• Sellerin

    BIM Mars 2021 - första barnet

    talu, 1/3, 25 år (2:a försöket)

    paperlanterns, 2/3, 32 år (3:e försöket)

    KNAS2, 2/3, 31 år (9:e försöket)

    SMEL, 2/3, 27 år (6:e försöket)

    Molybden, 2/3, 26 år (9:e försöket)

    Ericky, 8/3, 33 år (8:e försöket)

    Link92, 9/3, 29 år (20:e försöket)

    BoringBrick92, 10/3, 28 år (4:e försöket)

    Vickan31, 11/3, 31 år (9:e försöket)

    Sellerin, 11/3, 32 år (6:e försöket) 

    Notalonee, 20/3, 27 år (1:a försöket)

  • Sellerin

    La också till mig i listan! Väldigt osäker på BIM denna gång, det var sådan stor variation på längden i februari jämfört med tidigare månader. Får uppdatera senare om jag lyckas hitta ÄL =) Ifall min cykel blir på 34 dagar som appen föreslår (28 dgr nu senast), kommer mitt fertila fönster ske under veckan när min sambo och jag inte är på samma plats. Så jag hoppas att cykeln vill hålla sig lite kortare även denna månad, så att vi kan lyckas få till det. 

    Om cykeln är kortare precis som min senaste cykel var, kommer ÄL ske när vi är på skidsemester tillsammans (jag vet, sådär ok nu under pandemin, men nu är det vad det är och åka skidor ska vi göra, även om jag har lite dåligt samvete för det!), och kanske kan det då vara bra att inte tänka så mkt alls på det hela, utan vi kan väl bara åka lite skidor på dagarna och ha lite sex på kvällarna. Det kan ju bara bli en toppenvecka i så fall, tänker jag Skrattande

  • Sellerin
    Link92 skrev 2021-02-11 21:57:53 följande:

    God kväll alla längtare! En liten kvällsfundering: visst är det märkligt med hormoner ändå? Inför varje mens och den första dagen den kommer är livet nattsvart och jag tror att jag aldrig ska bli mamma, vissa gånger tänker jag att det inte är värt att leva längre om vi inte blir med barn. Ofta ligger jag och gråter i sängen några timmar. Men! Så går det ett par dagar och nu (CD5) är jag sjukt peppad på att börja ligga igen och full av tankar om att "denna gång kommer det ske!!" "Tänk vad mäktigt det blir när jag plussar och när vi berättar för våra familjer!"

    Det måste ju vara hormonellt..? Inför ÄL höjs väl östrogen och testosteron och man blir lite "high on life" och inför mensen dippar allt inklusive humöret? Upplever ni samma? :)


    Haha ja hormonerna spelar en verkligen ett spratt! Jag har också varit himla jätteglad de senaste 3 dagarna (CD8 idag). Känns just nu märkligt att man ibland kan vara så låg inför mensen, just nu känns det så orimligt! Men så snurrar cykeln vidare och plötsligt är man tillbaka till hur allt känns hopplöst igen! Haha. Det är tufft att vara kvinna!
  • Sellerin

    Åh! Känner någon form av trygghet i att se samma alias dyka upp igen i denna tråd. Man sitter verkligen inte ensam i båten :) Jag hejar så mkt på er allesammans! Lycka till nu! <3

  • Sellerin
    zelling skrev 2021-02-17 18:12:38 följande:

    Många bekanta namn som är med i denna tråden också. Jag håller tummarna hårt för oss alla!<3

    Känner verkligen igen det där att man varit riktigt nere runt mens, men helt plötsligt några dagar senare känns livet väldigt hoppfullt igen. Intressant hur våra hormoner kan påverka hur man upplever världen och livet så mycket som de gör!

