• MAKL

    Bim April 2021 - Första barnet

    Hej!

    Hoppar in här från marstråden då det slutade med att mensen kom igår kväll. Jobbigaste dagen jag varit med om under våra 6 månader av försök. Men det är som ni skrivit tidigare i tråden att man bryter ihop, samlar ihop sig igen och försöker nästa cykel. Tänk va vi växer av det!

    Jag älskar dom här trådarna där man får skriva av sig om allt man tänker på, både positivt och negativt i den här processen och hur vi alla kan känna igen oss i det alla här går igenom. Vi kvinnor är så mycket starkare tillsammans <3

    Vill bara tillägga att jag, tillskillnad från många, skulle tycka det va underbart att få en december bebis då jag själv är född i december. Det är faktiskt inte så dåligt som man kan tro att vara född sent på året ;)

    Soff 1/4, 32 år (12:e försöket)

    Neongirl 1/4, 38 år (6:e försöket, ett missfall)

    Mizzi26 - ?/4, 26 år (5 försöket, ett missfall)

    Link93 - 3/4, 29 år (21 försöket)

    jlinnea - 3-4, 26 år (9 försöket)

    TheSch92 4/4, 28 år (2 försöket)

    An26 4/4, 26 år (2a försöket, ett missfall)

    Kimsann, 6/4, 24 år (2 försöket)

    Vickan31, 8/4, 31 år (10:e försöket)

    Emmalucy, 11/4, 35år (3:e försöket, 3års försök med exet)

    MAKL, 12/4, 27 år (7:e försöket)

    Emlan93, 12/4, 27 år (5-försöket, ett missfall)

    BoringBrick92,13/4,28år(5:e)

    VirrePirre06, 14/4, 30år (5e försöket)

    Stickling, 27/4, 33 år (10:e försöket)

  • MAKL
    Carina82 skrev 2021-03-20 10:35:04 följande:

    Jag måste fråga supergruppen en sak om lh-tester :) Jag har lärt mig att man ska sluta testa när man får ett positivt lh-test för att ägget då släpper inom 12-24 timmar. Men vad innebär det egentligen att ha ett förhöjt lh-värde även dagen efter första glada gubben? Jag fick glad gubbe igår men nc föreslog ändå att jag skulle ta nytt lh-test idag, så nåt borde det ju säga? Att ägget släppt kan man ju bara bekräfta på temperaturökning. Men ett positivt lh-test kanske visar att ägget antagligen inte släppt ännu?

    Sån djungel haha! Lägger till mig på listan här när jag fått bekräftad äl :)


    Ingen expert på ämnet men kanske kan tänka mig att även fast man får en höjning på Lh testen så kanske det varar högt dagen efter också eftersom äl kan ske upp till 48 timmar senare. Så då kanske Lh fortsatt ger positivt på testen. Sen vad gäller NC så är det nog bara för att lättare hitta äl innan den blir bekräftad av temphöjning. När jag tagit Lh test ibland dagen efter ett positivt test, för att NC säger det och det kommit upp som negativt, så flyttade NC äl direkt men vart självklart inte bekräftad för det utan det skedde senare vid höjning av temp.

    Allt är ju bara spekulationer så jag kan mycket väl ha fel. Sen vet jag inte hur det funkar med testen som har smiley om man kan få flera dagar med positivt resultat eller inte. Jag har bara testat med strips som har två streck och då har jag aldrig fått två dagar med positivt.
  • MAKL
    Link92 skrev 2021-03-22 11:41:35 följande:

    Jag börjar misstänka att det inte blir någon ÄL denna cykel. Det sekret som kommit har varit ovanligt sparsamt och min temperatur verkar ha "fastnat" runt 36,38 ( legat runt det nästan en vecka nu).

    Samtidigt har jag svårt att motivera mig till livet? Riktigt obehagligt för har aldrig mått såhär förut. Har jättesvårt att kliva upp, även på helgerna för kan inte komma på något som känns kul eller motiverande. Vill bara gå och lägga mig så fort jag slutat jobba. Känner att jag inte kan någonting trots fem års universitetsstudier och tre år i arbetslivet. Vilken arbetsplats vill ha mig när mitt vikariat går ut? Tänker lite - varför fortsätta med nånting? Får vi (mot förmodan) barn någon gång - vad har jag att ge barnet? Varför vill jag ens ha barn? Känner oftast att jag bara vill lägga mig ner på golvet och försvinna.

    Vad gör ni när ni mår såhär?


    Jag tror också att det bästa är att göra som apan95 säger och bara koppla bort ett tag. Om det så är med en serie, en bok, en lång promenad med sällskap/pod eller varför inte bara lyxa till det med en dejt med mannen? Vad som helst bara det får dig på andra tankar.

