• RH93

    Bim April 2021 - Första barnet

    Hej!

    Har precis skaffat familjeliv så hoppas jag fattar hur man gör detta. Är 27 år gammal, kommer dock fylla 28 denna månad. Har precis haft mens för 8e gången sen vi började försöka. En del av mig känner mig lugnare än i början, mest för att jag accepterat att det verkar ta tid för oss att bli gravida. I början tänkte jag varje månad att allt jag kände var ett tecken på grav. Samtidigt känner jag att jag går sönder lite för varje gång. Oron växer på något sätt att det är något fel på mig. Har ganska stora humörsvängningar vid äl och mens upplever jag själv. Blöder också extremt lite vid mens, cirka 1,5-2 dagar och behöver knappt ha tampong eller trosskydd. När jag var yngre blödde jag rikligt, men det kan ju såklart ändras när man är äldre. Hade hormonella preventivmedel från 15 år tills nu när vi började försöka. I 7 år hade jag hormonspiral och ingen mens alls. Är orolig för att det kan vara nån hormonrubbning som ligger bakom "problemen nu" så överväger att ta kontakt med gyn. Vi kommer antagligen bara hinna få till det 4-5 dagar innan äl denna månad beroende på när den blir, då vi ska bort över påsken, men hoppas det ska räcka. Lägger till mig i listan.

    Soff 1/4, 32 år (12:e försöket)

    Neongirl 1/4, 38 år (6:e försöket, ett missfall)

    96Linneaa 2/4, 24 år (2a försöket)

    Mizzi26 - ?/4, 26 år (5 försöket, ett missfall)

    Link93 - 3/4, 29 år (21 försöket)

    jlinnea - 3-4, 26 år (9 försöket)

    TheSch92 4/4, 28 år (2 försöket)

    An26 4/4, 26 år (2a försöket, ett missfall)

    Kimsann, 6/4, 24 år (2 försöket)

    Vickan31, 8/4, 31 år (10:e försöket)

    litalu, 8/4, 25 år (3:e försöket)

    Emmalucy, 11/4, 35år (3:e försöket, 3års försök med exet)

    MAKL, 12/4, 27 år (7:e försöket)

    Emlan93, 12/4, 27 år (5-försöket, ett missfall)

    BoringBrick92,13/4,28år(5:e)

    VirrePirre06, 14/4, 30år (5e försöket)

    RH93, 16/4, 27 år (9e försöket)

    Stickling, 27/4, 33 år (10:e försöket)

  • RH93
    Link92 skrev 2021-03-22 11:41:35 följande:

    Jag börjar misstänka att det inte blir någon ÄL denna cykel. Det sekret som kommit har varit ovanligt sparsamt och min temperatur verkar ha "fastnat" runt 36,38 ( legat runt det nästan en vecka nu).

    Samtidigt har jag svårt att motivera mig till livet? Riktigt obehagligt för har aldrig mått såhär förut. Har jättesvårt att kliva upp, även på helgerna för kan inte komma på något som känns kul eller motiverande. Vill bara gå och lägga mig så fort jag slutat jobba. Känner att jag inte kan någonting trots fem års universitetsstudier och tre år i arbetslivet. Vilken arbetsplats vill ha mig när mitt vikariat går ut? Tänker lite - varför fortsätta med nånting? Får vi (mot förmodan) barn någon gång - vad har jag att ge barnet? Varför vill jag ens ha barn? Känner oftast att jag bara vill lägga mig ner på golvet och försvinna.

    Vad gör ni när ni mår såhär?


    För mig hjälper det ofta med någon form av fysisk aktivitet, om det så bara är 30 min på gymmet eller en kort promenad. Mår man väldigt dåligt orkar man ju dock inte alltid ta sig för det. Då kan det vara skönt tycker jag att göra något hemma för att sysselsätta sig, kolla på en lättsam serie eller spela nåt spel t.ex.

