• Anonym (E)

    Mycket Tabubelagt ämne varning

    Det är helt enkelt för att du är lite bättre än mig. Lite närmare gud. Har lite mer rätt. Gör lite mer rätt. Jag ville vara säker på att det skulle fortsätta så, så jag väntade för att få lite marginal i tiden mellan dina och mina barn.

  • Anonym (E)
    Jemp skrev 2021-02-23 23:21:25 följande:

    Tillåt mig tvivla... "Försämrade gener", uttryckt av genetikforskare?


    Haha, ja jävlar!

    En genetikforskare som uppenbarligen inte vet vad gener är?

    Den var ju klockren.
  • Anonym (E)
    Anonym (Milori) skrev 2021-02-24 11:07:27 följande:
    Tack! Äntligen lite seriös fakta.
    Du tror på allvar att "gener försämras"? Alltså arvsmassan? Dvs det som vi har ca 98% gemensamt med orangutanger och bestämmer hur vi blir? De liksom "fade-ar ut"? Och att en forskare i genetik skulle uttrycka sig så?

    Gäller det annat också som avgör vem man blir? Efternamnet t ex, ruttnar det?
  • Anonym (E)
    Anonym (Milori) skrev 2021-02-24 11:43:20 följande:
    Tack. skämt åsido nej är inte duktig lever ett normalt liv och startade en diskussionstråd för jag undrade hur folk såg på saken. Den vad dumt formulerad och gjorde folk upprörda. Svårt att vara rakt på sak då detta forum inte alltid har så högt i tak. Men förstår att man blir sur samtidigt.
    Det enda du har gjort efter trådstarten är att forsätta hävda att du har rätt och vet bäst. I över 20 sidor nu. Hade du inte varit världens bästa person, så hade jag ansett att du är synnerligen osympatisk.

    Svara också gärna på det där om att det är seriös forskning att tro att gener försämras.
  • Anonym (E)
    Anonym (Milori) skrev 2021-02-24 13:24:36 följande:
    Har du ett konto på pudmed så kan jag länka? Neeej var påstår jag att jag är bäst? Det är du som säger det inte jag. Jag ifrågasätter och får bra svar på mina frågor från folk som vet, har du problem med det eller?
    Nej, det har jag inte. Konto, eller problem med din uselhet.

    Det är inte "generna" som "försämras". Det är heller inte ett piss seriös forskning att tro det. Man bör känna till benämningarna man forskar om. Svara som sagt gärna på det tidigare skrivna om det. 
  • Anonym (E)
    Anonym (E) skrev 2021-02-24 13:43:37 följande:
    Nej, det har jag inte. Konto, eller problem med din uselhet.

    Det är inte "generna" som "försämras". Det är heller inte ett piss seriös forskning att tro det. Man bör känna till benämningarna man forskar om. Svara som sagt gärna på det tidigare skrivna om det. 
    Du "ifrågasätter" för övrigt inte alls, du anstränger dig för att låta som en snorig 13-åring.
  • Anonym (E)
    Anonym (Milori) skrev 2021-02-24 13:47:55 följande:
    Det var inte jag som sa det. Nu blandar du ihop det. Äggen blir av sämre kvalitet, sperman blir också det, man får i högre utsträckning svårare förlossningar som kräver lång återhämtning, risken för kromosomavvikelser och sjukdomar ökar. Vadå min uselhet varför kan du inte hålla dig saklig utan att hoppa på hela tiden som någon pitbull. Skärp dig. Nä, svårt då att länka seriös forskning i ämnet då man behöver ha ett konto för dessa. Man kan förvisso skriva ut dem men det hjälper ju inte här.
    Nej, jag säger ju att det inte var du som sa det.

    Jag säger ju också att det var du som sa att det "Äntligen kom lite seriös forskning!" om att någon annan sa det. 
    Jag säger att du tror att det är seriös forskning.
  • Anonym (E)
    Anonym (Milori) skrev 2021-02-24 13:53:00 följande:
    Okej E, vad tror du att en spermie och en äggcell innehåller då?
    Arvsmassa förs vidare vid befruktning, ja. Vad har det med något att göra? Försämras allt som funnits i en spermie?

    Är det seriös forskning att tro att "gener försämras"?
  • Anonym (E)
    Anonym (E) skrev 2021-02-24 13:57:52 följande:
    Arvsmassa förs vidare vid befruktning, ja. Vad har det med något att göra? Försämras allt som funnits i en spermie?

    Är det seriös forskning att tro att "gener försämras"?
    Och då som sagt alltså arvsmassan. Och som sagt igen - alltså det som vi till mer än 98% delar med vissa apor etc etc? Blir det sämre med tiden? Man blir lite mindre Farmor Astrid, t ex?
  • Anonym (E)
    Anonym (Milori) skrev 2021-02-24 14:30:04 följande:
    Och vad är arvsmassa då enligt dig?
    Gener.

