att du förbereder dig mental för det.

  Förvänta dig inte ett erkännande och alla korten på bordet bara för att du konfronterar och har bevis. Det blir ofta en följetång istället där hon kläcker ur sig en lögn och du motbevisar henne som hon sen försöker bortförklara med fler lögner, osv, osv.
 • Anonym (man)
  Tis 9 feb 2021 11:16
  Anonym (Swing for fun) skrev 2021-02-09 10:53:31 följande:
  Till svars för vad, och vad tror han att han tjänar på det.

  Vad har det för betydelse vad som har hänt och i vilken omfattning. Han har bestämt sig för att hon vart otrogen och har satt i gång processen att separera. På vilket sätt spelar var, med vem och i vilken omfattning någon som helst roll. Klart smartare att i det läget ta hand om sig själv och lägga energin på vad han vill ha ut av livet och på framtiden. Ingen har någonsin blivit lycklig av att gräva i gammal skit. Släpp och gå vidare.
  Vet inte vilket tråd du läst men i TS fall är det absolut inget gammalt skit, det är sprillans nytt skit och bajsandet pågår för fullt och det verkar trilla ut nytt skit hela tiden.
 • Anonym (man)
  Tis 9 feb 2021 11:28
  Anonym (Enkelt) skrev 2021-02-09 10:16:54 följande:
  Om du tror att en tillfällig ålderskris, eller en personlig kris av något slag, bara varar under ett 20 minuter långt samlag så får det stå för dig.

  Alla som vill har möjlighet göra sitt eget val att sluta att gräva i det variga såret, eller bestämma sig för att vidta alla nödvändiga åtgärder som gör det möjligt att sluta gräva i det variga såret.
  Man måste inte gräva i det livslångt. Har du funderat på det?
  Varför väljer du att fortsätta gräva i ditt variga sår och framförallt varför vill försöka förmå andra människor välja att fortsätta gräva i sina variga sår?

  Jag vet att det inte passar just för dig.
  Men det är ändå sant att det finns gott om goda exempel där man valt att gå vidare, man har ansträngt sig och lyckats lösa sina problem, och att man har gått vidare bättre, starkare, med stärkt kärlek och med återvunnen och till och med stärkt tillit.
  Du får påstå vad du vill men jag är en av många som faktiskt vet.
  Nja, visst stämmer det att man inte ska fastna i bitterhet.  Att få distans till det som skett är en del av läkningen.

  Och visst finns det säkert exempel på par som klarat en otrohet. Men frågan är hur många de är? Jag tror de är ganska få som fortfarande ett par efter säg 5 år.
  Många gör tappra försök, det är naturligt att klamra sig fast vid det trygga och kända när hela marken gungar under fötterna. Hur många som fortsätter tillsammans en lägre tid efter otroheten är en helt annan sak. Jag tror att rätt många av dessa är kvar tillsammans enbart för barnens skull.

  Och det där med att förhållandet skulle bli bättre och starkare av en otrohet, är väl en sanning med modifikation. Det är väl som att säga att man kommer ut som en starkare person after att ha överlevt cancer. Det stämmer säkert, man utvecklas av kriser.... men det har ju oxå ett jävligt högt pris och något de flesta helst hade sluppit. Hos många av dessa par som säger sig vara lyckliga tillsammans efter en otrohet döljer sig många ggr en helt annan bild när man skrapar lite på ytan.  
 • Anonym (man)
  Tis 9 feb 2021 12:25
  +2
  Anonym (Swing for fun) skrev 2021-02-09 11:32:46 följande:
  Finns det det minsta nytta med att fortsätta detta bajsande tycker du. TS ha den information och den känsla han behöver för att fatta det beslut han har tagit. På vilket sätt kommer TS och processen att må bättre av att fortsätta gräva och kasta bajs omkring sig.
  Den enda som kan svara på det är ju TS fru för det är hon som sköter bajsandet och TS är den som försöker hantera stanken och skithögarna hon lämnar efter sig.

  På vilket sätt TS tjänar på det? På det sätt som alla människor som ställs inför svåra val tjänar på att ha alla fakta framför sig när de gör sitt val. Det handlar om att ha fakta på vad det är man tar beslut kring för att kunna gå ifrån det utan en massa frågetecken och tvivel kring det och få sinnesro.

  Det är inte TS som kastar bajs omkring sig, det är det hon som gör. TS har inte valt sin situation, den valde hon åt båda. Det är alltså HON som skapat situationen och TS som försöker förhålla sig till den och göra något vettig av det.

  Bra om du lägger ansvaret där den den hör hemma
Svar på tråden Otrohet?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.