Inlägg från: Solblomma30 |Visa alla inlägg
  • Solblomma30

    Rädsla

    HenneGrek skrev 2021-02-11 18:15:05 följande:

    Ja jag har sett lite varierande serier om förlossningar men jag upplever alla likadant, att ingen riktigt bryr sig om mamman och hennes smärta, att hon bara ska "andas" och göra som barnmorskorna vill. Tycker det bara är mamma-tortyr att se förlossningar faktiskt. Har dessutom aldrig sett någon "andas bort sin smärta" om den brutit benet eller har migrän/matförgiftning eller någon annan smärta. Tycker det är lite att förminska mamman och att hon har smärta på något sätt..


    Jag har fött fyra barn vaginalt, och jag har blivit väldigt väl omhändertagen av barnmorskorna som har hjälpt mig vid förlossningarna. De har varit omtänksamma och det mesta de har gjort under förlossningen har handlat om att jag ska må bra och inte ha för ont. Under krystfasen handlar en del såklart om att bebisen ska må bra, men tro mig, som födande mamma i det läget är det något man prioriterar högre än att inte ha ont själv.

    Att barnmorskorna uppmanar kvinnan att göra olika saker handlar om att de vill göra förlossningen så kort som möjligt. Man testar att byta ställning, andas på annat sätt osv. De gör ju inte det för att vara elaka.

    Jag menar inte att inte respektera din förlossningsrädsla, men jag har inte upplevt födandet på sjukhus så som du är rädd för att det är. Däremot behöver du såklart inte föda på sjukhus om du är rädd, fler och fler föder hemma, beroende på var du bor kan det gå att lösa. Och kejsarsnitt kan ju vara ett alternativ. Hoppas att du kan landa i hur du vill ha det och att det känns bra för dig.
Svar på tråden Rädsla