Inlägg från: Bellinas |Visa alla inlägg
  • Bellinas

    40+ och försöker bli gravid år 2021??

    NiMi12 skrev 2021-03-10 08:01:00 följande:

    Jag vill säga grattis till alla er som har plussat!

    Jag förstår hur svårt det är att glädjas över ett plus efter flera missfall. Jag har fått tre mf själv så jag vet hur det känns.

    Men jag vill ändå flika in ett grattis för ni har ändå blivit gravida. Jag har börjat tappa hoppet efter mitt sista mf i januari. Jag trodde stenhårt att jag skulle bli gravid den här månaden, men nix. Mensen kom två dagar tidigt istället.

    Så jag hoppas ni kan se lite lycka i att ni iaf blivit gravida.

    Håller tummarna stenhårt för er allihop <3


    Håller med. Kul att höra att det ändå verkar fungera för många trots ålder över 40 år.
    Men det är jobbigt när inget händer för en själv. Försöker på egen hand än så länge och har inte tagit hjälp men har varit i kontakt med några kliniker för att undersöka möjligheterna till hjälp om det skulle behövas. Men tyvärr är det många som ens nekar att ens försöka p.g.a. ålder. Nekar de inte p.g.a. ålder nekar de p.g.a. lågt AMH trots att jag läst att lågt AMH inte behöver betyda att man har sämre fertilitetschanser... Så lite frustrerande! Verkar bara vara att försöka på egen hand och hoppas på tur...
  • Bellinas
    JoannaBo skrev 2021-03-12 17:57:29 följande:

    Hej, 
    Om ni försöker genom IVF, vilken klinik går ni till? Och är ni nöjda? 


    Jag är ju i valet och kvalet om jag ska välja Eliva eller Carl Von Linne om två veckor, jag måste verkligen bestämma mig. 


    Farnosh på Eliva tror att jag kan bli gravid med egna ägg, trots att jag är 42, fyller 43 snart. Hon tycker INTE att jag ska gå på äggdonation nu. En nytänkande klinik som inte är rädd för att testa ny vetenskap. 


    På Carl Von Linne pratar dom äggdonation. Mao tror de inte på egna ägg vid 42-43 års ålder. Men de går ändå med på en IVF till med mig med egna ägg. Men det är en erkänd klinik med bra reslutat. 


    Ha nu en fin helg alla kämpar! 


     


    Hej.
    Får jag fråga vad du har för AMH? Vet du det?
    Lite nyfiken bara då vi är nästan lika gamla...
  • Bellinas
    NiMi12 skrev 2021-03-15 08:54:54 följande:
    Det är jättejobbigt verkligen!
    Vi försöker också på egen hand och kommer inte ta hjälp. Sambon vill inte och jag tror faktiskt inte att jag skulle orka en sån process. Jag tycker det är jobbigt som det är nu.
    Jag hoppas ni lyckas, jag hoppas vi båda lyckas <3
    Hej.
    Har inte följt med om du har skrivit i tidigare trådar...
    Hur gammal är du och hur länge har ni försök?
    Vet du ditt AMH?

    Känns som om vi är lite i samma sits. Är också osäker på att ta hjälp samtidigt som jag ju gärna vill att något ska hända och vi kanske har oddsen mot oss.
  • Bellinas
    Östergötan skrev 2021-03-18 21:58:59 följande:

    Gått igenom vår fjärde IVF. Bytt från tre misslyckade med gonal f i hög dos(1ägg varje tillfälle) till monopur denna gång. 10 ägg fick vi ut. Landstinget rekommenderade oss äggdonation... efter våra tre försök. 7st av de 10 blev befruktade. Ett återfördes i söndags o vi kommer att få minst tre men kanske fyra till frysen. Vi är chockade o glada men vågar inte tro fullt ut än såklart. Galet!!


    Hur gammal är du? Vet du ditt AMH? Vilken klinik har ni gått via?
    Lite nyfiken bara eftersom ni blivit rekommenderade äggdonation men sedan ändå fått hjälp via någon annan och uppenbarligen lyckats få lite bättre resultat hittills med ändrad behandling...
    Känns som att vissa rekommenderar äggdonation innan man har provat alla alternativ. Vad var anledningen till att ni blev rekommenderade äggdonation?
  • Bellinas

    Någon här som har testat bidrottninggelé?