     

    Jag blir lite frustrerad. Jag och sambon har påbörjat en fertilitetsutredning, men jag upplever att de är väldigt enkelspåriga. På mig har de kollat om det finns några fysiska hinder/avvikelser och avvikande värden på progesteron, AMH och TSH. Ang. min tidiga ÄL sa läkaren ?-Ja, dag 11 är ju lite tidigt egentligen.? Nu är slutsatsen att ivf är nästa steg. Men hallå! Jag har ÄL på dag 11, jobbig mensvärk och hormonell migrän, vilket tyder på hormonell obalans. Efter att ha läst på så tror jag att det skulle kunna handla om östrogendominans till följd av lågt progesteron för min del. Men det här är ju bara chansningar och något som skulle behöva utredas med blodprover. Men det säger läkaren nej till. Suck. Är det inte bättre att försöka få mina hormoner i balans så att jag kanske kan bli gravid på naturlig väg istället för att hetsa för ivf (som ju kostar en massa resurser för samhället)? Förstår inte resonemanget och har svårt att tro att jag kan få hjälp via min vårdcentral med detta också. Alternativet är att gå till en privat klinik som har kunskapen, men där vården inte är landstingsfinansierad och då kostar multum. Är det inte helt galet att man inte kan få mer hjälp att må bra? Någon som har några andra/bättre erfarenheter kring utredning av hormonell obalans? Hör gärna om dem isf :)

    Sorry för lite långt och negativt inlägg, men kände att jag behövde skriva av mig lite av den här frustrationen...


    Jo! Jag tycker det är heeelt galet! Är helt med dig på den biten om att använda resurser i samhället (i detta fall för IVF) när det kanske inte behövs? Men så vill läkaren inte utreda din teori om hormonell obalans? Låter ju som många tecken på att hormonerna inte är helt rätt på det. Nu är jag iofs inte kunnig i ämnet, men blir förvånad av att sjukvården inte vill börja med att säkerställa att man som kvinna har balans på sina hormoner, INNAN IVF erbjuds.

    Hoppas du kan få svar av någon som vet mer! Det bör finnas andra trådar här på FL annars som tar upp ämnet, antar jag :)
  • Sellerin
    zelling skrev 2021-02-17 21:08:55 följande:

    Ja, verkligen konstigt att det är såhär. Skönt att ni håller med. Kanske lite off topic som du säger, Sellerin och att diskussionen passar bättre i andra trådar. Ville skriva av mig lite, och då gick det kanske lite snabbt :P 


    Oj, menade inte alls så! Förlåt om du missuppfattade mig! Menade enbart att om du inte får det svar du söker här i denna tråd, så tror jag nog du hittar det i en annan tråd i så fall! :) Jag tycker absolut det hör hemma här!

    Man tar ju in vad andra är med om för upplevelser, känslostormar och olika kontakter med sjukvården. Ingen av oss i denna tråd har ju barn sedan tidigare, vissa har fått MF, MA eller gjort abort i yngre ålder, medan andra inte fått ett endaste tecken alls på någon graviditet någonsin (jag tillhör den sistnämnda). Så hur ni andra resonerar, gör för typer av utredningar eller får för typ av svar från sjukvården tycker jag bara är intressant att följa :)
  • Sellerin
    Sockerplanta skrev 2021-02-19 13:08:38 följande:

    Jag tror att jag ägglossade något senare än vanligt denna cykel för att jag just nu känner sån ägglossningsverk. Vi har inte fått till det sen i måndags av flera anledningar så jag är rädd för att det är försent även om vi får till det ikväll. Denna månad känns därför helt bortkastad nu. 


