Inlägg från: Mina pojkar 2 |Visa alla inlägg
  • Mina pojkar 2

    Letrozol 2021

    Citrongegga skrev 2021-10-21 21:55:59 följande:

    Joinar här. Har ätit en kur med Letrozol 1 tablett, vilket igår och läkaren kunde inte se något ägg som visade antydan till att mogna. Han gissade på att jag inte kommer att få ÄL alls utan ska ta dubbel dos på nästa mens. Fortsätter testa med ÄL stickor men har inget hopp egentligen. Har PCO så får se när mensen behagar dyka upp ????


    Hej! Hur många dagar var du på ultraljud efter sista tabletten? Jag äter min första kur. Har alltid fått glad gubbe men jag tror inte äggen släpper el mognar som dom ska. Jag var på ultraljud på dag 10. Jag hade 12 ägg på ena sidan och 15 ägg på andra sidan, men dom var små bara 10mm och barnmorskan trodde inte jag skulle få ägglossning denna månad. Nu idag fick jag glad gubbe och det är på dag 20 i cykeln. Så letrozol verkar göra ägglossningen lite senare för mig..
  • Mina pojkar 2
    Citrongegga skrev 2021-10-22 09:58:42 följande:

    Du ger mig hopp om att också få utslag på ÄL stickan! Jag var på UL dag 12 och läkaren såg ungefär 15 omogna ägg på vardera stock. Han sa dock inte hur stora de var.


    Okey! Ja du får testa med ägglossningstest, du kanske får senare ägglossning :).

    Jag har däremot inga ägglossningflytningar. Känns väldigt trist, utan detta sekret överlever inte spermierna. Nu använder vi fertilitet glidmedel som tydligen ska göra att spermierna överlever längre. Har aldrig fått förklarat varför jag inte har dessa flyktingar längre. Tror det är därför jag inte blir gravid. Har haft det två gånger under året, båda dom gångerna blev jag gravid, men tyvärr slutade i missfall. Har provat med rosenrot, munkpeppar. Nu väntar vi att få hjälp via ivf. Hade varit så skönt att slippa det. Håller tummarna att det ska ta sig denna månad. Lycka till
  • Mina pojkar 2
    Hoppaspåbebis skrev 2021-10-23 12:08:45 följande:

    Ja det hade ju varit helt underbart om ni fick det :) Hoppas hoppas!! :)När jag tog min första kur så hade som störst en blåsa på 14mm å knapp 5mm slemhinna. Lämnade blodprov på cd 22 man såg sen att ja inte ägglossade och därmed behöver hjälp i lutealfasen.

    Men för mig kom sen en blödning på på cd 38 viket js inte trodde js skulle få så började ta Provera tre dagar innan.

    Enkeldos brukar inte funka för dem flesta så man får oftast köra på dubbeldos sen :)


    Okey, då ska jag be om att få dubbeldos nästa mens. Troligtvis ägglossning jag inte nu. Då jag hade en slemhinna på 6 mm och och hade många ägg men bara 10 mm på dag 10. Däremot visar ägglossning testet på glad gubbe nu på dag 20 och 21. Jag fattar ingenting.. testade du med ägglossning test?
  • Mina pojkar 2
    Hoppaspåbebis skrev 2021-10-24 13:44:21 följande:

    Kan letrozolbehandlingen göra att man inte får äl -sekret?

    för har tänkt på det med att ja inte direkt haft det. Sen har ja läst att vissa inte får äl sekret utav letrozol


    Har ni kollat blodprov på köldkörteln? Jag har heller inget äl-sekret, men har haft glad gubbe på ägglossning testet i fyra dagar! Mycket konstigt, den har jag aldrig haft förut.
  • Mina pojkar 2
    Hoppaspåbebis skrev 2021-10-24 17:01:00 följande:

    Jag har ju haft nån form av äl sekret men sällan ja fått dessa äggvitesekret. Men under dessa två letrozolbehandlingar har ja inte alls haft äl sekret?

