• korngryn

    Han vägrar hjälpa mig ekonomiskt

    Snälla: gå inte med på detta!!!! Du kommer ångra dig sååå bittert. Läs några trådar från alla de kvinnor som sitter fast i farliga eller dåliga relationer pga dålig ekonomi till följd av föräldraledighet.

    Självklart vill han att du ska ta hela den ekonomiska smällen. Han tjänar ju multum på det! Det är inte bebisens saker som kostar pengar. Det är inkomstbortfallet! Folk måste bli bättre på att fatta det! Enda sätter att få honom att fatta hur mycket föräldraledighet kostar är att han ?tvingas? ta hälften själv.

    Ta ut dina 240 dagar, men ta inte emot en enda dag om han försöker göra en fuling och föra över. Man måste inte ta emot dagar! Skicka tillbaka!

    Din föräldraledighet kommer kosta dig 16500 i månaden. I 14 månader. Det är 231000! Och han ska dansa vidare i livet med bibehållen lön som om ingenting hänt???? Hör han inte själv hur skevt det är?

    Ta inte emot pengar från honom. Det kommer han bara vända emot dig. Han får ta sin del av ansvaret helt enkelt!

  • korngryn

    Och ts, när han säger att han inte vill vara föräldraledig tycker jag faktiskt att du ska passa på att testa var du har honom. Säg t ex:

    - nej, jag är inte heller så sugen. Jag vill inte arbeta 24 h om dygnet 7 dagar i veckan och dessutom betala 16500 för det. Så jag tänker inte vara föräldraledig något första året. Jag har ändå hört att barn är roligare när de är större. Så jag tänker bara ta ut mina 90 låsta dagar när ungen är större, jag tänkte jag kan ta dem på helgen när du ändå är ledig.

    Nåt i den stilen ska du säga! Du behöver inte mena det, men var helt allvarlig och se hur han reagerar på det.

Svar på tråden Han vägrar hjälpa mig ekonomiskt