Inlägg från: Anonym (myosmin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (myosmin)

    Folk som äter och tuggar under digitala möten

    Anonym (sådär) skrev 2021-02-24 12:08:02 följande:
    Låter som en rätt sunkig arbetsplats

    Att likställa tobak med alkohol och droger är rätt hål i huvudet. Alkohol och droger påverkar en persons förmåga att tänka klart och jobba vilket är anledningen till att de är förbjudna på alla arbetsplatser. 

    Tobak påverkar inte folks förmåga att jobba, däremot påverkar röken andra vilket är anledningen till att man infört rökförbud i lokalerna.

    Vad är nästa steg i er arbetsplats? Förbud mot mediciner? De kan väl oxå klassas som droger?

    Som en kollega sa apropå idiotiska beslut från ledningen.

    - Det är svårt att hitta skickliga arbetare, det är därför idioter blir uppgraderade till chefer.
    Om du inte vet hur mycket sjukskrivningar påverkas av rökning över tid så är det nog dags att läsa på lite. Det finns inget positivt med rökning, rökare blir även kognitivt nedsatta fortare som äldre.

    Min förra arbetsplats hade också tobaksfri site som policy globalt, icke ens snus var tillåtet på arbetstid om det inte var nikotinfritt. Men visst, ville man stämpla ut och gå ut utanför företagets område (ca 400 m) för att röka eller snusa så fick man det.

    Och så borde det vara överallt år 2020, för att förgifta sig själv och andra medan man förstör odlingsbar mark och sponsrar barnarbete som förgiftar barn är ett oskick. 

    Folk bölade säkert när laudanum/atropin/cyanid/kvicksilversalt också togs bort från fri försäljning och vissa tyckte det var förfärligt när man inte längre fick spotta på golvet som man ville och sprida TBC, men de flesta fattade med tiden att det var vettiga regler. Detta borde bli århundradet när rökning avvecklas i alla civiliserade länder.
Svar på tråden Folk som äter och tuggar under digitala möten