• neongirl

    Bim April 2021 - Första barnet

    Hej! Hoppar in här också. Skulle varit kvar i mars-tråden för BIM 2 men mensen var sen och datumet flyttades fram. Så typiskt!

    Neongirl 1/4, 38 år (6:e försöket, ett missfall)

    Mizzi26 - 3/4, 26 år (5 försöket)

    Link93 - 3/4, 29 år (21 försöket)

    jlinnea - 3-4, 26 år (9 försöket)

    TheSch92 4/4, 28 år (2 försöket)

    Kimsann, 6/4, 24 år (2 försöket)

    Emlan93, 12/4, 27 år (5-försöket)

    VirrePirre06, 14/4, 30år (5e försöket)

    Stickling, 27/4, 33 år (10:e försöket

  • neongirl
    An26 skrev 2021-03-11 20:39:34 följande:

    Hej, jag är helt ny här men har läst i såna här trådar hela dagen och blir så stärkt av hur snälla och stöttande alla verkar vara! Jag och min sambo började försöka förra månaden. Har alltid haft inställningen att det skulle ta jättelång tid att bli gravid, men så ett par dagar innan BIM fick jag massa gravidsymtom och mycket riktigt plussade jag på BIM. Blev superchockad och överlycklig, sambon likaså. Ett par dagar senare började jag blöda kraftigt, så antagligen ett supertidigt missfall. Blev förkrossad. Hur mycket man än läser om hur vanligt det är blir man ändå orolig att något ska vara fel på en och att det ska hända igen.... slutat blöda idag och försöker samla ny kraft för nytt försök nu i mars. Lägger till mig i listan!


    Välkommen till gruppen! Jag fick också ett supertidigt missfall i september och har fortfarande inte återhämtat mig helt mentalt. Vet inte om man någonsin gör det. Men det är klart bättre nu än i höstas, så det kommer en tid när det åtminstone blir lite lättare. Jag tror att denna grupp har hjälpt mig ganska mycket. Även om jag inte önskar att någon ska behöva kämpa så som vi alla gör så känns det ändå skönt att vet att man inte är ensam. Håller tummarna att vi alla snart plussar och att de små då vill stanna kvar! Hjärta
  • neongirl
    Link92 skrev 2021-03-22 19:21:15 följande:
    MAKL skrev 2021-03-22 12:35:59 följande:

    Jag tror också att det bästa är att göra som apan95 säger och bara koppla bort ett tag. Om det så är med en serie, en bok, en lång promenad med sällskap/pod eller varför inte bara lyxa till det med en dejt med mannen? Vad som helst bara det får dig på andra tankar.

    Jag är också i en sån period där jag varken vet ut eller in pga massa tankar och beslut som rör framtiden som ska tas. Men det går inte att ta några beslut just nu då alla val hänger på ett annat val som i sin tur hänger på ett annat val som i sin tur hänger på hur vida vi lyckas bli gravida snart eller inte osv osv. Ja en ända röra med andra ord. Men jag försöker att koppla bort dom tankarna och bara tänka på/ägna mig åt sånt som jag känner mig motiverad av och som har med allt annat att göra än alla val som ska tas och bebisverkstaden. Jag tror man måste komma ihåg att leva också, göra sånt man mår bra av för att orka med vardagen. Allt kommer lösa sig till det bästa i slutändan ska du se <3


    Tack för att ni svarar och bryr er! <3 Jag brukar vara bra på att rycka upp mig, och tror inte det bara är alla misslyckade försök med barnaskapandet som stökar till det nu utan pandemi osv, att vara begränsad påverkar mig mer än jag trott. Jag brukar ha dippar inför mens men inte såhär mitt i cykeln, det gör mig lite orolig. Jag lyckas inte med mina vanliga rycka-upp-knep heller.

