• Gameof­throne­s
    Tue 23 Feb 2021 09:26
    835 visningar
    13 svar
    13
    835

    Missnöjd bebis

    Hon låter frustrerad, på nånting, sålänge hon blir bytt på blöjan regelbundet, så länge hon får mat, stimulans, av gosa, prata lyssna på ljudböcker, läsa sagor själv, bara få höra ljud ifrån nån eller nånting. När hon suger så intensivt på nappen så tror jag att hon tar den för man inte förstår situationen.

    Att ta nappen ibland det är väl bra och inte vara "beroende av nappen " Ge inte nappen förrän hon vill ha den på riktigt. Ta promenader, lägg henne på golvet med filt eller med stimulans grejer som hänger. (kommer inte ihåg vad det heter) Det va så längesen jag hade småbarn. 

  • Gameof­throne­s
    Tue 23 Feb 2021 10:00
    #5
    Lilant skrev 2021-02-23 09:54:21 följande:

    En liten bäbis som suger argt på nappen är ett extremt hungrigt barn... Du behöver läsa på och lära dig tolka hennes signaler


    Jaa, du har rätt! Fick en glödlampa ovanför huvudet! 
  • Gameof­throne­s
    Tue 23 Feb 2021 10:04
    #6

    Förstår att det är svårt med nya saker och graviditeten sen kommer det en baby.

    Jag fick en aha. Som jag inte har tänkt på.

    Bebis med en sådan sugreflex, är hungrig. Inlägget ovanför mig har rätt. 

    Du måste lära dig lyssna på barnets signaler, det är skillnader på deras läten. Man vet bara. Känner du ingen som har barn eller i samma årskull som ditt barn ni kan väl träffas gå på promenader? Ge varandra stöd?

  • Gameof­throne­s
    Tue 23 Feb 2021 10:42
    #10
    Pennansmamma skrev 2021-02-23 10:21:44 följande:
    Dessvärre klent med folk i bekantskapen som har barn, coronan gör ju dessutom att vi varken har öppen förskola eller föräldrargrupp. Ska verkligen lära mig att tolka hennes signaler. Jag ammar henne, dessutom rätt ofta... Undrar om det är mjölken som inte räcker till. Ammar minst varannan timme, ibland mer. Nattetid inte lika ofta. Hon går upp i vikt som hon ska dock.
    Jo, jag vet Coronan ställer till det, tänkte bara om det va nån som ville ha bebispromenader eller om du hade nån som du kände som har barn. 

    Det är svårt. försök ha en rutin på morgonen om barnet vill vakna till innan mat eller på en gång, sen provar du efter 3 timmar? Så man får in en rutin? Under den tiden så lär ni er känna varandra. Och du hör skillnaden på hennes läten och ser. 
Svar på tråden Missnöjd bebis