Inlägg från: Hoppas2022 |Visa alla inlägg
  • Hoppas2022

    Vi som planerar syskon 2022

    Ik96 skrev 2021-03-23 06:07:31 följande:

    Känner att jag behöver bolla lite med er tjejer.. :)

    Tanken har hela tiden varit att börja försöka bli gravida nu april och förhoppningsvis få ett syskon till vår 3åring. Men just nu vet vi inte längre vad/hur vi ska göra.. Som tidigare nämnt har jag fått veta att jag har fått en cysta pga att min ägglossning funkar inte som den ska och därför har jag ingen mens. Har fått hjälp nu och det ska bli skönt att få gå på återbesök om ett tag och se vad nästa steg ska vara och hur min fertilitet påverkas osv.

    Det svåra är ju också att jag studerar och har 1.5 år kvar till sommaren och skulle jag bli gravid inom några månader så kommer jag ha en termin kvar. Vi utgå ifrån att det kan ta sig på första försöket och hur vi ska lösa det då även om det förmodligen kommer ta lite tid. Jag är inte intresserad av att ta studieuppehåll med så lite kvar av utbildningen och sambo tror inte att det är möjlighet att vi både skulle ha möjlighet att vara hemma under sista terminen för ekonominsskull.

    Jag har väl landat mer och mer att det kanske är bästa att börja försöka vi årsskiftet istället och förhoppningsvis göra klart utbildningen så vi slipper alla scenarier. Samtidigt har jag längtat efter flera barn i ett år och väntat på att sambon skulle bli redo och detta upptar mina tankar varje dag. Förstår inte hur jag ska överleva så många månader till, haha!

    Hur tycker ni att jag/vi ska resonera i detta? Köra och tänka att allt löser sig eller vänta tills slutet på året?


    Vad är det för utbildning? Jag fick själv barn när jag hade en termin kvar på lärarutbildningen. Det gick bra eftersom bebis sover ändå mest de första månaderna samt att sista terminen inte var så stressigt. Kolla vad det är för kurser du har sista terminen och fundera över om du klarar avsluta dem med bebis och allt vad det innebär.
  • Hoppas2022
    Utepålandet skrev 2021-03-23 09:08:52 följande:

    Ja, om kroppen räknar MF som en mens så borde jag ha ägglossning däromkring. Jag känner av det väldigt väl så kommer veta när det händer åtminstone. Fast helst ska man väl se till att rumla runt ett par dagar innan förvisso?


    Ja det kanske beror på om du har hormoner från graviditeten kvar i kroppen?

    Jag känner med av äl starkt. Jag tänkte enbart ha sex på äl eftersom det var så jag blev gravid sist :) vi hade enbart en gång i veckan i fyra veckor eftersom jag var så stressad den perioden. Vet inte om det bidrog till att jag blev gravid men jag hoppas det hjälper :)
  • Hoppas2022
    Gasellen87 skrev 2021-03-24 18:58:11 följande:

    Vi har bestämt oss för att köra nu i april. Jag många tankar ang allt. Jobbet, vaccin mot covid, tiden och allt. Men känner att ska vi ha fler så vill jag ändå inte vänta. Vår yngsta blev som sagt 1 år i slutet av februari och om jag får önska så vill jag gärna ha runt 2 -2,5 år mellan. Men jag ska erkänna att jag är lite rädd. Fyra kids liksom, känner knappt någon som har tre, 1-2 är standard. I vårt samhälle finns endast två familjer med fyra barn. Vet att man inte ska bry sig och försöker att inte göra det men vet att många har åsikter om antal barn.

    Hur känner ni andra som har tre barn sedan innan?


