• Link92

    BIM Mars 2021 - första barnet

    Hej på er! Det blir nytt försök för oss också, och såhär på dag två av mens börjar humöret och optimismen stiga igen :)

    Dock fyller jag 29 om någon vecka och då jag alltid tänkt att jag "ska ha" minst ett barn innan 30 så börjar ju tiden rinna ut alltså. Men är väl bara inse att det där med när barnet kommer inte är så viktigt. Eftersom fertilitetsutredningen i höstas visade att vi båda är "väldigt fertila" så får vi ingen mer finansierad hjälp före jag fyllt 30.

    litalu, 1/3, 25 år (2:a försöket)

    paperlanterns, 2/3, 32 år (3:e försöket)

    KNAS2, 2/3, 31 år (9:e försöket)

    Link92, 9/3, 29 år (20:e försöket)

    BoringBrick92, 10/3, 28 år (4:e försöket)

  • Link92

    God kväll alla längtare! En liten kvällsfundering: visst är det märkligt med hormoner ändå? Inför varje mens och den första dagen den kommer är livet nattsvart och jag tror att jag aldrig ska bli mamma, vissa gånger tänker jag att det inte är värt att leva längre om vi inte blir med barn. Ofta ligger jag och gråter i sängen några timmar. Men! Så går det ett par dagar och nu (CD5) är jag sjukt peppad på att börja ligga igen och full av tankar om att "denna gång kommer det ske!!" "Tänk vad mäktigt det blir när jag plussar och när vi berättar för våra familjer!"

    Det måste ju vara hormonellt..? Inför ÄL höjs väl östrogen och testosteron och man blir lite "high on life" och inför mensen dippar allt inklusive humöret? Upplever ni samma? :)

  • Link92

    Jag tror jag ägglossade på CD 10 eller 11 denna cykel..känns ju inte som att det är nog med tid för ett piggt ägg? Är kanske allt solljus och vårvinterkänslor som snabbat på det hela, eller har ni några tankar?

    Blir inte klok på min cykel just nu. Från ÄL på dag 21-22 till 14 till 10-11... Åt inte så mycket rosenrot denna cykel så tror inte den ställt till med detta.

  • Link92

    Jag måste uppdatera listan då jag haft min tidigaste ägglossning någonsin på CD11, så ny BIM blir sex dagar tidigare. Vågar inte hoppas så mycket på den här gången även om vi låg tre gånger under det fertila fönstret. Ska försöka ställa in mig på att det blir IVF om ett år och sluta stressa över det här :)

    talu, 1/3, 25 år (2:a försöket)

    paperlanterns, 2/3, 32 år (3:e försöket)

    KNAS2, 2/3, 31 år (9:e försöket)

    SMEL, 2/3, 27 år (6:e försöket)

    Molybden, 2/3, 26 år (9:e försöket)

    Sockerplanta, 3/3, 26 år (6:e försöket)

    Link92, 3/3, 29 år (20:e försöket)

    zelling, 6/3, 32 år, (försök 12)

    VirrePirre06, 7/3, 29år (försök 4)

    Ericky, 8/3, 33 år (8:e försöket)

    Soff 7/3, 32 år (11:e försöket)

    jlinnea, 9/3, 26 år (8:e försöket)

    BoringBrick92, 10/3, 28 år (4:e försöket)

    Carina82, 10/3, 38 år (5:e försök)

    Vickan31, 11/3, 31 år (9:e försöket)

    Sellerin, 11/3, 32 år (6:e försöket)

    MAKL, 14/3, 27 år (6:e försöket)

    Emmalucy, 14/3, 34 år (2:a försöket)

    Hopeforaplusa 15/3, 28 år (7:e försöket)

    apan95, 19/3, 25 år (16:e försöket)

    Babymonitor 19/3, 29 år (5:e försöket)

    Lys12, 19/3, 26 år (2:a försöket)

    Notalonee, 20/3, 27 år (1:a försöket)

    Rumpelstiltskin, 31/3, 25 år (7:e försöket)

