• SB1492

    Problem med bonusdotterns mamma

    Jag behöver hjälp!

    Lever med en man som har barn sedan tidigare. Vår relation började ganska knackigt och våra första 2 år var min sambo och dotterns mamma inte riktigt färdiga med varandra. Jag blev störtkär i honom sedan första dagen men vår relation var fram och tillbaka under 2 års tid för att sedan bli vi på riktigt för 3,5 år sedan och har sedan dess haft en väldigt fin relation. Under de första 2 åren varvades jag och hon dock om vartannat.. För 3,5 år sedan tog min sambo beslutet att han vill vara med mig vilket innebär att han då blir pappa på distans vilket har tagit väldigt hårt på honom. Vi har dottern I stortsätt varje helg men han saknar vardagen med henne väldigt mycket. Detta har mamman inte varit sen med att utnyttja. Hon lockar med dottern för att få honom tillbaka och använder hela tiden dottern som argument till varför han ska göra saker som jag inte tycker är rimliga. Hon har själv inte gått vidare och träffat någon ny.

    Mitt problem är att jag känner mig så fruktansvärt osäker kring henne och deras relation. Jag har svårt att låta min sambo göra det han behöver som pappa utan att jag mår dåligt över det. Hämtningar och lämningar, samtal, sms och bilder. Allt känns så oerhört jobbigt och jag gör allt jag kan för att minimera deras kontakt vilket jag vet är fel. Känner mig så hemsk, men är sååå obekväm med situationen.

    Nu, 3,5 år senare är det fortfarande dravel från hennes sida hela hela tiden. Hon hittar alltid på argument till att han måste hämta henne själv, gärna hemma hos dom, att han borde åka dit och hänga med dom för att hans dotter behöver det, hon ringer honom varje dag för att prata om dottern men endast på arbetstid så att inte jag är i närheten.

    Snälla hjälp mig hur jag ska förhålla mig till situationen.. Jag och min sambo väntar nu vårt första gemensamma barn och det är så viktigt för mig att få ordning på detta..

  • Svar på tråden Problem med bonusdotterns mamma
  • SB1492
    Anonym (J) skrev 2021-02-25 19:56:19 följande:

    Varför skaffar du barn med en man som endast träffar sitt redan befintliga barn på helgerna?


    Det ser jag inga konstigheter med, han är en fantastisk pappa.
  • SB1492
    Anonym (Eric) skrev 2021-02-25 17:53:55 följande:

    Tacklas du med dessa osäkerheter var det dumt av dig att försöka få en man som fortfarande hyser känslor för sitt ex. Det verkar som om han fortfarande inte helt är över henne och kommer nog aldrig bli. Sådana känslor du har är nog där pga din inuiten som egentligen säger det jag säger här. Du gör din man miserabel i ditt försök att hålla honom borta från sitt barn, i hopp om att han verkligen inte ska tillbaka till sitt ex. Det låter som om du till och med själv förstår varför du har anledning till att vara ?rädd?. Det här låter fräckt men försöker vara saklig i det här, men gick han igenom en kris eller något när du kom i bilden? Risken är stor att han saknar sitt ex och egentligen till slut tar steget att gå tillbaka till henne, oavsett hur mycket du försöker spika fast honom hos dig med nu barn, kanske eventuellt giftermål och att ta honom från sitt barn.


    Innerst inne så är jag nog ganska säker på honom och hans kärlek till mig så ser inte det som en risk. Känns mer som problemet ligger hos mig, jag kan inte hantera deras relation som samföräldrar. Naturligtvis skulle jag aldrig göra något som håller honom borta från sitt barn utan handlar mer om att jag alltid mår väldigt dåligt över situationer som kräver att de är tillsammans.
  • SB1492
    Anonym skrev 2021-02-25 20:21:52 följande:

    En kille som kör två tjejer omlott i ett par års tid. 

    Sedan flyttar han ifrån sitt eget barn så han inte kan ha en vardag med barnet, varannan vecka.

    Det är som upplagt för problem. Kan man förvänta sig en sund relation till exet ?

    Och nu ska ännu ett barn födas in geggan


    Jag kanske uttryckte mig dåligt, han körde inte två omlott under ett par års tid utan vi valde att gå skilda vägar då situationen med hans ex blev ohållbar när hon fick veta att han träffat en ny. Dom gjorde då ett halvhjärtat försök att få ihop en gemensam vardag igen som han sedan valde att avbryta väldigt snabbt. Jag vill tro att två föräldrar ska kunna separera, träffa nya och gå vidare och att de ska kunna ha en sund relation allihopa.
  • SB1492
    Anonym skrev 2021-02-25 19:48:27 följande:

    Det är din sambo som är problemet

    Inte hans dotters mor


    Ja han har såklart en del i det också, men om man vet hela historien så lutar jag mer åt att hon är problemet. Sen hon fick veta att han har träffat en ny har hon gjort allt i sin makt för att försvåra situationen. Hon började med att skicka nakenbilder och invites och försöka locka på den vägen haha.. När hon insåg att det inte funkade började hon använda dottern istället och bröt upp alla överenskommelser.
Svar på tråden Problem med bonusdotterns mamma