Inlägg från: Gasellen87 |Visa alla inlägg
  • Gasellen87

    Vi som planerar syskon 2022

    Jag hoppar gärna oxå med här. Hoppas det är ok även om det är fjärde barnet vi planerar. Har barn som är födda 2013, 2015 och minstingen som är född februari -20. Vi planerar att öppna upp bebisverkstaden i april. Har drygt 2 år mellan våra stora och även om det har vart tufft i perioder så tycker vi det är en bra ålderskillnad :)

  • Gasellen87

    Jag har oxå velat fram och tillbax med när vi ska börja. Jag är föräldraledig fortfarande och börjar jobba i augusti igen, skulle vilja jobba lite innan det förhoppningsvis är dags att gå hem igen. Men samtidigt vill jag inte vänta för länge dels för det kan ta lång tid innan de ens blir något och dels för jag ändå är 33 år ( fyller 34 i höst). Känner mig så kluven. Hur gamla är ni? Har ni blivit gravida fort tidigare? :)

  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2021-03-05 08:45:57 följande:

    Precis som här då, vad roligt! Låter som vi tänker väldigt lika!

    Jag är 29, fyller 30 & min sambo är 35. Jag tyckte det tog lång tid, 8-9 månader och vilken press jag kände! Så skulle det bli samma nu så blir det nästan 3 år emellan. Vår dotter är född i Januari 2020.

    Hur har er barnresa sett ut? :)


    Jag har varit gravid 4 gånger. Första blev till på första försöket efter p-pillerstop. Slutade dock i ma i v 12. Dottern blev till på andra riktiga försöket efter vårt ma. Sonen blev till på första försöket. Yngsta sonen blev till på femte försöket. Så har ändå gått ganska fort alla gångerna. Men man blir ju äldre och tänker att de då per automatik kommer ta längre tid.

    Vi har dock inte skyddat oss med något mer än avbrutet sedan jag slutade med p-piller nov 2011 så kroppen har vart "naturlig" väldigt länge :)

    Det där med jobb och sånt är så svårt. Man vill ju båda.. men o andra sidan ska man ju jobba läääänge innan man har pension. Barn kan man ju bara få en begränsad tid plus att det är ganska lång leveranstid på dem och tid innan det ens blir..
  • Gasellen87
    Ik96 skrev 2021-03-05 08:58:19 följande:

    Jag är 25 och och sambon 30 så jag känner mig inte stressad över åldern. Dottern blev till på andra försöket men jag tvivlar på att det skulle gå lika fort denna gången eftersom mig mens krånglar så men vi får se :)


    Nä, då har du ju åldern på din sida :) jobbigt med mens som strular. Man vill bara att kroppen ska fungera, spec när man börjar tänka och planera barn. Hoppas de ordnar sig.
  • Gasellen87

    På tal om förlossning, jag va grymt pepp på min andra graviditet och förlossning. Blev oxå en dröm förlossning, om en väldigt snabb. Värkarna 1 h och 40 min innan han låg på bröstet och endast ett litet skrapsår på mig. Min tredje däremot va inte någon bra upplevelse alls, så besviken på den förlossningen så hoppas på att ta "revansch" om de blir en fjärde :)

  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2021-03-10 15:50:25 följande:

    Tänk att det kan gå så olika. Jag har hört skrönor om 3e förlossningen. Skönt att du är redo för en revansch!

    Kul att vi sitter i samma båt och fortfarande är föräldralediga! :)


    Jag hade oxå hört en hel del och tyvärr besannades de även. Lurig förlossning och så annorlunda mot mina tidigare. Hoppas så på en revansch !

    Ja, de gör vi ju då :) när tänkte du börja jobba?
  • Gasellen87
    Emmissss skrev 2021-03-11 22:30:52 följande:

    Hejja dig!!

    I slutet på augusti någon gång är det tänkt :) Sen söker jag jobb för fullt. Du då? :)


    Tack :)

    Vad jobbar du inom? Jag börjar jobba igen i början på augusti. Arbetar som lärare så bäst att börja när en ny termin startar :)
  • Gasellen87

    Va roligt med fler som planerar syskon. Och kul med någon som precis som vi siktar mot ett fjärde barn.

    Jag är så taggad på att börja försöka men samtidigt livrädd. Är så kluven i allt och önskar jag inte var en sådan tänkare och velare. Tanken är att vi ska börja nu i april och så får de nog bli. De kan ta tid och jag blir inte yngre. Har haft äl denna cykel så nästa gång blir liksom ?på riktigt?. Som sagt både pepp och rädd. Men hoppas det blir bra.

  • Gasellen87

    På tal om sambo som inte är med på tåget. Min sambo har alltid vart lite ?vi väntar? stilen. Efter nr 2 var han även helt klart med barn, vi hade fått en pojk och en flicka. Men nu sitter vi och planerar för en fyra och kan ev även bli en femma om livet vill. Så de kan svänga fort. Det var även han som var med på om att börja med nr 3.

    Hoppas han är med på tåget snart och att det går fort för er att bli gravida.

  • Gasellen87
    Anonym (Jenn) skrev 2021-03-17 10:27:17 följande:

    Hej!

    Hur ser det ut för er med era menscykler? Och hur gamla är ni?

    Jag hoppas på att vi ska lyckas få ett syskon till vårt barn då vi sätter igång april/maj.

    Tycker att mina cykler blivit korta efter preventivmedel men det har inte gått så lång tid sedan jag slutade med piller. Får ägglossning runt dag 10-11 och detta gör mig smått orolig.


    Kan väll ta ett tag för kroppen att ställa om sig. Sen kan väll cykeln förändras oxå om inte annat med åldern. Hur gammal är du och hur länge har du ätit p-piller? Hur var din cykel innan?

    Min cykel är nog ganska regelbunden. Runt 28 dagar, oftast 27-30 dagar. Har oftast äl kring dag 13-15 tror jag. Fick mitt tredje barn i feb förra året. Så de första cyklerna va lite konstiga och korta men sedan i sep har de sett ut som ovan. Jag är 33 år, fyller 34 i höst.
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022