    Jag har gjort en önskelista idag med saker jag vill göra (äta på lyxig restaurang, rymma iväg till stugan, bo på spa-hotell (aldrig gjort men verkar så mysigt!), ha en TV-spelshelg med min man osv) som jag ska visa min man och se vad vi kan göra, så det känns lite bättre. Bara att fantisera ihop en lista gjorde det faktiskt lite lättare att leva :) Jag ska leta upp en serie som bara jag vill se också, tack för tips! Kram på er!
    Hej! Känner igen mig så mycket i det du skriver. Jag har också mått dåligt i perioder och brukar vara bra på att rycka upp mig själv. Men nu är det jäkligt tufft! Tror som du inte bara att det är alla försök som tär på mig utan även pandemin. Skulle behöva en resa, en hotell-weekend, ett biobesök eller vad som helst för att pigga upp lite, men samtidigt vill man ju inte riskera att bli smittad. Men får nog som du göra en lista med saker som ändå går att göra på ett säkert sätt.

    Jag åt SSRI för några år sedan, vilket hjälpte mig enormt. Jag slutade när jag träffade sambon för fem år sedan och har inte känt förrän nu att jag skulle behöva medicin igen. Hjärnan är liksom dimmig och rörig, det känns som att signalerna där inte riktigt fungerar som de ska. Svårt att förklara det. Men med medicin blev allting lättare på ett sätt som varken motion eller att prata med någon gjorde även om det såklart också är viktigt. Samtidigt vill jag ju inte börja äta medicin när vi försöker bli gravida så ska försöka rycka upp mig på egen hand först. Hoppas på lite sol och vårvärme snart så att man kan och vill vara ute mer. Vi får försöka peppa varandra också! Hjärta
  • neongirl
    Link92 skrev 2021-03-24 14:58:56 följande:
    Det är skönt att man inte är ensam - även om jag såklart inte vill att någon annan ska behöva må såhär. Jag pratade med min man och kom fram till att jag mår sämre av att vara passiv så ska därför minska på TV- och telefon-tid och istället göra saker! Ikväll ska vi tex spela padel med ett annat par och på fredag ska vi grilla middag ute med några kompisar.

    Vad är SSRI? Inte för att jag heller vill koppla på någon medicinering nu när vi försöker bli med barn, men är nyfiken! Ja verkligen, solen och våren kan göra under, även om jag ibland känner mig mer deppig då? Men blir glad av att snön smälter ute nu och det börjar lukta vår så hoppas det fortsätter så :)

    Ja, precis. Man önskar ingen att må dåligt men samtidigt skönt att man inte är ensam. Bra att ni kommit fram till vad som får dig att må bra så att du kan fokusera på sånt istället. Låter som ni har mycket roligt inplanerat i helgen. :) Jag är väldigt kreativ och skriver mycket, vilket oftast får mig att må bättre. Tror hjärnan behöver jobba lite och tänka på annat.


    Skulle såklart förklarat vad SSRI var. Det står för selektiva serotoninåterupptagshämmare och är en typ av läkemedel som används för att behandla depression och/eller ångestsjukdomar. Så antidepressiva är en enkel förklaring. Jag tog något som heter Sertralin.

    Här försvann snön för några veckor sedan, skönt. Men längtar efter att det ska bli grönt och fint. I morse var det sol här, så härligt. Men nu är det dimmigt igen.

  • neongirl
    StoraMy skrev 2021-03-24 14:07:24 följande:

    Hur tänker ni kring julafton och eventuell BF? Jag ska ha ägglossning precis så att vi skulle pricka in julafton om det skulle ta sig. Min sambo tycker att vi ska börja försöka om en månad istället. Jag tänker att det inte kommer att ta sig på första försöket ändå, men respekterar att han vill vänta 1 månad till. Men jag känner mig otålig och vill bara börja sätta igång!


    Jag tänkte också så i början, men har precis som många andra skrivit ändrat mig. Nu är jag glad när jag än får barn. Tänker också att det finns risk att barnet kommer både för tidigt och för sent, så ett exakt datum är nog ändå svårt att säga. Drömmen hade varit i år, men det börjar bli kört. :(
  • neongirl
    Soff skrev 2021-04-01 11:21:13 följande:

    Blir så matt i psyket när det börjar närma sig bim... har bim imorn och tankarna snurrar. Hade ju den där ljusrosa flytningen/blödningen i förrgår, vilket väckte lite hopp om att det kanske var en nidblödning.. men så har jag haft mensvärk, ganska kraftig sådan. Vaknade till och med och trodde mensen skulle sätta gång. Hela kroppen känns som att mensen ska starta, men det går fram och tillbaka hela tiden. Igår var jag hemma för att jag kände mig varm och hade ont i kroppen som att jag hade lite feber, vilket också ingav mig lite hopp för jag läst att många kan känna sig febriga och nästan sjuka när de blivit gravida. Men så fort jag känner de här mens-känningarna så blir jag så himla orolig. Ska det sätta igång, kan det inte bara göra det, och inte "retas" med mensvärk i flera dagar. Blir så trött. Och jag vågar inte ta något test...