    Jag känner helt igen mig i dina tankar. Känner en viss oro över om det är rätt beslut, jag söker jobb, tänk om jag blir gravid direkt? Känner att det skulle vara pinsamt att direkt meddela det då... Och tänk om jag blir gravid och därför inte får en anställning? Samtidigt är jag rädd över att inte bli gravid, tog ju 10 år sist...
  • Hoppas2022
    Gasellen87 skrev 2021-03-24 21:38:44 följande:

    Skönt att inte vara ensam i sina tankar. Jag är en riktig tänkare och hatar det vid tillfällen som dessa. Jag är oxå så rädd att inte lyckas bli gravid eller få behålla det om det blir något. Jag har blivit gravid relativt snabbt alla gånger men är ständigt orolig att det ska vara för sent, inte gå osv. Beundrar verkligen din styrka, 10 år är lång tid. Så starkt att inte ge upp. Håller verkligen tummarna för att det går bra och snabbt för er denna gång.

    På tal om jobb så var jag höggravid med första barnet när jag fick min nuvarande anställning. Jag arbetar som lärare och var skeptisk till att skicka in en ansökan ens men jag fick komma på intervju och fick jobbet. ( pendlade 6,5 mil enkel väg tidigare och kändes inte bra att fortsätta med det efter föräldraledigheten) så fick börja efter 1,5 år senare när dottern blivit större. Hoppas de löser sig för dig oxå isf.


    Så kul, det ger mig hopp, jag är med lärare :) Har nyligen börjat söka jobb men inte fått komma på en intervju ännu. Så jag är redan orolig och en graviditet ovanpå det så blir man ännu mer orolig. Jag tänkte börja jobba först i augusti så jag har ju tid på mig att hitta ett jobb. Jag resonerar även som så att om jag blir gravid och inte hinner få jobb så överlever vi ändå. Vist är det jobbigt att leva på mannens lön 1 år men i slutändan är det totalt värt det <3 Men ja man blir ju ändå orolig och tänker mycket fram och tillbaka om man är riktigt klok.

    Tack för tummarna:) Vi gav faktiskt upp efter 8 år och förlikade oss med att det inte blir fler barn. Så vår sista är på något sätt oplanerad men väldigt efterlängtad <3 Nu hoppas jag på att jag blivit mer fertil på äldre dagar ;) Vill gärna att de är nära i ålder.
  • Hoppas2022
    Gasellen87 skrev 2021-03-25 18:28:35 följande:

    Hoppas det löser sig på ett eller annat sätt. Och som du säger, man klarar sig på mindre om man måste. Jobba ska man ändå göra resten av livet sen, barn kan man bara få en begränsad tid.

    Är du nyutbildad eller har du arbetat innan? Jag ska börja jobba is augusti igen. Har tidigare bara arbetat på lågstadiet (förutom idrott som jag haft f-6) men nu ska jag upp på mellanstadiet. Får min ?gamla? klass som då börjar fyran. Spännande men samtidigt nervöst och mycket jobb. Vad har du för årskurser?

    Vilket litet mirakel, förstår att ni vill ha syskon nära i ålder. På våra stora skiljer det 2 år ( 8 och 6 blir dem i år) och de har så mycket glädje av varandra även om de såklart bråkar en del oxå ;) hur gamla va era barn?


    Jag är nyutbildad ämneslärare i gymnasiet. Spännande och kul att du får följa din gamla klass upp i åldrarna.

    Det är såå underbart med syskon i nära ålder <3 man har verkligen mycket glädje hela livet :) Min äldsta är 17 nu i år, mellersta är 12 och minstingen blev nyligen 14 månader :) Jag hoppas på ännu ett Januaribarn så att det blir exakt två år mellan dem isåfall <3
  • Hoppas2022
    Emmissss skrev 2021-03-29 15:28:38 följande:

    Nu kommer snart första "riktiga" mensen sen jag slutade med p-pillerna, jag har haft sånna ÄL smärtor alltså! Ännu värre än det brukar vara. Har haft ont sen typ ÄL och ska ha mens på fredag. Man tror mensen ska komma närsomhelst. Min BM sa att det oftast blir värre smärtor efter man fått barn? Alltid haft jätte mensvärk, de utredde endomterios men såhär många dagar gör mig galen. Någon som känner igen sig?