    För mig personligen har det också hjälpt mycket att gå till kurator och psykolog under olika perioder i livet då jag känt mig på botten verkligen. Det passar såklart inte alla kanske, men jag tycker det är otroligt befriande att få prata med någon utomstående om alla känslor och jobbiga tankar. Hoppas du hittar något som känns bra för dig.
  • RH93
    Link92 skrev 2021-03-22 19:27:15 följande:

    Tack för att du svarar! Jag har faktiskt precis börjat träna mer, och försöker få till minst 20 minuter om dagen (yoga, jogg, styrketräning) så hoppas det ska göra mig gladare :)

    Ja jag har funderat på om jag skulle behöva prata med någon annan, men vet inte hur man går till väga för att komma dit? Ringer man bara en vårdcentral eller hur gör man?


    Ja ring om det finns någon telefontid så kan säkert en sköterska hjälpa dig vidare. Annars kan man ju nu på vissa ställen boka tid till läkare genom 1177 om det känns lättare. Så är det hos min vc i alla fall, då får man skriva kort vad det gäller, sen kan du då säkert få en läkartid ganska snabbt så kan de hjälpa dig med att slussa vidare till kurator eller lämplig psykologmottagning :)
  • RH93
    StoraMy skrev 2021-03-24 14:07:24 följande:

    Hur tänker ni kring julafton och eventuell BF? Jag ska ha ägglossning precis så att vi skulle pricka in julafton om det skulle ta sig. Min sambo tycker att vi ska börja försöka om en månad istället. Jag tänker att det inte kommer att ta sig på första försöket ändå, men respekterar att han vill vänta 1 månad till. Men jag känner mig otålig och vill bara börja sätta igång!


    Har också räknat ut att jag skulle få bf på julafton troligtvis. Har hela tiden tänkt att jag inte ville ha barn runt den tiden, men måste säga att nu efter så många försök så känner jag mer att det skulle vara den finaste julklappen vi skulle kunna få. Min sambo var också tidigare väldigt tveksam men bryr sig inte längre. Jag tror att innan man börjat försöka är det lätt att tänka att man vill styra lite och att vissa månader passar bättre än andra. Men i slutändan tänner jag att man kommer bli så lycklig oavsett när ens bebis äntligen kommer och knappast ångra att det blev just den tiden på året utan bara vara tacksam. Gällande problem att fira födelsedagar och så tänker jag att på nåt sätt hittar man nog en lösning för att göra det extra speciellt för barnet ändå :)
  • RH93
    Ericky skrev 2021-03-29 12:22:07 följande:

    Hej på er, 

    Vill bara få ventilera lite här. Vi kom upp till fjällen igår där vi ska vara med vänner i en vecka. Jag testade tidigt för att få veta hur det ser ut innan vi ska vara här en vecka bland folk och jag förstås INTE gravid.

    Och förstås berättar ett annat par att de är gravida. Och säger att "nu får vi se om det sprider sig som en löpeld" och ni också skaffar barn. Ville bara skrika att vi försöker och försöker, men inget händer. Men det kan man ju inte göra. Så jag spelade med. Och sedan ville jag gråta för att jag så, så, så önskar att det var vi som fått berätta att vi väntade barn på den här resan. Eller för flera månader sedan. 

    Jag har iallafall fått igenom nu att få operera bort min polyp vilket känns hoppfullt. Den sitter i livmoderhalsen och är 1 cm stor vilket borde innebära att det är stopp i hela kanalen upp. Inte lätt för spermier att komma in där då, hur pigga de än är. Så jag hoppas såååå mycket på att detta ska få bort mina mellanblödningar och underlätta för oss i våra försök. 


