• Vickan31

    Bim April 2021 - Första barnet

    Hej igen! Glad Nu är min mens snart slut och jag är redo att joina er för april-tråden som kommer att bli mitt tionde aktiva försök.Tack för att jag får följa er så att vi tillsammans kan dela med oss av pepp, stöd, igenkänning och förståelse i den här berg- och dalbanan Hjärta

    Soff 1/4, 32 år (12:e försöket)

    Neongirl 1/4, 38 år (6:e försöket, ett missfall)

    Mizzi26 - ?/4, 26 år (5 försöket, ett missfall)

    Link93 - 3/4, 29 år (21 försöket)

    jlinnea - 3-4, 26 år (9 försöket)

    TheSch92 4/4, 28 år (2 försöket)

    An26 4/4, 26 år (2a försöket, ett missfall)

    Kimsann, 6/4, 24 år (2 försöket)

    Vickan31, 8/4, 31 år (10:e försöket)

    Emmalucy, 11/4, 35år (3:e försöket, 3års försök med exet)

    Emlan93, 12/4, 27 år (5-försöket, ett missfall)

    BoringBrick92,13/4,28år(5:e)

    VirrePirre06, 14/4, 30år (5e försöket)

    Stickling, 27/4, 33 år (10:e försöket)

  • Vickan31

    Jag ville bara säga välkommen till tråden och beklaga ditt tidiga missfall. Jag kan bara tänka mig hur jobbigt det måste vara för er båda. Jag har inte själv haft något missfall ännu, men vet att det finns fler här i tråden som haft det och som kan förstå precis vad du går igenom. Vi finns här för stöd och pepp i kommande försök och jag hoppas att du ska få ditt efterlängtade plus igen snart och att det lilla fröet då vill stanna kvar hela vägen Hjärta Håller tummarna för dig!


    An26 skrev 2021-03-11 20:39:34 följande:

    Hej, jag är helt ny här men har läst i såna här trådar hela dagen och blir så stärkt av hur snälla och stöttande alla verkar vara! Jag och min sambo började försöka förra månaden. Har alltid haft inställningen att det skulle ta jättelång tid att bli gravid, men så ett par dagar innan BIM fick jag massa gravidsymtom och mycket riktigt plussade jag på BIM. Blev superchockad och överlycklig, sambon likaså. Ett par dagar senare började jag blöda kraftigt, så antagligen ett supertidigt missfall. Blev förkrossad. Hur mycket man än läser om hur vanligt det är blir man ändå orolig att något ska vara fel på en och att det ska hända igen.... slutat blöda idag och försöker samla ny kraft för nytt försök nu i mars. Lägger till mig i listan!


  • Vickan31

    Alltså, ni skriver ju så många fina och sanna saker:

    Kimsann - om att vi faktiskt är så häftiga som kämpar och bryter ihop och samlar ihop oss igen för att fortsätta den ibland väldigt utmananade och kämpiga vägen mot våra mål.

    Mizzi26 - om värmen i att se alla återkommande namn och allt stöd ni ger så att man inte känner sig så ensam på den här resan, samt om att försöka hitta glädje mitt i allt det svåra.

    Emlan93 - om att försöka lita på våra kroppar och inte glömma bort att leva på vägen.

    Stickling - om att det finns något fint i att följas åt och se bekanta namn återkomma, för att vi går igenom samma sak och kan förstå kampen och längtan som vi bär.

    Till alla ni fantastiska kvinnor här inne: jag ser upp till ER och ni är verkligen inspirerande! Hjärta


    Stickling skrev 2021-03-11 06:55:57 följande:
    Hej! Så fint skrivet. Håller med dig, det är fint att följas åt och se samma namn återkomma månad efter månad, samtidigt som man själv kämpar och längtar <3 Håller tummarna för oss alla i april!
    Kimsann skrev 2021-03-06 07:12:56 följande:

    Hej tjejer, 

    Första gången jag lägger till mig i en sånhär grupp. Följde februari och marstråden, kände nu en stark dragning till att faktiskt lägga till mig i denna listan. Efter att jag läst alla trådar så känner jag bara, fyfan vad häftiga kvinnor är. Som gång på gång slås ner av negativa test, mens och missfall. Men ändå lyckas hålla glöden och hoppet uppe. Ser upp till er något otroligt, och jag ska göra mitt bästa att försöka peppa och behålla samma kämparglöd som er. 


    Mizzi26 skrev 2021-03-10 00:08:39 följande:

    Känner igen nästan alla av er, tyvärr.

    Det är tråkigt att se er här men samtidigt skönt för man känner sig inte ensam i alla dessa försök. Man behåller den realistiska bilden av världen lite lättare. Jag grottar lätt ner mig i tankarna av att ,det är bara mig det är fel på, osv men dom slås snabbt bort när jag ser era namn här.

    Denna månad är våran & vi ska försöka njuta av våra fantastiska kroppar som bär oss genom livet och vi ska försöka stressa ner och finna lite glädje i detta på ett eller annat sätt trots de olika problemen vi har! Eller hur?! Det tar så himla mycket kraft och energi detta så vi får hjälpas åt att behålla lugnet.