    Men det e väl bra me glad gubbe? :)


    Ja, vi kanske får ta upp det till nästa besök, om letrozol kan ha någon inverkan på äl-sekret :)Jo absolut, det är bra med glad gubbe:) men när man läser ska ägget senast efter 48 timmar. Tänker att kroppen inte orkar släppa . Jag var tidigt på ul dag 10 och hade massor med äggblåsor men små, dom var bara på 10 mm och slemhinnan var på 6. Barnmorskan trodde inte jag skulle ägglossa, men fick glad gubbe på dag 20 i cykeln, tänker att antingen kommer ägglossningen sent eller så orkar inte kroppen släppa äggen. Hoppas såklart att det släpper. Har du använt ägglossning test?
  • Mina pojkar 2
    Hoppaspåbebis skrev 2021-10-24 18:49:08 följande:

    Ett ägg växer ju från 1mm upp till 2mm per dag.

    Jag litar lnte på äl tester så aldrig använt dem, då lh hormonet bara e en signal från hjärnan så man vet ju inte om det faktiskt släpper ett ägg.

    Ägget ska väl släppa 24-36 timmar om man får positivt på äl test ?

    Ja men fråga gärna gyn om äl sekret under letrozolbehandling. Ja kommer inte träffa gyn på ett tag så kan inte fråga själv :)


    Jo det är sant, jag använde det nu när det är så svårt att se då jag inte har så mycket till äl-sekret. Jag ska ringa till veckan och fråga om letrozol kan ha någon inverkan på äl- sekret :) letrozol har ifall gjort att jag ägglossar senare än vanligt. På dag 10 var jag på ul och hade en massa ägg men små, bara 10 mm och slemhinnan på 6 mm. Idag på dag 21 har jag glad gubbe och lite glattare sekret. Och ägglossning testet varit positivt i 4 dagar. Om äggen växer mellan 1-2 mm per dag, så borde det stämma att jag ska ägglossa nu, om nu ägget lossar förstås. Tänk om det skulle vara fler ägg som lossar?? Tänker när ägglossning testet visar positivt i fyra dag, det har aldrig hänt, då jag använt ägglossning test i 1,5 år. Nu blev jag nervös
  • Mina pojkar 2
    Mizzi26 skrev 2021-10-25 12:08:26 följande:

    Skrev fel.. det är bara cd 9 imorgon.


    Jag tycker det är tidigt, fick också fara på cd10 hade många ägg men bara 10 mm och slemhinnan var 6 mm. Barnmorskan trodde jag inte skulle få ägglossning. Däremot har jag haft positivt ägglossning test på dag 20 och haft positivt ägglossning test i fyra dagar, men tror inte att det blir något denna månad. Har inget äl-sekret, känner ingen äl-smärta. Förstår inte varför jag har glad gubbe i fyra dagar i streck. Ska be om dubbel dos till nästa mens. Du får gärna återkomma efter du varit på ul får vi höra hur det gått, hoppas dina ägg växer bra :)
  • Mina pojkar 2
    Hoppaspåbebis skrev 2021-10-25 16:11:43 följande:

    Ja men då e säkert äl på g så sexa på en massa nu då. Tror inte chansen e så stor att det kommer lossna flera ägg men svårt p säga när du inte varit på fler vul. Du borde ju fått en tid till tycker ja under cd 13-15 :)


    Ja, jag tyckte också det var tidigt för ul. Näe jag tror inte heller på att det är fler ägg som lossnar. Jag har inget äl-sekret, har läst att spermierna överlever inte i den miljö. Har använt mig av fertilitet glidmedel iaf. Nu är det bara den eviga väntan :) men blir det inget nu, så blir det ivf för oss. Ska till livio i Umeå på måndag på första mötet.
  • Mina pojkar 2
    Hoppaspåbebis skrev 2021-10-25 19:21:06 följande:

    Ja men spermierna dör om äl sekret inte finns. Men sen beror det helt å hållet på va för ph värde man har. Ja har ingen aning va ja har.