    Åh va jobbigt att inte bara få ett sånt besked men även en sån kommentar. Förstår verkligen din känsla. Så synd att dom flesta inte förstår hur okänsligt det kan vara och att man inte vet vad nån går igenom. Får själv ofta höra från familj/släkt att "nu är det väl din tur" eller "du är säkert gravid redan" bara för att min syster och kusin har barn men inte jag. Sist fick jag säga till min mamma att sluta prata om när jag ska bli gravid då jag precis hade fått mens och kände att mu brister det.

    Hoppas att du ändå får en fin vecka och håller tummarna att operationen hjälper så det snart blir din tur att få dela med dig av gravidnyheter.
  • RH93
    Stickling skrev 2021-03-30 06:28:16 följande:

    Hej alla gamla och nya längtare! Jag har lagt till mig i listan sedan innan, då jag visste att det var nu i april jag skulle få börja med ägglossningsstimulerande behandling och ha lite bättre chanser till graviditet än jag annars har pga PCOS. Lyckades dock bli gravid nu i mars, plussade igår men med låg temp och en begynnande blödning. I natt kom blödningen igång ordentligt så det blev ett andra missfall :( Får troligen ingen Bim i april, men hänger kvar för att se hur det går för er andra <3


    Beklagar din förlust <3 kram.
  • RH93
    Mizzi26 skrev 2021-04-01 20:42:07 följande:

    Nu vet jag inte vart jag ska ta vägen...

    kommer ner till vår sommarstuga där familjen är samlad och min syster säger att hon är gravid igen. Jätteglad för deras skull såklart men så hjärtekrossande för mig. Vi skulle varit i samma vecka om jag inte hade fått missfall. Dom har precis fått en liten.. 4 månader gammal. Började gråta och kramade om dom men tårarna var mer av sorg än av glädje tror jag. Känner mig så hemsk men jag är så förstörd nu. Vill bara åka hem igen.

    Förlåt behövde bara få det ur mig någonstans. Ingen av dom vet att vi försöker och har gjort i 8 månader nu.


    Usch va tungt. Förstår att det känns orättvist. Håller tummarna för att det snart är din tur.
  • RH93
    Lisen91 skrev 2021-04-08 17:43:50 följande:

    Hej alla kämpar <3 Har inte varit här inne på ett tag men tror jag läst ikapp på allt nu. Fan vad alla är starka i dessa med- och motgångar!

    Själv är jag ju i fjällen nu med sambon och hans familj.. försöker njuta av livet och tillvaron här men blir ändå fundersam. BIM igår och ingen mens än, som vanligt har jag molande värk av och till så tänker att mensen borde komma igång men tycker ändå att kroppen inte beter sig som den brukar. Tog ett tidigt CB test i lördags bara för att ha lite koll innan vi åkte, men som var negativt så har inga höga förhoppningar.

    Bara fortsätta ta en dag i taget för har ju såklart inget test med mig.


    Så spännande! Håller tummarna att det inte dyker upp nån mens.

    Jag är på äl+7 och börjar såklart inbilla mig en massa nya känslor trots att jag tidigare haft både molvärk i mage och rygg, stickningar, dragning i ljumskar/underliv etc. Imorse kände jag som att det stramade ganska mycket vid sidan på magen båda sidor, något jag inte alls kände igen. Egentligen vet jag ju att det bör vara alldeles för tidigt att känna av något symtom men man hoppas ju alltid.
  • RH93
    Msofie skrev 2021-04-09 09:22:16 följande:

    Åh jag är på ÄL +7 idag och tycker jag upplever molvärk. Fast fan det är säkert inbillning. Dock är tempen rätt hög för att vara jag ( Innan ÄL 35.80 - 36, 2 ) och ligger nu på 36, 78. Men vet att det egentligen är för tidigt för att kunna betyda något.


    Åh hoppas för oss båda <3
  • RH93
    Ericky skrev 2021-04-09 09:45:16 följande:

    ... och så kom nästa gravidbesked. Denna gång tvillingar. Är verkligen superglada för de som väntar tvillingarna, men också återigen ledsen för att det inte är vi som lämnar gravidbesked den här gången heller.