    Håller tummarna för oss alla nu.


    Emlan93 skrev 2021-03-10 15:54:50 följande:

    Håller med, skönt att vi har varandra :')

    På ett konstigt sätt är jag mer avslappnad just nu efter mitt missfall än innan. Jag är ju LIVRÄDD att det ska hända igen. Men vi har ingen kontroll i vad som händer, vi kan försöka att äta bra, undvika kaffe, alkohol mm och proppa i sig vitaminer men också i vetskapen av att det bara är att hänga med och vänta och se. Hur frustrerande det än känns ibland kan man inte kontrollera allt. Vi får vara tacksamma över våra kroppar och lita på att det kommer hända, att de ska fixa detta och försöka leva på vägen :)

    Jag gissar på att den där avslappnande approachen jag har just idag kommer ändras så snart vi "får" börja försöka igen dock haha. Men ändå;)

    Håller tummarna för ÄL för dig! Väntar också på att få bekräftat ÄL i NC. Hoppas den kommer snart. Har ju hört att ibland rubbas cykeln efter missfall så får se. Hoppas det ska gå någorlunda fort att komma tillbaka i normal cykel :)


  • Vickan31
    Mizzi26 skrev 2021-03-25 17:34:27 följande:

    Har inte känt av någon äl ännu men tempen har stigit i 4 dagar nu så väntar bara på att appen ska bekräfta äl. Är väldigt förhoppningsfull denna cykel vilket känns lite riskabelt haha. Kommer man bryta ihop totalt om det inte blir något ?!..

    Har läst allt ni skrivit men inte orkar vara aktiv, bröt ihop igår och bara grät samtidigt som jag förklarade för min man hur jag egentligen mår. Är nog ganska deprimerad men har svårt att acceptera det. Mannen tror att jag är påväg in i väggen men jag tror verkligen inte det. Försöker iaf lyssna på kroppen och tar en dag i taget och lyssnar på lugn musik under arbetstid som hjälper mig att inte stressa psykiskt lika mycket som jag stressar fysiskt. Såg någons idé om lista på saker man vill göra och mår bra av. Försökte mig på en sån lista idag men har inte kommit på någonting att skriva upp. Vad kan man göra som man blir glad av i dessa tider? Jag har väldigt ont i kroppen efter jobbet så jag orkar inte träna eller gå promenad just nu. Tar tacksamt emot tips. Kram ????


    Så tråkigt att höra att du inte mår bra :( Jag tror att vi är många som kan känna igen oss och det är ju inte konstigt att den här påfrestande resan gör att man mår dåligt i perioder. För min egen del tänker jag att det dels kan vara att jag nu faktiskt känner allt fysiskt och psykiskt som ens menscykel försökt säga tidigare men inte kunnat pga p-piller, och att det är först nu jag lär känna min kropp hur den är naturligt utan preventivmedel. Sedan tror jag att varje månad mensen kommer bryts jag ner en liten bit för varje gång, och att det i samband med pandemin där man inte har lika mycket att distrahera tankarna med gör att man går in ännu mer i det som känns tungt och svårt och ibland hopplöst. Med det sagt: om du mår dåligt är det aldrig fel att söka hjälp, det kan vara jätteviktigt även om du inte tror att du är deprimerad. Det finns alltid någon med mer erfarenhet som kan hjälpa en tänker jag.

    Som Ericky skrev, du får känna efter om du tror att du mår bra av att göra saker eller att faktiskt ta en paus från att göra saker. Oavsett kanske en lista på saker att se fram emot kan vara bra, så behöver du inte börja göra saker nu om de känns som måsten, utan mer se om det finns något du kan bli glad av att se fram emot och göra sånt som känns glädjefyllt men inte tar energi, om du förstår hur jag menar? <3 

    Apropå listan: så bra idé! Vi är ju alla så olika, men jag tänkte dela med mig av några saker jag kom på för min egen lista, eftersom du frågade om tips Glad Jag har inte varit på topp senaste veckorna känslomässigt så jag behövde tänka och klämma fram sakerna på min lista, men til slut blev det en hel del och jag blev lite pepp ändå när jag läste igenom alla idéer till slut.

