• Kaga

    Smöret i Varm eller kall stekpanna?

    Lägger ni smöret i stekpannan då den är kall eller då den har hettats upp på plattan?

  • Svar på tråden Smöret i Varm eller kall stekpanna?
  • Kaga
    Mortiscia80 skrev 2021-02-13 19:08:54 följande:

    Det ska vara i en varm panna.


    Trodde stekpannan blir förstörd om man värmer upp den utan något fett?
  • Hobgoblin
    Kaga skrev 2021-02-13 19:27:18 följande:
    Trodde stekpannan blir förstörd om man värmer upp den utan något fett?
    Kan bero på pannan ..gjutjärn eller teflon. 
    Köpte en gjutjärn på loppis och har kört den på grillen och induktionshäll
    men under samma tid kastat ett antal teflonpannor.
  • Mortiscia80
    Kaga skrev 2021-02-13 19:27:18 följande:
    Trodde stekpannan blir förstörd om man värmer upp den utan något fett?
    Naturligtvis inte. Samtidigt ska man ju alltid tänka på att hålla normal temperatur på sina pannor.
  • klyban
    Kaga skrev 2021-02-13 19:27:18 följande:
    Trodde stekpannan blir förstörd om man värmer upp den utan något fett?

    Det är viktigt att ha koll på stekpannan så inte värmen är för hög, men hög nog för ha en bra stekeffekt.


    Jag har nästan alltid i det när pannan är varm nog, sen ibland när jag steker tex ägg, så kan jag ha i smöret så fort pannan smälter smöret och sen på med ägget direkt.
    Gillar hur steka ägg blir med den tekniken.


    Men i övrigt, spelar oftast ingen roll när du har i smöret, utan nivån på stekpannan är det som är det viktiga och rätt nivå.
    Annars blir smöret för brunt, eller för dålig stekyta.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Smöret i Varm eller kall stekpanna?