Smöret i Varm eller kall stekpanna?
Lägger ni smöret i stekpannan då den är kall eller då den har hettats upp på plattan?
Lägger ni smöret i stekpannan då den är kall eller då den har hettats upp på plattan?
I varm panna.
I kall panna, så hinner man plocka fram allt annat man ska ha medan det blir varmt/smälter.
Det ska vara i en varm panna.
Det ska vara i en varm panna.
Oftast i en kall stekpanna, men börjar naturligtvis inte steka innan smöret "tystnat"
Det är viktigt att ha koll på stekpannan så inte värmen är för hög, men hög nog för ha en bra stekeffekt.
Jag har nästan alltid i det när pannan är varm nog, sen ibland när jag steker tex ägg, så kan jag ha i smöret så fort pannan smälter smöret och sen på med ägget direkt.
Gillar hur steka ägg blir med den tekniken.
Men i övrigt, spelar oftast ingen roll när du har i smöret, utan nivån på stekpannan är det som är det viktiga och rätt nivå.
Annars blir smöret för brunt, eller för dålig stekyta.