  • Link92
    Rumpelstiltskin skrev 2021-02-24 11:06:09 följande:

    Hej på er! Är det någon av er som tempar som haft en anovulatorisk cykel? Hur har er graf sett ut då? Jag misstänker att jag inte hade ägglossning denna cykel nämligen, trots att NC bekräftat äl. Nu sjunker dock min temp ytterligare. Jag tolkar det som att denna sänkning är den sänkning som sker innan mens, men min temp har ju aldrig ens ökat denna cykel.. Om någon annan som tempar har haft en ägglossningsfri cykel får ni väldigt gärna lägga in en bild här på er graf och göra mig klokare!!


    Jag misstänker att jag hade en sådan direkt efter jag tog ut spiralen, men hade NC då och har bytt app så den är dessvärre inte kvar. NC sa dock att jag ägglossade ett par dagar innan en lätt blödning kom (ovanligt lätt för att vara mens för mig) men jag tror inte något ägg lossade. Ofta får man ju en bortfallsblödning innan nästa cykel börjar.

    Only time will tell dessvärre! Frustrerande för dig såklart..
  • Link92

    Hej! ÄL+9 idag och jag tycker att brösten är större och ömmar mer än vanligt. BIM på onsdag nästa vecka. Är det fler som har BIM tidigt i mars som börjat känna efter för mycket än? :)

  • Link92

    Hej! Jag har BIM imorgon eller torsdag och tror jag inbillar mig saker bara för att min temperatur tvärt ökade imorse istället för att sjunka som förväntat... Är orimligt sugen på ananas (som jag inte ens gillar??) Och när jag gjorde en macka med kalkon imorse luktade den för mycket för att jag skulle kunna äta den... Har haft molvärk lite nu och då de senaste dagarna och det är inte kopplat till pms för mig, har bara känt så den gången jag var gravid ett par veckor. Men mina bröst har slutat ömma och det gjorde de inte sist. Blir galen av att känna efter!

    Jag orkar inte ta fler negativa test efter såhär många försök så jag tänker vänta med att testa tills jag är förbi BIM. Försöker vara lagomt hoppfull!

  • Link92
    Soff skrev 2021-03-02 12:51:55 följande:

    Mm :(( näe, har inte bim förns på Fredag eller Lördag, men känner i hela kroppen att det är kört. Efter så många månader av försök så känner man verkligen igen de där menssymptomen som man kanske tidigare inte tänkt på. Jag kan typ börja rysa/frysa lite i kroppen någon/några vecka/dagar innan, sen så får jag som ett litet molande.. och så börjar jag bli lite tröttare i kroppen när jag anstränger mig.. det är liksom typiskt.. och så enormt provocerande när jag gång på gång känner det... 

    Åh, ja det är så svårt :( och så fruktansvärt jobbigt, och man blir så arg och ledsen på samma gång av de bristande reaktionerna!... vet inte vart man ska ta vägen!! Jag sa till honom idag "var det allt??" och då blir han bara irriterad på mig. Som att det inte redan är jobbigt att vara förkrossad över att det förmodligen är kört denna gången med, så ska han dessutom bli irriterad på mig.. Näe, usch. Blir så ledsen. Samtidigt försöker jag intala mig att jag kanske inte kan förvänta mig att han reagerar precis så som jag behöver och vill, då han inte kan sätta sig in i min situation riktigt, hur mycket han än vill.. från hans utgångspunkt så ser han ju inte alls varför jag blir så ledsen. Han förstår det inte. Ja.. det är inte lätt... svårare än vad jag någonsin hade kunnat ana. 

    Nu har vi pratat ett tag och till slut så sa han att "okey, kan vi ge det 1 försök till, så gör jag det där testet sen". Jag är ju lättad om han gör testet, men känns som att jag tvingar på honom det samtidigt, och det får mig att känna mig som en skurk. Men jag vill ju bara att vi ska komma framåt, och jag orkar inte vänta med att få hjälp för detta knäcker mig totalt. Samtidigt då som man ska respektera att han vill vänta tills det gått ett år.... jag slits itu. 

