• xcuseme

    Letrozol 2021

    Ringde gynmottagningen där ja bor nyss, eftersom jag fått hjälp ifrån sthlm hos en privat klinik så gör dom inget vul då på hemorten. Kanske kunde få göra ett om jag hade en planering i sthlm och för att slippa åka 30mil. Men fick ju ingen planering från dom utan bara tabletter.

    Undra om man ska ringa sthlm el bara köra på el boka ett privat.

  • xcuseme
    Varbergstjej skrev 2021-04-12 12:00:22 följande:

    Men åh vad tråkigt att höra, och att du blir bemött på det sättet! Du har ju rätt till vård precis som alla andra. Du skulle kunna ringa till dem där du fick tabletter och rådfråga kanske?


    Ringde den privata kliniken och dom skickar en behandlingsplan iaf, ringde då tillbaka till gyn och sa de men endå boka hon inte in för ja måste ha den i handen först sa hon nu så får nog pappren senast torsdag och då kanske tiden är tagen på måndag.

    Ringde som backup plan en privat klinik i Gävle. Kostar då 1350kr. Dom hade tid på fredag 9.30 men går av min 4e natt då och de är ca 13 mil dit. El på måndag kl 14.00, måste då åka tåg ner och är framme ca 12 och gå runt 2h och efter tiden vänta 1.5h på tåget hem och är hemma till 18.00. Svårt.
  • xcuseme
    Varbergstjej skrev 2021-04-12 20:30:45 följande:

    Usch vad jag hatar när man blir bemött sådär. Hemskt i en redan utsatt situation!

    Jag tror du kan vara lugn. Det är inte hela världen om VUL blir framflyttat till tisdag eller onsdag!


    Mmm håller med. Blev så att jag bokade in vul på måndag kl 14.00 och betalar för det, är ju endå värt pengarna
  • xcuseme
    Varbergstjej skrev 2021-04-12 20:30:45 följande:

    Usch vad jag hatar när man blir bemött sådär. Hemskt i en redan utsatt situation!

    Jag tror du kan vara lugn. Det är inte hela världen om VUL blir framflyttat till tisdag eller onsdag!


    Mmm håller med. Blev så att jag bokade in vul på måndag kl 14.00 och betalar för det, är ju endå värt pengarna
  • xcuseme
    Varbergstjej skrev 2021-04-19 09:12:15 följande:

    Hej alla tjejer,

    Hoppas att allt är fint med er!

    Jag började som sagt småblöda i slutet på förra veckan. I fredags, lördags och igår blödde jag en del. Tog ändå ett test idag för att kunna börja ta letrozol igen. Istället kom det efterlängtade strecket upp! Är i chocktillstånd. Men så lycklig! Nu börjar istället oron för att något ska gå fel haha... blir en nyårs-bebis om det vill sig väl detta :)

    //


    Åååh va kul grattis!
  • xcuseme

    Sitter just nu på en bänk och är besviken. Cd 13 och var på vul. Var totalt värdelöst. Mätte slemhinna 3mm. Sa att livmoder såg bra ut. Kollade höger äggstock och de fanns små ägg där och vänster va svårt. Sen sa han inget mer.

    Totalt värdelöst. Frågade om hur stor dom va. Kanske 3mm.. så letrozol funkar då inte? Har haft äl smärta 2 dagar också. Känns Totalt hopplöst nu. 1350kr för dålig info

  • xcuseme
    Varbergstjej skrev 2021-04-19 16:05:44 följande:

    Åh vad jobbigt!! Alltså jag hatar verkligen hur man som kvinna kan bli bemött i frågor om fertilitet. Du har rätt till bra svar på alla fina frågor!!

    Jag tänker att du kanske behöver ha en högre dos av letrozol än enbart 1 tablett om dagen. Jag tror också att du behöver ha en läkare som hjälper dig med detta som du har i närheten. Det är viktigt att du blir kontinuerligt undersökt och att försöken till stimulering är övervakade av läkare. Det är även läkare som bestämmer om du ska höja dosen eller inte...

    Jag hoppas verkligen att det löser sig för dig <3 kanske kan du prata med kvinnokliniken i din kommun?


    Ja, de kan nog vara så. Ska boka tid till gyn här så man kan få rätt hjälp då ja känner gynläkarna här annars. Så får bli nya tag nästa omgång om de inte händer nått mirakel
  • xcuseme

    Idag var jag på vul och vilken skillnad på läkare. Cd 17 och har 2 äggblåsor på 12.4mm. Sen en slemhinna på 7mm. Så man undrar då om de är kört då de är så "sent" 10 dagar efter sista tabletten. Ringde min privatklinik och hon sa att dom kanske växer på sig och att jag får äl på tisdag. Någon mer som fått ägglossning senare??

    Kommer gått ca 2v då sen sista tablett. Har inte så stora förhoppningar då man läser att många har mellan 15-25 mm på cd 13/14.

  • xcuseme
    siiimbooo skrev 2021-04-23 16:26:57 följande:

    Tycker aldrig du ska känna att det är kört! Alla kroppar är olika! Ligg varannan dag o bra hoppas det tar sig!

    håller tummarna för er


    De har du rätt I ????
  • xcuseme
    siiimbooo skrev 2021-04-24 10:15:05 följande:

    Jag hade 7mm slemhinna men inga vuxna ägg enligt min läkare.. hon ville att jag skulle ta provera o starta mensen trots att jag förklarat tidigare att min mens kommer vart 6 vecka. och hon sa ordagrant "Det är kört denna månaden för er". Blev ledsen över bemötandet men tänker inte ta provera utan hålla ut med sista hoppet att KAAANSKE har hon fel.. Sist frågade jag om jag hade ägglossning och då sa hon nä men trots det visade blodproverna att jah hade ägglossning när jag var där. Så vet du vad. Lita mest på dina känslor o din kropp.