    Saker jag kan göra nu: Videosamtal med någon jag tycker om men inte träffar så mycket i pandemin, t.ex. systerson, mormor, vänner. Se film ihop på distans: alltså ha telefon- eller videosamtal när vi streamar samma film tillsammans med någon jag tycker om på annan ort, tex syster eller vänner. Unna mig någon nätshopping som jag kanske egentligen inte behöver men vill ha. Hundar, alltid vara nära hundar, haha. Ha en spelkväll med min sambo. Gör en utflykt i skogen och fika. Digital aw med kollegor, vänner eller familj. Grilla. Tv-spels eller seriemaraton med godis som Link92 skrev! Sitta på balkongen när det är soligt. Bokklubb eller i alla fall samläsa en bok med ett par andra personer. Ta en liten mini spadag hemma där jag tar hand om kroppen. Laga en ny maträtt eller typ av mat jag aldrig testat. Klä upp mig och göra en festlig trerätters hemma tillsammans med sambon. Testa att måla, antingen på fri hand eller med en paint by numbers jag beställt på nätet, apropå köp man inte behöver men vill ha Flört Och så några saker att se fram emot lite längre fram när smittspridningen minskat osv: Hotellnatt med sambon. Övernatta i en mysig stuga. Spadag med sambon eller vänner. Mysa i fjällen i sommar. Se en ny, svensk stad i sommar. Bada. Fika med en kompis. Gå på restaurang. Sitta på en uteservering. Ligga på en filt i solen och läsa en bra bok med en kall drink i handen. 

    Lycka till med din lista och med allt annat. Jag är övertygad om att du kommer att hitta saker till din egen lista, och för mig kan det ibland lindra oron lite att tänka på citatet: this too shall pass. Inget varar för evigt, så det kommer inte alltid att kännas så här tungt. När det efterlängtade plusset kommer, ja då kommer vi ju att vara så tacksamma och ödmjuka för det magiska kroppen kan göra. Stor kram! Hjärta
  • Vickan31
    Stickling skrev 2021-03-30 06:28:16 följande:

    Hej alla gamla och nya längtare! Jag har lagt till mig i listan sedan innan, då jag visste att det var nu i april jag skulle få börja med ägglossningsstimulerande behandling och ha lite bättre chanser till graviditet än jag annars har pga PCOS. Lyckades dock bli gravid nu i mars, plussade igår men med låg temp och en begynnande blödning. I natt kom blödningen igång ordentligt så det blev ett andra missfall :( Får troligen ingen Bim i april, men hänger kvar för att se hur det går för er andra <3


    Jag är som sagt så ledsen för din skull :( Jag beklagar verkligen, och som någon annan skrev så får du såklart ta all tid du behöver nu för att vara ledsen, samtidigt som vi hoppas att du kan hitta något som ger dig lite glädje mitt i allt det jobbiga Hjärta Stor kram!
  • Vickan31

    Stort grattis - håller tummarna att allt ska gå bra! <3 


    neongirl skrev 2021-04-02 10:43:23 följande:


    Jag vågade mig på ett test och har precis plussat. :) Nu hoppas jag bara detta lilla frö vill stanna kvar den här gången. <3 Det kändes väldigt annorlunda innan mens den här gången. Började få värk redan en vecka innan. Annars har jag inga symptom än.
  • Vickan31

    Efter en liten påskpaus har jag nu läst ikapp allt i tråden och verkligen kastats mellan hopp och tvivel och glädje och sorg när jag tagit del av vad ni alla varit med om den senaste tiden! Jag känner så med er alla fina barnlängtare, och är så glad över all omtanke, stöd och pepp som vi visar varandra här Hjärta

    Jag har beräknad BIM till helgen och känner ingenting alls i kroppen, så det är bara att fortsätta vänta vilket man blivit ganska van vid efter alla dessa månader. Om det inte tar sig den här gången har vi i alla fall ett första besök på fertilitetsklinik i slutet av april inbokat sedan ett tag, eftersom vi försökt i över ett år.

    Håller alla tummar för er här i gruppen! 

  • Vickan31
    Stickling skrev 2021-04-06 13:11:09 följande:
    Håller tummarna för dig inför helgen! <3 Kram!
    Ååh, tack fina! Och jag håller tummarna för bästa möjliga besked för dig idag på kliniken! Hjärta
  • Vickan31
    Msofie skrev 2021-04-06 14:03:05 följande:
    Åh lycka till annars på kliniken! Jag hade mitt första möte i mitten av mars. Tycker det var känslomässigt svårt att påbörja den, utöver förväntan, då det var något som släppte för mig då. Hoppas det går bra och att ni får positiva resultat.
    Tack snälla för peppen! <3 Ja det känns såklart både jobbigt och nervöst men samtidigt hoppfullt att veta att hjälpen finns lite närmare nu än för några månader sedan. Skönt ändå att spolningen och dina värden såg bra ut om jag minns rätt :) Vad är nästa steg nu för er?
  • Vickan31
    Msofie skrev 2021-04-06 18:39:04 följande:
    Mina värden såg bra ut, men lätt manlig faktor. Dock inga katastrof värden, det är jag tacksam över. På måndag ska jag göra ett nytt ultraljud och blodprov för kolla progesteron och slemhinnan. Efter spolningen är alla andra prover numera välkomna xD Ja det är ju skönt att få svar och känna att man rör sig framåt!
    Det låter ju ändå väldigt positivt och som något som går att få bra hjälp med :) De nya testerna känns ju också lovande att få göra och definitivt inte lika smärtsamma som det du redan varit med om, tack och lov! Nu är det nära till måndag och som du säger så är det ju ännu ett steg framåt <3 
Svar på tråden Bim April 2021 - Första barnet