Inlägg från: Emmissss |Visa alla inlägg
  • Emmissss

    Vi som planerar syskon 2022

    lottizm skrev 2021-07-10 09:41:14 följande:

    Grattis till jobbet Emmis! Om vi fortfarande inte får plus efter sommaren kommer jag börja söka aktivt också, ångrar att jag inte gjorde det redan i våras.


    Jag har sökt jobb hela våren men utan lycka. Mitt mål va att gå tillbaka till ett annat jobb efter mammaledigheten. Sen sa vi nu i sommar att händer det så händer det. Blev till vår förvåning gravida direkt!? Och en dag senare ringde jobbet.. sen kom missfallet men jag fick iaf jobbet tillsist!

    Så det är aldrig försent att söka, plötsligt händer det, rena tillfälligheter som förhoppningsvis blir bra tillslut! Och sen är det ju det med planering, man vet ju aldrig något innan :) Stort lycka till med allt!!! <3
  • Emmissss
    Anonym (Börjar) skrev 2021-07-14 09:05:06 följande:

    Ni som har flera barn kan ni inte dela med er av hur många försök varje barn tog?

    Mina Båda gick första försöket

    Nu är jag inne på tredje försöket


    För oss tog det 8 månader med första & nu blev vi gravida första månaden vi hade oskyddat och låg 3 gånger (ej de gröna dagarna) . Men slutade ju i missfall så väntar på mensen nu.
  • Emmissss

    Jag väntar & väntar på min mens efter missfallet. Borde komma om ca en vecka. Nu är vi båda redo att skaffa syskon, men eftersom jag fått nytt jobb i september så vågar jag inte riskera något, eftersom det gick så fort att plussa denna gång, även om det inte gick hela vägen.

  • Emmissss
    mamma8212 skrev 2021-07-19 09:06:40 följande:

    Denna månaden provar jag Inositol, fick positivt äl-test redan idag på dag 14, brukar få dag 15-16 annars. Har haft äl-flytning i förrgår och dagen innan det, öm mage igår och idag, så jag hoppas ägget släpper..


    Håller tummarna, när har du bim? Hur gamla är dina barn? :)
  • Emmissss
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-07-19 13:25:18 följande:

    Hur har det gått med smärtan? Har den försvunnit?

    Skönt att ni känner er redo! När tänkte ni börja? :)


    Nu har vi skyddat oss så jag ser att cykeln kommer igång. Sen har jag ju 6 månaders provanställning så blir uppehåll några månader iallafall om vi kan hålla oss hehe.

    Hade inte du också nytt jobb? Provanställning? Tycker det ser ut som du plussat :)
  • Emmissss
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-07-19 15:20:55 följande:

    Haha jaa det är ju den biten som kan vara det svåra att hålla sig haha! Vi skulle hålla oss till augusti men ändå körde vi på i juni haha!

    Jaa jag börjar mitt nya jobb 1 september, fast anställning. Kan inte se att jag har någon provanställning. Men oavsett så hade det inte hindrat mig. Väljer arbetsplatsen att göra sig av med mig för att jag blir gravid så är det ändå ingen arbetsplats jag vill arbeta på!

    Alltså, tiden hade ju gått ut när testet såg ut sådär så jag vet inte om det räknas. Ska ta nytt test imorgon så får jag se. Men utesluter inget förrän torsdag :)


    Okej, ja jo det vore ju tråkigt men går inte att resonera så för då förlorar man ju ersättningen från fk och det känns inte som något alternativ tyvärr. :(
  • Emmissss
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-07-19 19:55:29 följande:

    Det beror ju lite på, var inte du hemma med ett barn nu och var föräldraledig till september? Sålänge du blir gravid innan ditt andra barn är 1 år och 9 månader så behåller du din SGI och har rätt till ersättning. Blir du arbetslös behöver du bara fortsätta söka jobb eller börja studera så behåller du SGI :) men har du inte barn i den åldern så är det klart det blir lite klurigare!


    Okej hehe då har vi 3 månader på oss hehe. Men hur blir ersättningen? Kan man skriva den "nya" lönen om man skulle plussa direkt? Skiljer ganska mycket på jobben i lön.
  • Emmissss
    Anonym (Börjar) skrev 2021-07-23 09:23:16 följande:

    Ältesten visar fortfarande ingenting (clearblue smile rosa) inget ens något blinkande. Bara rund cirkel. Trots att appen säger jsg har äl imorgon.

    Jag däremot har hög lust och molnande värk så låg ändå

    Börjar dock fundera på hur tillförlitliga dessa ältest är?


    Jag har aldrig fått positiva äl tester så när vi försökte bli gravida första gången slutade jag ta dem. Vi fick ligga regelbundet och sen märkte jag oftast var i cykeln jag var. Har du någon app du antecknar i? Då brukar man enkelt kunna följa om det är tecken som upprepar sig :)
  • Emmissss
    Anonym (Börjar) skrev 2021-07-23 15:23:37 följande:

    Har ptracker men kanske finns nån bättre?


    Jag har Maya, tycker den är jätte bra! :)
  • Emmissss
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-07-26 19:33:25 följande:

    Äntligen är mensen över och liggveckan är här haha! Kör utan äl test och hoppas det ska ta sig ändå! Mannen blev för påverkad av testen och kände sig stressad så vi testar utan så får vi se. Borde ha äl kring den 1/8 :).

    Någon annan som kör utan test/tempar?


    Hejja hejja! Vi har alltid kört utan. Man vet ju på ett ungefär när ÄL är och ligger man regelbundet går det ju inte att göra något mer :)
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022