    Jag är också i en sån period där jag varken vet ut eller in pga massa tankar och beslut som rör framtiden som ska tas. Men det går inte att ta några beslut just nu då alla val hänger på ett annat val som i sin tur hänger på ett annat val som i sin tur hänger på hur vida vi lyckas bli gravida snart eller inte osv osv. Ja en ända röra med andra ord. Men jag försöker att koppla bort dom tankarna och bara tänka på/ägna mig åt sånt som jag känner mig motiverad av och som har med allt annat att göra än alla val som ska tas och bebisverkstaden. Jag tror man måste komma ihåg att leva också, göra sånt man mår bra av för att orka med vardagen. Allt kommer lösa sig till det bästa i slutändan ska du se <3
  • MAKL
    Mizzi26 skrev 2021-03-31 20:06:39 följande:

    Funderar på om jag haft äl eller inte.. någon som är duktig på tempkurvor? Jag har äl könningsr idag så det är min gissning men appen säger att jag haft äl. Dock tycker jag det ser ut som att det inte blev någon för att den dippade så djupt som den brukar när det inte lyckades ägglossa. Vad tror ni? Ska till stugan i helgen så kanske bäst att packa med skydd ifall att.. har vanligtvis cykler på ca 45 dagar och 2-3 ägglossningsförsök.


    Det kan mycket väl vara så att äl skedde då appen tror det. För min del kan det skifta ca 0,3 grader på mina äl dagar så bara för att tempen är lägre eller högre på äl dagen en cykel jämfört med en annan så behöver det inte betyda något. Det är ju huvudsaken att tempen höjs efter en sänkning som kan indikera på att äl skett. Men vänta någon dag till och se hur tempen beter sig, är det fortsatt hög så kan det nog vara så att äl skett.

    Jag har dock aldrig upplevt att kroppen velat äl flera gånger under en cykel för att tillslut lyckas, så jag vet ju inte hur tempen beter sig då. Det har säker du mer koll på. Man brukar ju känna sin kropp allra bäst :)
  • MAKL
    neongirl skrev 2021-04-02 10:43:23 följande:

    Jag vågade mig på ett test och har precis plussat. :) Nu hoppas jag bara detta lilla frö vill stanna kvar den här gången. <3 Det kändes väldigt annorlunda innan mens den här gången. Började få värk redan en vecka innan. Annars har jag inga symptom än.


    Så underbart, stort grattis! :)
  • MAKL
    Soff skrev 2021-04-03 11:51:44 följande:

    Tack för att ni finns här och hejar på mig och visar stöd <3 

    Mensen kom imorse, och jag känner mig så himla ledsen. Denna gången så var jag i princip övertygad om att det tagit sig. Jag började till och med tänka tankar som att jag äntligen skulle få berätta positiva nyheter för familjen etc. Jag hade ju den där ljusrosa flytningen några dagar innan bim, sen så blev jag febrig och har varit väldigt trött. Jag har haft kraftig mensvärk, men som sen i princip försvann(!?) Tänkte att kanske mensen kommer inatt då, men hade inte ens någon mensvärk och då var jag helt säker på att nu var det något!..... men så från ingenstans så kom den imorse :'(( jag som alltid brukar känna när den är på gång, så det var så himla konstigt att det bara började blöda utan att jag fick värk. Den kom dock några minuter senare... Jag har dessutom haft huvudvärk från helvetet i över 1 dygn som är KONSTANT. Så vaknade och hade typ panik inatt för att det gjorde så ont. Och den har fortfarande inte gett sig. Så mensvärk, huvudvärk, och ingen bebis denna gången heller. Allt känns orättvist och jag känner bara mer och mer att det bara kommer hända andra. Inte mig.


    Åh nej! Jag som hoppas så för din skull och tänkt på dig idag <3 Någon gång måste det ju gå, så drömmen kommer bli sann även för er och för oss alla här i tråden, just när är ju dock oklart.
  • MAKL
    Soff skrev 2021-04-05 22:04:54 följande:

    Ja precis. Aa man måste liksom gå igenom det där varje gång.. övergången mellan ovisshet...hopp och förtvivlan är inga roliga grejer alltså.. sen när man väl vet, så blir det ju jättejobbigt, men då vet man åtminstone. Åh fy, har inte ens tänkt att det inte blir någon bebis 2021 :( har bara inte tänkt så långt fram på nåt sätt.. Förhoppningsvis blir man iallafall gravid 2021... 

    Ja gör det! :) åh kan bara tänka mig... jag har drömt om att se det där så länge nu.. den dagen jag får se det kommer jag totalt flippa!.. kommer bli den lyckligaste dagen i mitt liv. 