    Går det inte denna månaden ja då vet du till nästa att ev höja dosen men ge inte upp förrän mensen kommer!!


    Okej, ja man kan inte göra så mycket. Ska ta äl test nu fram till onsdag och har de inget utslag så är de ju så. Men du har rätt, man får ta nya tag igen sen och hoppas de funkar då isof
  • xcuseme

    Idag fick jag glad gubbe på cb digital! Trodde verkligen inte att det skulle ske, men de stämmer ju om mina follikel var 12mm i fredags så borde dom 2 va runt 20 idag. Så tog min ovitrelle spruta nyss

  • xcuseme

    Shoo, dag 10 efter ovitrelle spruta, molvärk, trött och lite ömma bröst som ja hört att många får. Testat med testlagret gravtest innan för att se om man kan få falska positiva före 10e dagen å de stämde, sen blev dom svaga och försvann.. idag gjorde jag ett cb digital gravtest och fick ""gravid 1-2"" vet inte om jag ska tro på detta utifall de finns spår kvar? Tog ett från testlagret också men de va typ blankt så de är märkligt.

    Bara avvakta och se vad som händer..

  • xcuseme
    siiimbooo skrev 2021-05-14 09:52:39 följande:

    Hur har det gått ??????


    Ja du, efter någon dag var det minus på ett digitalt så fick nog gravid 1-2 för att de fanns hcg kvar efter ovitriell, men idag är de 17 dagar sen jag tog sprutan och ingen mens alla. Tog ett cb dig äl test för skoj skull då ja hade en kvar och den visade glad gubbe. Tog rfsu gravtest igår och man kunde se nått svagt. Så vet inte vad som händer. Borde va ett starkt plus nu 17 dagar efter ovitriell om de skulle va nått.. vill att mensen ska komma så man kan börja om,.

    Hur går de för dig?
  • xcuseme

    21 dagar sen ovitrelle, inget plus och ingen mens. Tycker den borde komma så man lixom får börja om på ny kur. 6v sen man hade mens nu dvs 42 dagar sen. De märkliga är att sen ja tog mitt vaccin mot coviden så har mensen försvunnit. Förr hade ja alltid 32 dagar cykel.. suck

  • xcuseme
    siiimbooo skrev 2021-05-17 18:51:33 följande:

    Hej och välkommen!

    Hoppas det går vägen för dig!

    Idag kom mensen för min del.. tyvärr.. dag 50.. Så nya tag och dubbeldos i övermorgon!


    Brukar du ha lång cykel som 50 dagar? Funderar på att ta dubbeldos jag också när mensen vill dyka upp, har skrivit till gyn och vill få ut primolut nor för att framkalla den.
  • xcuseme
    Bellinas skrev 2021-05-18 16:18:00 följande:

    Hej.

    Jag har läst i utländskt forum att vaccinet för covid-19 kan påverka den kvinnliga fertiliteten. Inget som någon har nämnt i Sverige! Då tvekar man ju att ta det om man är i vår situation...

    Vilket vaccin fick du?


    Hört de jag också från en ssk bekant. Astra har ja tagit båda gångerna
  • xcuseme
    siiimbooo skrev 2021-05-19 07:38:49 följande:

    Nej.. inte 50 dagar. första gången det gått så lång tid.. brukar ligga max på 43 dagar.. men ägglossningen kom senare efter letrozolen..

    Känns det som att den är på väg eller känner du inget?


    Okej har haft molvärk och trott den ska komma men ikke
  • xcuseme
    Steeph skrev 2021-05-24 12:48:29 följande:

    Åh vad härligt jag har också plussat!!!

    Gjorde det igår, på äl+14. Testade aldrig innan för jag var så bombsäker på att inte vara gravid. Jag sa att jag kunde bjuda mannen på 10 resor utomlands, så säker var jag på ett negativt test. Jag tog bara ett test för att se om jag ?kunde? dricka en stor kopp starkt kaffe. De översta från igår och de understa från idag:

    //


    Grattis!! Inte vart inne så ofta så missat detta, vad kul. Vilken vecka är du i?
  • xcuseme

    Lite uppdatering.

    Min mens kom aldrig efter ovitrelle sprutan trots massa gravtest från cb, testalgrwt, rfsu m.m. kontakta då gyn och fick primolut nor för att framkalla mensen ca 1.5v efter bim. Åt mina 10 tabletter så avslutade i fredags. 2-3 dagar efter ska mensen komma men icke, bara för att utesluta graviditet då ja skulle ringa gyn så kommer de ett stort pluss!! Går och köper ett cb digital och de visar 3+ så lite chockad! Ska in 16 juni för att se hur långt gången jag är.

  • xcuseme
    Steeph skrev 2021-06-03 14:20:56 följande:
    Men tack detsamma! Såg att du också plussat är bara i vecka 6 (5+2) och känner väl mest att jag inte vågar hoppas på något. Jag försöker hålla mig sysselsatt och inte tänka för mycket på det (omöjligt haha).
    okej, ja det är typ samma här, man har hört om många som får MF så man får bara hålla tummarna att den lille vill stanna och att den växer som den ska. En annan vill bara att dagarna ska gå fort så man får veta hur långt gången man är, går jag efter mensen sista dag är jag i 8+ men det kan inte stämma då jag på bim aldrig fick plus. märkligt allt det här.
Svar på tråden Letrozol 2021