    Jag brukar normalt ha väldigt tydlig äl och äl smärtor som blir starkare i 4 dagar till ägget släpper och det gör som mest ont. Men nu är min cykel ur balans sedan förra månaden. Förra månaden överraskades jag av äl fyra dagar för tidigt utan några föraningar. Sen kom mensen konstigt, blödde ordentligt en måndag, blödde inget alls tisdag, onsdag och sen blödde jag från torsdagen i fyra dagar. Brukar annars blöda 6 dagar alltid. Nu fick jag plötslig äl igår, utan föraningar dagarna innan. Jag har nästan inga äl-smärtor jämfört med vad jag brukar ha. Vet inte vad som händer med min kropp. Jag har aldrig använt preventivmedel. Blir orolig för klimakteriet. Men nästa cykel ska jag använda äl-test så jag får koll på äl.
  • Hoppas2022
    Emmissss skrev 2021-03-29 15:28:38 följande:

    Nu kommer snart första "riktiga" mensen sen jag slutade med p-pillerna, jag har haft sånna ÄL smärtor alltså! Ännu värre än det brukar vara. Har haft ont sen typ ÄL och ska ha mens på fredag. Man tror mensen ska komma närsomhelst. Min BM sa att det oftast blir värre smärtor efter man fått barn? Alltid haft jätte mensvärk, de utredde endomterios men såhär många dagar gör mig galen. Någon som känner igen sig?


    Glömde säga att jag brukar inte ha ont efter äl, däremot runt tre dagar innan mens. Hoppas det rättar till sig för dig.
  • Hoppas2022
    Emmissss skrev 2021-03-30 06:56:32 följande:

    Nej vad tråkigt att det krånglar, hoppas cykeln snart är på banan igen! Vad mycket man går igenom med sin kropp alltså! Är du helt hundra på att ÄL kom tidigare denna gång? Utgår man från mina smärtor så har jag en senare ÄL än det vanliga, jag får alltid ont dagarna efter appen säger att jag har ÄL. Blir spännande och se om min blir regelbunden igen, jag tror och hoppas det iallafall!!!


    Ja, jag hoppas det blir normalt snart. Känns som jag har en obefintlig möjlighet att bli gravid när det är så här. Jag är säker på att det är äl eftersom även om det är mild värk jämfört med annars så är det ändå starkt och tydligt samt äl-sekret. Det är som en mini äl för mig. Samma symtom bara att allt varar under en dag och mildare med allt. Jag räknade ut att om nästa cykel är normal så har jag äl på exakt samma dag som då jag blev gravid för två år sedan, blir samma bf med då. Spännande:) Så nu försöker jag tänka framåt och hoppas på ännu en januari bebis :)
  • Hoppas2022

    2/4 EmmalinneaS - 29 år (första försöket) ett barn

    11/4 Hoppas2022 - 37 år (första försöket) tre barn

    18/4 anonym(försöktillsyskon) - 30 år (tredje försöket) ett barn

    19/4 muffins88 - 32 år (andra försöket) ett barn

    20/4 gasellen87 -33 år (första försöket) tre barn

    22/4 Sopkvasten -33 år (andra försöket, 1 mf) två barn

    28/4 LinaJ87 - 34 år (första riktiga försöket) ett barn

    2/5 88a - 32 år (andra försöket) ett barn

    Ändra på min bim dag.

  • Hoppas2022
    Hadt skrev 2021-04-04 11:08:04 följande:

    Hur känner ni alla inför att bli gravida nu? Att få barn eventuellt i slutet av december detta året? :)


    För min del går det bra när som helst :) men eftersom det tog 10 år sist och att jag inte kommer att försöka 10 år denna gången så försöker jag vara realistisk och tänka att blir det så blir det, annars så är jag tacksam att jag redan har barn. Denna månad är jag säker att det inte tagit sig så då blir det tidigast januari för vår del.
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022