    Hoppas så innerligt (!) på att polypen som ska tas bort nästa vecka ska göra att jag får tillbaka mitt fertila sekret och att det då äntligen ska gå för oss. Det är som sagt vårt 10:e försök i maj som jag hoppas mest på. Min 9:e ÄL som kommer nästa vecka är ju dels mitt i polyp-operationen och dels är sambon bortrest på jobb. Så det blir en hälso-och-vilo-månad här nu. 

    Mitt sekret som jag haft i massor i alla år, försvann ju plötsligt för ungefär 3 år sedan. Efter att ha lusläst mina journaler så ser jag polypen upptäcktes runt samma tidpunkt, men ingen har sagt något om den trots att jag berättat om sekretet som inte finns mer. Vad jag kan förstå sitter min polyp som en propp precis i öppningen, så då är det förstås svårt för spermier att komma in och sekret att komma ut och möta de. Så jag hoppas, hoppas, hoppas <3


    Fy känner verkligen med dig. En hälso/vilomånad låter verkligen klokt. Skickar massa kramar!
  • RH93
    Soff skrev 2021-04-09 18:24:43 följande:

    Nu har vi bokat in besök på fertilitetskliniken i början av maj, där min sambo ska ta spermaprov, och så får vi se om det eventuellt blir några andra prover. En sida av mig vill ju att allt ska se strålande ut, medan en annan sida hoppas lite på att det är något litet som man ENKELT kan rätta till, så man får något svar på varför det inte gått hittils.. och den sista sidan är orolig att något är fel...  


    Låter skönt att ha något att blicka framåt mot, men förstår att det såklart blir en oro för det okända. Vad som än visas kommer ni ju i alla fall då veta och vid behov kunna få hjälp med det. Hoppas det går bra :)
  • RH93
    Lisen91 skrev 2021-04-10 15:53:50 följande:

    Tack! Men mensen började lite smått igår och kom igång ordentligt idag.. så tråkigt men jag hade det ju på känn.

    Jag förstår dig verkligen! Håller tummarna att det tar sig och att du får ett plus <3


    Va tråkigt.

    Tack så mycket <3
  • RH93
    VirrePirre06 skrev 2021-04-15 10:08:45 följande:

    Glömde såklart bilderna i all hast haha


    Åh stort grattis! Så roligt och lite hopp till oss andra som kämpat ett tag. Önskar dig all lycka med graviditeten :)
  • RH93
    Soffsen skrev 2021-04-15 16:58:53 följande:

    Okej så vad tror ni om detta??

    Är på ÄL +10. Tog testet imorse och det ska läsas av inom 5 min. Detta är efter 8-9 min. Har tagit dessa test varje månad i 4-5 månader och det har ALDRIG blivit ett sånt här streck innan. Använder även samma box sedan tre månader tillbaka.

    Hade även en litenlitenliten blödning imorse i samband med att jag tog testet så är rädd att det inte blir något.

    Hoppas så innerligt att det är något. Fick missfall i augusti och har försökt sen dess.


    Ser definitivt ett streck, men lite svårt att säga om det är grått eller färgat. Lovande i alla fall.

    Håller tummarna att det är positivt :)
  • RH93

    Fick mens nu på min födelsedag. 9e försöket. Hade förberett för att ta ett gravtest och föreställde mig hur jag skulle berätta för min sambo. Känner att jag har hoppats lite extra den här månaden och knappt kunnat tänka på nåt annat än att bli gravid så det blev extra tungt idag. Börjar verkligen kännas som att det aldrig kommer hända. Har i alla fall skippat äl-tester den här månaden och ändå kom mensen punktligt som jag hade räknat så ska nog fortsätta med att bara gå på känsla, känns mycket mindre stressigt. Ikväll ska jag unna mig massa vin till middagen.

