• brallison

    Rädsla

    Har du tittat på några dokumentära serier om förlossningen? Typ "En unge i minuten" eller "Barnmorskorna" eller just nu går en norsk serie "Förlossningskliniken - Norge". Just för att inse att långt ifrån alla ligger på rygg och lider, utan det föreslås olika ställningar, de som skulle passa dig bäst (barnmorskor har ju mycket större erfarenhet av det än du).

  • brallison
    HenneGrek skrev 2021-02-11 18:15:05 följande:
    Ja jag har sett lite varierande serier om förlossningar men jag upplever alla likadant, att ingen riktigt bryr sig om mamman och hennes smärta, att hon bara ska "andas" och göra som barnmorskorna vill. Tycker det bara är mamma-tortyr att se förlossningar faktiskt. Har dessutom aldrig sett någon "andas bort sin smärta" om den brutit benet eller har migrän/matförgiftning eller någon annan smärta. Tycker det är lite att förminska mamman och att hon har smärta på något sätt..
    Iofs är det fel att jämföra smärta vid brutna benet med smärta vid förlossning Att börja med är smärta vid förlossning inte konstant MEN helt naturlig (så som den är vid brutna benet eller migrän), så det går väldigt bra att andas bort väldigt mycket! Jag har inte gått en pofylax kurs, men tittat på en video från en sådan oh kan rekommendera den verkligen. Min kropp fattade själv hur den skulle andas under värkarna, och tro mig, jag hade värkar i 25 timmar som var också långdragna (den var BM på förlossning som frågade om jag kände att jag hade långdragna värkar - jag rykte på axlarna oberörd, då jag inte hade nåt att jämföra med, haha). Vi var på förlossning i 13 timmar totalt (första 12 timmar hemma, åkte in med taxi - föraren fattade inte ens att vi skulle dit för att föda, då jag var helt lugn och tyst under färden). Vi hann träffa 3 skift av personal och även med att få epidural. Det tog lång tid, men jag har endast positiva upplevelser av förlossning, fast jag blev panikslagen när jag vaknade av första värken på natten
Svar på tråden Rädsla