Inlägg från: Hoppas2022 |Visa alla inlägg
  • Hoppas2022

    Vi som planerar syskon 2022

    Madelen21 skrev 2021-09-28 15:17:37 följande:

    Hoppar in här. Tog detta test igår som visar positivt som ni ser.

    Trodde inte mina ögon. Pratat med en barnmorska på doktor.se idag och ville att hon skulle se testet. Hon sa att det var positivt. Detta blir isf 5e barnet. Har 4 barn sen innan och nu ny pojkvän. Så detta blir vårt första gemensamma.


    Jag håller tummarna för att du är gravid! Vill bara inflika att barnmorskan du pratat med inte är insatt i CB test eftersom ett smalt streck betyder att testet inte fungerat som det ska och att man ska ta ett nytt (Enligt CB). Det betyder såklart inte att du inte är gravid ändå, det kan du självklart vara! Men det bästa är att göra ett nytt test så du verkligen får det bekräftat. Själv fick jag ett sådant streck och trodde jag plussat men fick senare veta att det var ett ogiltigt/ej fungerande test. Blev otroligt ledsen. Här nedan är bild på mitt test.

  • Hoppas2022
    Trean93 skrev 2021-10-01 12:22:51 följande:

    Hej! Har en liten fundering angående blodtrycket och tänkte se om nån varit med om samma!

    Födde mitt första barn 2017 och fick högt blodtryck i slutet av graviditeten och blev igångsatt i v 38+6, födde mitt andra barn augusti 20 och fick då havandeskapsförgiftning och blev igångsatt i v37+0, blodtrycket gick ner till normalt efteråt! Är nu gravid igen i v5+3 och var idag hos barnmorskan och blodtrycket är redan högt! Någon som varit med om detta innan? Vet att det blir extra kontroller och tul m.m! Kan man kräva att bli igångsatt igen i v37+0 om jag och bebis får må bra så länge? Ska få medicin redan från v10!


    Grattis till graviditeten :) Jag har varit med om liknande. Har haft HF och blivit igångsatt pga det. I min sista graviditet hade jag högt blodtryck redan i vecka 7. Fick direkt trombyl som jag tog fram till vecka 36. Sista graviditeten gick utmärkt och jag fick ingen HF och hade lågt blodtryck. Finns det någon anledning att vänta till vecka 10 med medicin när ditt blodtryck redan är högt?

    Man kan inte kräva att bli igångsatt utan grund. Om graviditeten går bra med medicin och du inte får havandeskapsförgiftning så blir man inte igångsatt. Men jag fick extra kontroller hela graviditeten på specialmödravården och hos BM så det tror jag du bör få med? Då har de bra koll på blodtryck, flöde och om det blir HF igen.
  • Hoppas2022
    Trean93 skrev 2021-10-01 14:27:47 följande:

    Tack för svar!! Åt även medicin vid andra graviditeten men fick tyvärr havandeskapsförgiftning ändå trots medicin :/ så känns inte jätte hoppfullt att den ska hjälpa denna gången heller tyvärr när trycket redan börjat gå upp! Men man kan ju alltid hoppas! Har ändå två igångsättningar bakom mig som gått jätte bra så inte speciellt nervös om så skulle bli fallet denna gången heller! Vet faktiskt inte varför man väntar till v10 med medicin :s


    Ok. Är det trombyl du fått förra graviditeten? Jag vet inte hur högt tryck du har men jag tänker att det är viktigt att börja med medicin så snart som möjligt om det är högt. Jag hade 160 i övertryck, minns inte vad undertrycket var, men då fick jag börja med trombyl samma dag. Vet du om din BM rådgjorde med en läkare? Tänker så hon inte gjort fel som skickat hem dig utan medicin.
  • Hoppas2022
    Anonym (Nr3) skrev 2021-10-01 21:07:30 följande:

    Aa men precis det är det jag hade! Hon tog trycket tre gånger dom första två gångerna ville hon inte säga vad trycket var på? Vilket va lite konstigt :s tredje gången låg det på 150/90 och det va ? de bästa? trycket och då hade vi bara suttit å pratat i 40 minuter så hade ju suttit ner en väldigt lång stund för att ha såpass högt tryck! Aa eller vet ej om det var en läkare men hon rådfrågade nån va lite nya regler nu tydligen! :s men ska tillbaka på måndag igen och lämna urin och ta blodtrycket igen så får fråga då! Tack för hjälpen!


    Ok, jag hoppas allt går bra <3
  • Hoppas2022
    Ik96 skrev 2021-10-03 16:30:15 följande:

    Hej alla!

    Även om jag plussat (går in i vecka 11 på tisdag) så är jag ofta här inne och läser fortfarande. Tycker att det är en så himla bra och varm tråd! Vill att ni alla ska veta att jag hejar på er och hoppas innerligt att det snart är er tur! <3


    Jag instämmer, man har fått mycket pepp och stöttning i denna tråd och känns bra att någon hejar på en <3 Är glad att jag hittade denna tråd, det håller drömmen om en bebis till vid liv. Har du haft KUB ännu eller har du det snart?
  • Hoppas2022
    mape92 skrev 2021-10-07 11:38:56 följande:

    Också varit tyst ett tag med läser och hänger med regelbundet. Idag är det dags för KUB och det är så nervöst och spännande! Mådde extremt illa ett tag men det visade sig efter inskrivningen att jag har för höga sköldkörtelvärden och fått lov att äta levaxin. Efter att jag började med det så har jag mått riktigt bra, men det gör mig lite nervös inför vad vi ska få se idag. Hoppas så innerligt att allt kommer att se bra ut. 


    Lycka till idag! Hoppas allt ser fint ut :D
  • Hoppas2022
    Anonym (88a) skrev 2021-10-15 17:50:37 följande:

    Hur mår ni tjejer? Nu är det snart bim för ett gäng? :)


    Mår bra men min kropp strular och jag har ingen tydlig äl så som jag brukar ha. Tror jag hade äl igår men är inte säker, kan även haft äl för en vecka sedan. Vet inte om det är vaccinet som fortfarande påverkar och fördröjer äl/mens. Men jag hoppas min cykel återställs till nästa omgång annars får jag börja med äl stickor igen.
  • Hoppas2022
    lottizm skrev 2021-10-15 19:25:09 följande:

    Äl på tisdag nästa vecka så snart dags att börja försöka :p fick resultatet igår från utredningen vi gjort och alla prover var normala utom lågt amh, men i övrigt ingenting och det var äggblåsor på g i bra storlek också så det känns sååå skönt att inget allvarligt är fel.


    Skönt att allt såg bra ut :) håller tummarna för att du blir gravid snart!
  • Hoppas2022

    Dessa fick jag för en stund sen. Har ingen aning vilken dag jag är på? Vet inte när jag hade äl. Men hoppas det är något på G :) ska ta ett till test senare och se om jag får något på det med annars är det nog bara spökstreck.

  • Hoppas2022
    Anonym (Börjar) skrev 2021-10-19 17:20:06 följande:

    Ååå hoppas då ger det mig hopp med


    Tyvärr var det bara spök på det testet. Fått flera blanka test sedan det testet. Men hoppet är inte utan för denna omgång ännu. Jag kan ha haft äl i lördags så då är det för tidigt att testa egentligen.
  • Hoppas2022
    Emmissss skrev 2021-10-22 12:54:39 följande:

    Nu är den äntligen dags, mensen har varit regelbunden 3 cykler i rad efter vårt ma och det kommer att bli nästan 3 månader på jobbet, minst, så nu slutar vi skydda oss igen! Känns spännande.


    Så kul :D håller tummarna för er <3
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022