    Lycka till ni andra som inte haft BIM ännu <3

  • RH93
    Msofie skrev 2021-04-16 06:26:12 följande:

    Förstår så din sorg och frustration. Det kommer att hända, även om det kommer att ta tid. Jag hoppas att nästa cykel blir din cykel, ta hand om dig!


    apan95 skrev 2021-04-16 07:39:40 följande:

    Vet precis känslan, exakt den hade även jag denna månaden. Visste precis hur jag skulle överraska honom efter jobbet och hur jag skulle säga till min kollega :( extra jobbigt när man hoppats så mycket, fallet blir hårdare...

    ta nya tag och kom tillbaka! Hoppas du får en hyffsat bra födelsedag ändå, och grattis!<3


    Stickling skrev 2021-04-16 08:47:06 följande:

    Åh, beklagar mensen :( Vilken urusel födelsedagspresent. Inte konstigt att du blir extra besviken just idag. Hoppas att du ändå kan få en fin födelsedag, trots allt. <3 Skönt i alla fall om du kunnat vara lite mindre stressad denna månad utan äl-tester. Skickar en kram <3


    Soff skrev 2021-04-16 12:53:31 följande:

    Åh va tråkigt :(( på din födelsedag och allt. Vet tyvärr precis hur det känns... :( att mensen återigen kommer.. och känslan av att det aldrig kommer hända. Känner med dig!! <3 och du får unna dig massa gott idag och hämta dig i lugn och ro <3 Kramar 


    rungirl skrev 2021-04-16 16:44:03 följande:

    Och en liten extra kram till dig RH93 som får mens på födelsedagen...Fy fan för moder natur ibland alltså!


    Tack allihopa för era fina ord <3 det värmer!
  • RH93
    Msofie skrev 2021-04-16 23:47:43 följande:

    Trots alla faktorer som sett positiva ut fick jag nu min mens. Denna cyklen har jag gjort en spolning samt ultraljud som påvisade på att ägglossning skett och tjock slemhinna. Denna cyklen hade jag så mycket hopp på grund av hög temperatur. Men nu börjar vi om. Om och om igen. Känner sån sorg och besvikelse. Ses, förhoppningsvis inte, i maj tråden.


    Åh så tråkigt :( skickar många kramar till dig!
  • RH93
    Soffsen skrev 2021-04-17 12:01:20 följande:

    Har analyserat svaga test nu sedan ÄL +9, men detta gav mig lite hopp! 9 månader sen mitt missfall, ber att detta går vägen nu! ÄL +12 idag.


    Stort grattis. Så roligt :D
  • RH93
    Soffsen skrev 2021-04-17 12:01:20 följande:

    Har analyserat svaga test nu sedan ÄL +9, men detta gav mig lite hopp! 9 månader sen mitt missfall, ber att detta går vägen nu! ÄL +12 idag.


    Stort grattis. Så roligt :D
  • RH93
    Sockerplanta skrev 2021-04-17 16:18:05 följande:

    Jag plussade igår! Jag kan knappt tro att det är sant. Jag vet inte exakt när ÄL va men jag tror det var ÄL+14 igår. Jag har inte känt av några symtom och jag har haft stänkblödningar och molande värk i fyra dagar i sträck denna vecka, som alltid innan mens. Det gör mig ju lite orolig nu men jag har också läst att det är helt normalt. 

    Men tänk att det gick! Att vi ska få barn. Efter 8 försök hade jag börjat tappa lite hopp. Men nu väntar vi en liten till jul. 

    Jag hoppas att det snart går vägen för alla er andra här också. Jag vet hur svårt det kan vara att glädjas åt andra som plussar men tappa inte hoppet. Det kommer gå på ett eller annat sätt tillslut. <3 Massa kärlek till er som fortsätter kämpa. 


    Grattis till dig :D hoppas allt går bra!
Svar på tråden Bim April 2021 - Första barnet