    Asså ja tänkte inte alls på det me sekret förens ja prata me en bekant om detta. Tänk om ägget som släppt inte blivit befruktad för att ja inte haft fertiltsekret!! Å inte tänkt på sperma vänligt glidmedel!

    Ah okej! Återkom sen va som sagts :)


    Eller hur.. och jag förstår inte varför det inte finns. Har alltid haft det förut och massor. Sista året har jag knappt haft något hade det två gånger och bägge gångerna blev jag gravid, men tyvärr slutade i missfall. Har aldrig fått ett vettigt svar om varför det blir så. I samband med sista missfallet hade jag höga värden på tsh, är behandlad med levaxin pga fel på köldkörteln. Har bra värden nu, men tror ändå inte min kropp orkar ägglossa. Om du inte kollat värden på köldkörteln så gör det. Är tydligen ganska vanligt. Ja jag uppdaterar sen hur det går :) hur länge har ni försökt?
  • Mina pojkar 2
    Mizzi26 skrev 2021-10-26 10:37:05 följande:

    Förstår inte vad som är fel, hon säger bara att det är helt normalt o det går över när det går över ? blir galen snart :P


    En sak som jag kom att tänka på? Har du tagit covid vaccinet? Verkar vara en vanlig biverkning som menstruation rubbing, såg att det var över 4000 anmälda biverkningar på Läkemedelsverket. Har två kompisar som har blödigt i flera månader efter dom tagit vaccinet.
  • Mina pojkar 2
    Mizzi26 skrev 2021-11-06 19:53:42 följande:

    Nej det är första gången med letrozol för mig och jag fick inget vul för o se äggblåsorna. Och nästa månad vill hon att jag tar enkel dos igen med vul.

    Men har inte fått ägglossning än :( så behöver nog en ovitrelle men hon vill inte skriva ut det än.


    Hej!

    Nu har jag varit i Umeå på livio och startat IVF behandling, hade sådan tur att jag fick mens dagen efter mötet, så fick börja med behandlingen på en gång, har tagit tre gonol-f injektion och ska på ultraljud på tisdag för att se hur äggblåsorna utvecklar sig. Letrozol fungerade inte på mig, äggen vill inte släppa. Så hoppas att ivf kan hjälpa oss. Varför kan dom inte skriva ut ovitrelle ? När jag tog letrozol så hade jag 12 ägg på ena sidan och 14 på andra men ingen blev större än 10 mm. Så letrozol fungerade inte på lägsta dos för mig. Kanske hade fungerat med dubbel dos och ovitrelle men nu tackar vi ja till IVF istället och hoppas att det ska leda till graviditet.
  • Mina pojkar 2

    Hejsan! Har börjat på dubbel dos igår. Enkel dos gav ingenting för mig. Har någon blivit gravid på dubbel dos? Är det någon som har lutinus? (Progesteron tablett) har haft flera missfall tidigare. Fått utskrivet av läkare och skulle börja använda direkt vid ev plus. Har sett att en del börjar redan efter två dagar efter ägglossning. Någon som börjat redan då? Mvh

  • Mina pojkar 2

    Hej! Har ätit dubbel dos av letrozol. Har slutat blöda, men däremot har jag börjat om att blöda. Lite spottings, är det normalt? Har aldrig haft mellan blödningar förut.. varför blir det så?

  • Mina pojkar 2
    Mizzi26 skrev 2021-12-15 22:59:53 följande:

    Tyvärr kan jag inte svara på frågan men jag blödde i 18 dagar förra cykeln även om jag åt letrozol. Hade dock gjort en spolning innan och tror det var den som gjorde att jag blödde lite men länge.

    Mellanblödningar kan bero på många saker. Det är nog bättre att du ringer din gyn o rådfrågar :)


    Hej! Tack för svar :)

    läste att man kunde få spottings/ mellanblöding av letrozol som biverkning. Det har slutat nu, men har inga ägglossningflytingar. Brukar du få ägglossning då den ska komma? Verkar som att min är sen, eller så kanske letrozol inte är rätta behandlingen för mig.
Svar på tråden Letrozol 2021