    Jag fick rådet att börja med detta och har själv hört att det ska öka chanserna till graviditet och öka kvaliteten på äggen.
    Hade en ganska regelbunden cykel på ca. 29 dagar men efter att ha ätit bidrottninggelé i lite mer än en månad så är nu cykeln rubbad. Skulle haft ÄL för en vecka sen men har inte kommit än. Var på gynundersökning förra veckan och där sa läkaren att det ser ut som att jag ligger två veckor ur fas.

    Jag har googlat och hittat information att om man har en regelbunden cykel tyder det på att man har normala östrogennivåer. Med bidrottninggelé höjer man östrogenet och har man normala nivåer från början så blir det för högt och kan rubba cykeln. Däremot om man har en oregelbunden cykel (låga östrogennivåer) kan det hjälpa till. Detta var inget jag läste om när jag läste att bidrotttninggelé kan hjälpa till att bli gravid. Där fick man bara reda på de positiva effekterna men inte att det kan ge ett resultat som försvårar graviditet om man äter det när det inte behövs. 

    Självklart vet jag inte om detta är orsaken men det är den enda jag har förändrat så det bör ju höra ihop. Nu har jag slutat ta bidrottninggelé och hoppas att cykeln ska gå tillbaka men vet inte hur lång tid det tar...

    Någon som varit med om liknande? Och som sedan fått tillbaka den normala cykeln?

  • Bellinas
    Bullen89 skrev 2021-03-25 09:25:06 följande:
    Sant... men vilken klinik gäller isf ? Är det någon som gör ivf med egna ägg efter 45???????? eller är det bara äggdonation?

    Någon som vet ??????
    Osäker på om det finns någon klinik i Sverige. 44 år är den högsta åldersgräns jag har fått från en svensk klinik. Men det finns kliniker utomlands, t.ex. Danmark som gör upp till 46 år.
  • Bellinas

    Någon här som lyckats bli gravid på egen hand med hjälp av Letrozol?
    Vilken variant av Letrozol har ni i så fall använt?

    Jag har fått Letrozol Abacus Medicine utskrivet men när jag ska hämta ut det erbjuder apoteket andra varianter som är flera hundra kronor billigare. De säger att de har samma verksamma substanser och självklart vill man inte betala mer än nödvändigt men man vill ju också veta att det fungerar på samma sätt. Måste ju finnas en orsak till att läkare skriver ut en speciell variant (de tjänar ju inget på att de är dyrare).
    Verkar finnas 8 st olika Letrozol varianter...

    Tacksam för svar!

  • Bellinas

    Har läst att en kort follikelfas kan vara bra då man har ägglossning oftare och därmed har fler chanser att bli gravid. Men att det samtidigt kan vara dåligt om man försöker bli gravid då äggen inte hinner mogna tillräckligt för att klara en befruktning och fästa.

    Någon som vet något om detta?
    Vad beror en kort follikelfas på? Kan man själv göra något för att förlänga den?

  • Bellinas
    Katizi80 skrev 2021-07-08 14:26:46 följande:

    Tråkigt att höra om missfallet Blomman79..

    För att ge lite hopp kan jag berätta att jag lyckades blir gravid på tredje insättningen med ICSI. Är 41 år nu och befinner mig i vecka 13. Idag genomförde jag KUB test och fick låg sannolikhet så börjar smått tro på att det här kanske händer på riktigt.. 


    Grattis!
    Så kul att höra att du lyckats äntligen! Håller tummarna för dig att allt går bra.
  • Bellinas
    Katizi80 skrev 2021-07-08 16:35:58 följande:
    Tack snälla :) Hur har det gått för dig? 
    Ingen lycka än. Utreder nu problem med sköldkörteln, ska ta prover för att utesluta detta.
    Sedan är det andra saker också som kanske påverkar men för tidigt att säga än.
  • Bellinas
    blomma79 skrev 2021-07-14 22:20:02 följande:
    Gör man dessa tester hos en gynekolog ?
    Nej, jag kontaktade vårdcentralen då jag har en del symptom som skulle kunna bero på sköldkörteln (men säkert många andra saker också). Så de har tagit lite prover...

    Man kan även själv köpa prover på t.ex. Werlabs eller via andra ställen. Finns flera tror jag som erbjuder fertilitestester där de kollar de vanligaste prover för fertiliteten och där ingår också sköldkörteln (TSH, T3 och T4).
  • Bellinas

    Fick svar på mina blodprover. Inget fel på sköldkörteln, hade ett TSH på 1,7. Järnvärden var också bra... Så då är osaker till mina symptom något annat. Nu ska jag njuta av lite semester och så nya tag i augusti.

Svar på tråden 40+ och försöker bli gravid år 2021??