Inlägg från: Anonym (Päronet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Päronet)

    Svamp i mjölkgångarna

    Jag hade också svamp i mjölkgångarna, det sved som satan första minuten av amningen men klingade av sedan. Det kändes som att någon drog taggtråd i brösten vid varje amningstillfälle.

    Jag tror det gick över på en vecka eller två, minnet är lite suddigt av all sömnbrist det året. Det var i alla fall snabbt nog att jag inte tyckte det var värt att ta medicin. Mina småttingar var för tidigt födda och efter tiden på neo ville jag ha allt så naturligt som möjligt.

    Jag var noga med att lufta brösten efter varje amning och att byta inlägg BHn ofta. Ett par dagar gick jag runt topless hemma. Koka nappar och sådant var vi redan supernoga med efter sjukhusvistelsen.

    Det kom tillbaka ett par gånger men då gick det över på en eller ett par dagar bara. Första attacken var klart värst.

  • Anonym (Päronet)
    Solblomma30 skrev 2021-02-14 10:22:42 följande:

    Nu gick det ju bra för er ändå, men det kan vara viktigt att behandla svamp hos mamma och bebis, för om mamman har svamp i mjölkgångar och/eller på bröstvårtan så smittar hon oftast bebisen (och bebisen smittar mamman) som kan få utbredd torsk i munnen och magtarmkanalen och då blir det smärtsamt att amma/suga och det är ju inte så bra :) Det gör lika ont i bebisens mun som det gör i mammans bröst.


    Enligt de vårdkontakter jag hade då så läker det oftast ut lika snabbt utan behandling så det var på deras inrådan jag väntade. Det är den gamla skolan som vill ta till medicin direkt. Mina bebisar var mycket för tidigt födda och det var inte mycket fördelar med det men en fördel var att vi hade möjlighet att diskutera stort och smått gällande barnen med diverse läkare och sköterskor.
Svar på tråden Svamp i mjölkgångarna