    Tack för att du skriver och för att vi kan dela detta med varandra iallafall <3 skönt att känna att det finns någon/de som förstår. 


    Min man visar inte heller så mycket reaktion eller känslor när mensen kommer (han har faktiskt inte ens koll på när det är dags) och det har stört mig. Men en gång var jag superledsen och grät och han ba "oj är du ledsen?" och klappade mig lite på ryggen typ. Vilket gjorde mig ännu ledsnare och mitt i gråten sa jag till honom att när jag mår så vill jag att han ska fråga hur det känns och vad jag tänker på och bry sig så! Inte bara krama och gå vidare. Och det har faktiskt blivit mycket bättre! Sedan har han förklarat att jag måste förstå att han inte känner likadant (han har ju inte massa hormondippar inför mensen liksom) så jag kan bara uppmuntra er andra att också försöka prata mer med er partner för förståelse och acceptans.

    Och angående tester så har vi kanske tidigare pratat om hemmatest för spermier? Jag uppmuntrar inte NÅGON att göra sådana utan förespråkar att man vänder sig till vården direkt och säger att man försökt ett år och kör en riktig utredning. Har bara hört om (och själv upplevt) fruktansvärda upplevelser med hemtest medan man hos vården fått bekräftat att det inte är några problem alls med spermierna.
  • Link92
    jlinnea skrev 2021-03-02 17:14:21 följande:

    Vi provade ett hemtest - framförallt för att när vi kontaktade fertilitetskliniken här för att försöka få hjälp ?redan nu? (8 försök in) då min sambo haft pungbråck osv så fick vi besked att dom inte tar emot oss förrän i höst. Det kändes SÅ hopplöst, vill ju åtminstone få hjälp när det gått ett år men över sommaren gör dom inget. Så vi gjorde ett hemmatest så länge - med bra resultat. Vilket har gjort att mannen iallafall släppt lite av sin ångest.


    Vad skönt för er! Har bara hört att ett dåligt svar inte ska tas så allvarligt på, men tror inte de visar felaktigt positiva svar :)
  • Link92
    Soff skrev 2021-03-02 18:57:08 följande:

    Skönt att det blivit bättre för er. Det är ju så viktigt att känna att man får tröst i allt detta. Så det är därför det blivit dubbelt så ledsamt för mig när det blivit sådär som det blivit nu varje gång... han försöker väl att trösta på sitt sätt, men det krockar samtidigt för att han inte förstår och han säger hela tiden att han inte förstår och det är inte direkt härligt att höra hela tiden heller. Får en att känna som att man "överreagerar", och det känns som att han blir så less på mig när jag reagerar såhär varje gång. 

    Men bra som du säger, att vara tydlig och säga precis det man behöver. För det är väl just det man behöver vara. Kanske har jag inte varit tillräckligt tydlig.. 

    Blir så less på allt detta. Just nu känns det meningslöst att fortsätta försöka, för det verkar ju ändå inte bli nåt. Men det lär vi väl göra ändå.. Så får vi se hur det blir med det där testet framöver. Köpte faktiskt ett sånt hemmatest för flera månader sen, men efter att jag läste allt om det så ville jag inte att vi skulle använda det.. det kommer ju bara stressa om resultatet blir dåligt, och resultatet säger ju ingenting egentligen så då kan det kvitta. Så det får absolut bli på klinik. 

     


    Nej visst tappar man sugen ibland.. vi fick första (och hittills enda) plusset på försök nr 17. En cykel där jag hade noll koll på var i cykeln jag var pga hade corona haha. Kände också inget annorlunda innan jag plussade, tog ett test då bara för att temperaturen aldrig skönk. Så det där med att inte känna något annorlunda behöver inte betyda något.. Denna månad skippade vi Lh-tester helt och låg varannan dag från mensens slut tills temperaturen bekräftade ÄL. Får se om det är ett vinnande koncept :)
Svar på tråden BIM Mars 2021 - första barnet