    Positiva tankar sockerplanta! Du vet vad man brukar säga: It ain't over until the fat lady signs! =D

    Hoppas ni får till det ikväll!
  • Sellerin
    zelling skrev 2021-02-19 14:38:05 följande:

    Jag har haft ÄL på dag 11 de senaste månaderna och ja, det känns lite för tidigt. Det ska ändå vara ok, men inte optimalt. Efter att ha googlat en massa så verkar det bero på östrogendominans, har inte hittat nåt annat. Säg gärna till om du kan luska ut nåt annat! Skumt att din cykel ändras så. Men visst kan det oxå finnas en del fördröjning? Man hör ju att man bör vänta minst 3 månader för att få resultat av vissa saker, så det skulle ju kunna bero på nåt du gjorde för 3 månader sedan :P

    Jag testade ju bidrottninggelé denna cykel. Startade CD2, men mådde väldigt konstigt - mosig och seg istället för energifylld som man brukar bli efter mens. Fick finnar på ryggen och käken, vilket jag typ aldrig har annars. Så det blev bara 5 dagar totalt. Har haft mkt mindre fertilt sekret denna gång oxå. Så bidrottningsgelé är nog inget för mig..

    Har lite känningar på höger sida idag, så ÄL är nog på g. Det är bara att boka in mys ikväll. Bra start på helgen ;D


    Haha, nej vilket sammanträffande! Jag testar också bidrottninggele för första gången denna månad. Fått 3 superstora finnar på axlarna, såna riktiga innebrännare (eller vad det heter?), samt två finnar på hakan? What?! =D

    Tänkte dock att oj det här gör något med min kropp så jag testar vidare, så tagit det nu i 14 dagar. Kommer det fler finnar kommer jag dock skippa det till sen, inte riktigt den bästa looken man kan ha ;)
  • Sellerin
    zelling skrev 2021-02-20 09:32:25 följande:

    Jaha, okej :P ingen fara! Har ju inte varit med i de här trådarna så länge så är osäker på vad som passar och inte. Jag är oxå intresserad av det du nämner :) Haha ja verkligen sammanträffande! Spännande att vi har lite samma symptom. Tänkte du fortsätta ta efter ÄL eller pausa? Vi får uppdatera hur det har gått lite senare igen! 


    Hihi, jag tänkte fortsätta tills pillerna är slut (60st, tar 1/dag på 1000mg) om jag då inte noterad massväxt av finnar, för så anser jag att det inte är värt det :P har du läst något om att sluta efter ÄL? Det verkar innehålla mkt andra näringsämnen också så tänkte det tar jag löpande 1 gång om dagen nu tills de är slut :)
  • Sellerin
    Soff skrev 2021-02-20 12:48:13 följande:

    Är ledsen om jag bidragit till en del negativitet här ibland. Vill ju övervägande bidra med positivitet, men samtidigt så tycker jag det är viktigt att man fritt kan öppna sig här och dela med sig av både det jobbiga och det positiva med denna resan. Personligen så hjälper det mig när man får höra att andra känner likadant ibland. Tycker alla håller en väldigt vänlig ton här inne och är så himla stöttande, och det är jag väldigt glad och tacksam för. Vi alla är ju i en rätt sårbar situation, så när man öppnar upp sig hur man känner, så behöver man just det stödet. Tack till er alla <3 

    Hursom, nu börjar ÄL närma sig för mig (beräknad Tisdag), så snart börjar en ny väntan på bim :) Jag tog ett ÄL-test imorse som näääästan var positivt faktiskt, redan på CD10. Brukar bara ta såna tester på eftermiddagen, men kände att det var något på gång så vågade inte vänta. Tror faktiskt att det kommer vara positivt senare idag, eller ikväll.. brukar aldrig testa 2 gånger om dagen men känner att jag vill göra det idag så jag inte missar peaken. Har dessutom massa fertilt sekret och börjar känna av lite ÄL-molande.. 


    Tycker inte det är negativt i dessa trådar, varken du eller någon annan! Det var 1 st anonym person som tyckte det, och då gör hon ju rätt i att sluta läsa trådarna, helt enkelt :) tycker personligen dessa trådar är riktigt goa, jag älskar när kvinnor stöttar andra kvinnor! :) <3
Svar på tråden BIM Mars 2021 - första barnet