Inlägg från: myownworstenemy |Visa alla inlägg
  • myownworstenemy

    BIM mars 2021

    Hej! Vi har försökt i mer än två år nu. Vi hoppas på ett syskon till dottern som fyller fem år i år. Ibland känns det inte som om det kommer hända men vi fortsätter försöka. Håller tummarna för oss alla.

    Bim mars 2021

    Bacon89 2/3

    Jozsan 3/3

    Sarabecca 3/3

    Tryingtogetnr2 5/3

    Myownworstenemy 8/3

  • myownworstenemy
    Jozsan skrev 2021-02-13 00:10:56 följande:

    Hoppas det blir syskon snart <3 Har ni varit hos en läkare, tänker på att ni försökt länge nu.. Regelbunden cykel?


    Ja, vi gjorde en fertilitetsutredning i höstas. De hittade inget på mig (förutom lite hög ålder och lite högt BMI... ska försöka ändra på det sistnämnda i alla fall) men min sambos spermier är lite slöa tydligen. Om någon har något tips på att förbättra det får ni gärna höra av er! Han äter tillskott och så.

    Min menscykel brukar vara väldigt regelbunden, dock var min mens 5 dagar sen i december så då hann jag nästan tro att jag var gravid! Mycket konstigt och ovanligt för mig.
  • myownworstenemy
    Jozsan skrev 2021-02-17 21:28:30 följande:

    Hur gammal är du?

    Ok, vet inte hur en kan jobba upp spermierna. Hade inte läkaren några bra råd för er?


    Jag fyllde precis 35, så det stressar mig lite.

    Nej, läkaren sa typ att det är möjligt för oss att bli gravida men att det här försvårar. Alternativet är IVF men det är ju mycket pengar när man inte får något bidrag till det (vi har ju redan ett barn).
  • myownworstenemy
    Jozsan skrev 2021-02-18 22:19:04 följande:

    Förstår dig, jag är 34 och känner att det är dags nu att försöka för vet ju att det kan ta tid.

    Tog det lång tid att bli gravida med ert första barn?

    Hoppas vi får + snart och att våra små kan få syskon <3


    Jag hade ju hoppats att jag skulle ha en snart tvååring vid det här laget. Men nu hoppas jag bara på att jag blir gravid så fort som möjligt.

    Det sjuka är att jag blev gravid på första försöket med mitt första barn! Vi måste ha haft tur. I och för sig var jag 29 och vägde typ 10 kg mindre. Men min teori är att vi har haft sex för sällan och att det kan vara därför spermierna har blivit sämre så vi har försökt få till det lite oftare även om det är svårt när man lägger sig vid olika tider och så (vi har inte samma jobbtider).

    Hur lång tid tog det för dig med första? Och hur många försök har det blivit nu?
  • myownworstenemy
    primo skrev 2021-02-18 22:48:30 följande:

    Min man skulle inte kunna göra mig med barn för 11 år sen då spermierna va för dåliga.

    Sen börja han äta Zink och folsyra och då blev vi gravida så vi har nu 3 underbara barn.

    Vi båda äter det nu när vi börjar försöka bli gravida


    Men gud vad spännande! Så kul att höra en solskenshistoria! För några månader sedan tvingade jag min sambo att börja äta lite vitaminer och i dem ingår zink. Men då kanske han borde äta folsyra också?
  • myownworstenemy
    Jozsan skrev 2021-02-19 19:59:59 följande:

    Jo det är ju klurigt att få till sex när båda jobbar olika, vi jobbar också olika och jag är så trött när han kommer hem sen är ofta äldsta barnet vaken så det blir svårt.

    Nu jobbar han mindre i och med Corona så då har vi kunnat få till sexet lättare.

    Första barnet blev till välfugt snabbt, var 19 år då. Andra på försök 2, så har haft tur de gångerna.

    Nu är vi inne på försök två och jag tror vi prickade in rätt bra ändå, så nu blir det att vänta och se om det vill ta sig. Min man har dock haft problem med cystor i testiklarna så vet inte om det kan påverka..


    Då ska det säkert gå ganska snabbt även denna gång. Håller i alla fall tummarna för det!
  • myownworstenemy

    Tredje dagen med illamående. Molvärk. Har även ömma bröst men det brukar jag ha innan mens. Efter att ha försökt skaffa syskon i mer än två år och flera gånger ha trott att jag varit gravid vågar jag inte hoppas på något denna gång heller. :( Jag har slösat så många graviditetstest så jag väntar tills efter BIM innan jag eventuellt testar. Tror dock att mensen kommer som vanligt. Så trött på detta nu! Kan man bara bli gravid någon gång!

  • myownworstenemy
    Mamma91a skrev 2021-03-02 12:03:52 följande:

    Jag förstår din känsla. Det är tufft. Jag hsr själv haft 3 mf senaste tiden och få 1 i v 11 som avslutades i januari i år.


    Usch, vilken otur du har haft! Fruktansvärt. Jag är ganska säker på att jag hade en kemisk graviditet för snart ett år sedan när jag hade Covid-19. Det var väl tur att jag inte hade fattat att jag var gravid innan i alla fall. Men ändå snopet. Hoppas att vi båda får riktiga plus snart som slutar med en bebis i famnen!
Svar på tråden BIM mars 2021