    Aa det är nog så som du säger. Vi behöver inget egentligen, men det står att det ska främja spermieöverlevnad så det var därför jag ville testa, men är säkert bara lurerier XD ... jag köpte det iallafall från billiga-tester.se 


    Jag köpte faktiskt just det glidmedlet som du nämnde innan och testade det här försöket. Jag köpte det mest för att jag läste om att det ger rätt pH värde där inne så att spermierna kan överleva lättare. Och eftersom jag aldrig har haft äl sekret, som i normala fall skapar rätt pH värde, så kände jag att vi testar det den här gången.

    Bara för det så var denna cykel den första i mitt liv som jag fick äl sekret så om detta glidmedel hjälpte eller inte nu när jag äntligen hade sekretet återstå att se i helgen då jag har bim (men tror dock på att mensen kommer då jag har samma pms symptom nu som jag haft de senaste halvåret innan mens). Jag tror dock att om man inte behöver använda glidmedel så är det bäst att inte använda det då jag ändå tror att det kan försämra lite oavsett, men kan självklart tänka fel:). Men det är iaf alltid roligt och mer hoppingivande att få test lite nya saker när man hållit på så länge, så håller tummarna att det funkar för er :)
  • MAKL
    Ericky skrev 2021-04-09 09:45:16 följande:

    ... och så kom nästa gravidbesked. Denna gång tvillingar. Är verkligen superglada för de som väntar tvillingarna, men också återigen ledsen för att det inte är vi som lämnar gravidbesked den här gången heller.

    Hoppas så innerligt (!) på att polypen som ska tas bort nästa vecka ska göra att jag får tillbaka mitt fertila sekret och att det då äntligen ska gå för oss. Det är som sagt vårt 10:e försök i maj som jag hoppas mest på. Min 9:e ÄL som kommer nästa vecka är ju dels mitt i polyp-operationen och dels är sambon bortrest på jobb. Så det blir en hälso-och-vilo-månad här nu. 

    Mitt sekret som jag haft i massor i alla år, försvann ju plötsligt för ungefär 3 år sedan. Efter att ha lusläst mina journaler så ser jag polypen upptäcktes runt samma tidpunkt, men ingen har sagt något om den trots att jag berättat om sekretet som inte finns mer. Vad jag kan förstå sitter min polyp som en propp precis i öppningen, så då är det förstås svårt för spermier att komma in och sekret att komma ut och möta de. Så jag hoppas, hoppas, hoppas <3


    Tänka att det alltid ska vara så jobbigt att få dom där gravidbeskeden och att aldrig få vara den som själv annonserar ut det.

    Måste vara jätte skönt med lite vila från hela den här karusellen. Och så måste det kännas otroligt skönt att få polypen borttagen, lite som en nytändning kan jag tänka mig. Hoppas att allt går bra nu :)
  • MAKL
    Anonym (Lollo) skrev 2021-04-10 16:39:44 följande:

    Hej!

    Håller tummarna för alla. Jag har mest läst på forumet men går också med en önskan om graviditet :)

    Testar ni med ägglossningstest?

    När får ni positivt test i cykeln?


    Jag testar vissa cykler men orkar inte hålla på med tester varje cykel. Min äl brukar pendla mellan cd13-16 så positivt äl test mellan cd 12-15 :)
  • MAKL

    Nu kom mensen igång igen. Suck, blir så trött på det här. Var inställd redan för några dagar sedan att den skulle dyka upp då tempen varit låg sen i torsdags. Men den här gången tänkte jag att det bara är att ge upp för det aldrig kommer ta sig. Dock så är ju det inget alternativ utan vi får helt enkelt bara fortsätta försöka oavsett hur jobbigt det än är varje cykel. Får unna mig något gott ikväll och ta nya tag inför nästa försök. Håller tummarna för er andra som inte nått bim än att det blir plus på sticka för er del :)

  • MAKL
    VirrePirre06 skrev 2021-04-15 10:07:53 följande:

    Jag är I chock, bara skakar. Jag är gravid trots att jag blev konstaterad med pcos i mars och vi försökt sedan maj 20. Vi som har inplanerat besök på IVF 30april, måste nu ringa och avboka. Nu får man hoppas att det stannar men läst att dem med pcos har stor risk för missfall tyvärr :( Men är sååå glad att det verkar fungerat ändå :D


    Stort grattis! Blir så glad för din skull. Är så hoppingivande när någon som kämpat så pass länge äntligen blir gravid. Måtte det nu stanna bara, men vi får hålla tummarna så hårt vi bara kan att det kommer gå vägen <3
Svar på tråden Bim April 2021 - Första barnet