• Krysamaja

    Rädsla

    Att du tycker att barnmorskornas uppmaningar till att andas är att förminska den födandes smärtupplevelse är ett tydligt tecken på att du borde gå en profylaxkurs hos tex föda utan rädsla och även läsa på i allmänhet om smärthantering.

    Andningen ÄR otroligt viktig och det är bra att få stöd/uppmaning av någon för att hitta tillbaka om man börjar hyperventilera och spänna sig. Går utmärkt att använda vid brutna ben och vinterbad också!

    Barnmorskorna kommer inte tvinga dig till saker du inte vill och de gör bara ingrepp om det är fara för dig eller barnet. Det är deras jobb att hjälpa dig och barnet igenom förlossningen på bästa sätt och alla avdelningar har kontinuerligt förbättringsarbete med hur de ska undvika att saker blir fel.

    Min förlossning gick fort, ca 5 timmar, så jag han aldrig få någon riktig bedövning och att jag och min partner gått en profylaxkurs var guldvärt för vi visste hur jag skull hantera smärtan med andning och avslappning. Det hela slutade dock med ett klipp för att snabbt få ut dottern för att hennes värden började gå ner men det har läkt bra och vi mår alla bra :)

    Barnmorskorna gav mig flera olika förslag under förlossningen men jag sade nej till allt eftersom jag hittat en ställning som funkade bra. Behövde bara ligga på rygg i slutet och bara låta bli att krysta den korta stunden när de gjorde klippet.

Svar på tråden Rädsla