    Jag har exakt likadana symptom. Hade en ljusrosa/brun flytning/blödning måndag-tisdag. Trodde BIM skulle vara idag men appen hade visst ändrat det till i morgon. Så vågar inte tro något än. Jag hade en blödning några dagar innan BIM förra månaden också och då var det ju inget. Men denna månad har jag haft så mycket värk i magen redan 7-10 dagar innan mens, vilket är ovanligt. Denna veckan känns det även som att mensen är på G hela tiden. Har precis som du också känt mig väldigt varm på sistone. Har vaknat av att kudden är blöt av svett flera nätter i rad.

    Tog ett test i lördags och tyckte mig se ett väääldigt ljust streck. Men det var förmodligen ett spökatreck. För när jag testade igen i måndags var det så vitt det bara kunde bli. Så nu vågar jag inte testa mer.
  • neongirl
    Soff skrev 2021-04-01 12:40:32 följande:

    Oj ja våra symptom låter ju väldigt lika ^^ känns också här som att mensen ska börja konstant, dom senaste dagarna...jag tänker ?nu kom den?... men så försvinner det, och så håller det på så. VÄLDIGT tröttsamt. Brukar ha lite värk inte mens men inte så jag vaknar. Men har samtidigt så svårt att tro att det skulle vara nåt.. funderar på att testa imorn om mensen inte kommer under bimdagen, men får se. Är så rädd för test.


    Min värk är likadan. Kommer också och går. Har också mycket mer värk nu än vad jag brukar. Såg i min mensapp att förra månaden kom mensen igång direkt efter flytningen/blödningen. Det var visst inte uppehåll som nu. Men det känns verkligen som att mensen ska komma så vågar inte heller testa förrän efter BIM. Kommer ju bli så besviken om det inte är något. :(
  • neongirl
    Soff skrev 2021-04-02 10:17:07 följande:

    Bim idag då! I.o.m att jag inte tempat denna gången så har jag ingen aning om vad som händer ^^ vilket känns rätt skönt. Än så länge ingen mens, men klockan är inte mycket än.. så får väl se. Har haft massa mensvärk dagarna innan bim, men idag har jag inte haft mycket alls. Knappt något. Men vet också att det kan vända vääldigt snabbt. Försöker att tänka att den ska komma under dagen, så jag inte ska bli för besviken om den gör det, samtidigt kan jag inte låta bli att hoppas som vanligt...><


    Håller tummarna för att mensen inte kommer!
  • neongirl
    Mizzi26 skrev 2021-04-01 20:42:07 följande:

    Nu vet jag inte vart jag ska ta vägen...

    kommer ner till vår sommarstuga där familjen är samlad och min syster säger att hon är gravid igen. Jätteglad för deras skull såklart men så hjärtekrossande för mig. Vi skulle varit i samma vecka om jag inte hade fått missfall. Dom har precis fått en liten.. 4 månader gammal. Började gråta och kramade om dom men tårarna var mer av sorg än av glädje tror jag. Känner mig så hemsk men jag är så förstörd nu. Vill bara åka hem igen.

    Förlåt behövde bara få det ur mig någonstans. Ingen av dom vet att vi försöker och har gjort i 8 månader nu.


    Fy vad jobbigt! Förstår att helgen känns tung. Hoppas att du också får ditt plus snart så att ni kan glädjas tillsammans istället. <3
  • neongirl


    Jag vågade mig på ett test och har precis plussat. :) Nu hoppas jag bara detta lilla frö vill stanna kvar den här gången. <3 Det kändes väldigt annorlunda innan mens den här gången. Började få värk redan en vecka innan. Annars har jag inga symptom än.
Svar på tråden Bim April 2021 - Första barnet