    Jag undrar fortfarande: Blir gener "försämrade"? Är det seriös forskning att tro det? Finns det någon annan seriös forskare som tror det?

    Det vore faktiskt helt revolutionerande men nu har du ju försvarat detta som seriös forskning så länge att det är högintressant.
  • Anonym (E)
    Anonym (Milori) skrev 2021-02-24 14:29:16 följande:

    Hur ska jag kunna bedöma det utifrån ett anonymt alias på ett forum? Har inte tagit del av den här personens studier för att kvalitetsgranska den och se hur den är gjort/vilken kvalitet studien/studierna (?) har. Först då skulle jag kunna göra den bedömningen.


    Precis som Jemp skriver - Du har, sedan inlägget om forskningen skrevs, envetet försvarat det som ?seriös forskning? trots de tämligen exceptionella uttalandena.

    Vi undrar över din mycket bestämda uppfattning om detta såsom ?seriös forskning?.

    Att fråga vad som finns i en spermie är ingen direkt förklaring.

    Intressant också att även den punkten blivit ett ämne som du behandlar likt trådens huvudämne och helt uppenbart ?bara har rätt i?.
  • Anonym (E)
    Anonym (Milori) skrev 2021-02-25 20:21:10 följande:

    En annan sak jag också tänkt på är ju det här att man tänker då när det känns rätt och sådär med rätt person, att det tenderar att dyka upp rätt sent.

    Pornera att ett ungt par älskar varandra och allt känns rätt mellan dem. De blir med barn. Då är det ofta de får höra; ska ni verkligen behålla barnet, det är väldigt tidigt? Ni har inte gjort det och det och det än.

    Den här inställningen gör ju att folk blir avskräckta att skaffa barn i ung ålder även om inget speciellt stort hinder föreligger för det. Borde inte stödet satsas här istället för på psykiskt och fysiskt smärtsamma behandlingar i sen ålder? Med stöd menar jag exempelvis psykologiskt stöd, normförändring, lättare att studera och jobba trots ett liv med barn osv.

    Samhället är inte speciellt barnanpassat heller och att skaffa barn tidigt är tabu här. Som om det vore något skamligt.

    Många hinner leva i flera förhållanden som känns rätt men ändå hittar aldrig känslan att vilja skaffa barn trots att många uttrycker en önskan om att vilja ha det.

    Nu utelämnar jag alltså folk som inte vill ha barn, för det är något helt annat och jag personligen är helt anti att folk ska sitta och pådyvla dem att de minsann vill ha barn som inte vill. Ville bara ha detta sagt.

    Klart man träffar lite olika partners kanske, testar ha sexuella relationer och så. Men hur kommer det sig att den rätte ofta tycks vara först i 35-40-årsåldern? Är det verkligen viktigt att ha ex antal längre förhållanden? Räcker det inte med att man älskar varandra, har det stabilt mellan sig och praktiskt? Måste man vara helt klar med precis allt innan man skaffar barn för att anses vara en lyckad förälder i dagens samhälle?


    Hur går det med att "lyssna och ifrågasätta", eller vad du nu gjorde igen?

    Är det detsamma som att ha snorungsrätt i 35 sidor (stora undantag i vad man väljer att besvara tydligen, dock)? Förstår du inte att du inte förstår hur du framställer dig själv?
  • Anonym (E)
    Humlan88 skrev 2021-02-25 21:51:20 följande:

    Kul för dig. Själv skulle jag aldrig i livet skaffa barn så tidigt. Jag tycker d känns som du kastat bort sitt liv. Jag vill har tid för resor och leva livet utan ungar. Det kommer senare när jag känner mig "färdig" med det jag vill göra. Dessutom känns det ganska "White trash" å ha så många barn innan 30 ( min egen åsikt)


    Fast här glömmer du ju att TS är så ung att hon hunnit skaffat sig mängder med livserfarenhet och är mättad med kunskaper som gör att hon har rätt i allt över 35 sidor, till skillnad från de gamla som då fortfarande inte har haft tiden att hinna lära sig allt som en ung vet.
  • Anonym (E)
    Humlan88 skrev 2021-02-25 21:56:37 följande:
    Juste glömde de hahaha . Vad fantastiskt med så mycket erfarenhet, att man är klar med livet vid 30 ;)
    Läser du tillbaka en bit (varning utfärdas - man kokar över) så kommer du att se att hon verkligen tycker så. Hon har hunnit skaffa mycket mer erfarenhet än folk som då tydligen varit för lata för detta under sina längre liv, med följden att hon nu har mycket mer kunskap och allmänt vet bättre. Käftandet i fråga har tydligen dock ej ägt rum utan det många sidorna har behövt pga hennes ödmjukhet.

    Att hon sedan skiter i att svara ordentligt på konkreta frågor om vetenskap är helt enkelt frågeställarens fel.
Svar på tråden Mycket Tabubelagt ämne varning