• Tecum

    Män får inte gå fram till kvinnor

    Efter ett tag kommer kvinnorna kräva att regeln tas bort, de vill ju att mannen ska ta initiativ.

    Ett bättre alternativ är att helt enkelt slänga ut och porta de obehagliga fyllbultarna.

  • Tecum
    Xilona skrev 2021-03-01 16:13:15 följande:
    Jag har aldrig förstått det där argumentet med sexuell makt. Vad för makt är det ni menar att kvinnor har? Makten att tacka nej till sex man inte vill ha? 
    Ja. Eller att tacka ja till sex man vill ha. Det är fortfarande sällan som killar blir erbjudna sex, de måste fråga själva. 
    Det är den största skillnaden mellan män och kvinnor. Att ni inte ser det som en förmån visar bara hur stor skillnaden är.
  • Tecum
    MsFry skrev 2021-03-01 19:04:10 följande:
    Vi låtsas att jag håller med dig om detta.
    Vad är ditt förslag på lösning? Och varför ser det ut så tror du?
    Är detta verkligen en så enormt stor förmån (är det en ens förmån alls)? Om du tänker på samhället i övrigt, känns detta som en så pass stor förmån att det väger upp övriga förmåner som tippar åt kvinnors nackdel?
    Jag skrev att det är EN förmån, inte att det väger upp allt annat. Jag är också väl medveten om att kvinnor löper större risk att råka illa ut i samband med sex. Men faktum kvarstår, det ÄR en förmån att bli erbjuden och få möjlighet att välja, så är det i alla sammanhang även när sex inte är inblandat. Varför förneka det?
    Att ni ibland väljer fel är en annan historia.

    Vilka andra förmåner är det män har idag, jämfört med kvinnor? Fler självmord, fler missbrukare, fler kriminella, sämre utbildningsnivå, sämre socialt skyddsnät, kortare livslängd?
  • Tecum
    MsFry skrev 2021-03-01 21:37:55 följande:
    Så vad är ditt förslag på att skifta denna obalans?
    Det är för övrigt inte en förmån att bli erbjuden något man inte vill ha. Det är dessutom inte ens så att alla kvinnor erbjuds denna "förmån". Det finns gott om kvinnor som aldrig får ligga, de hörs bara inte.
    Att kvinnor väljer fel... ja så kan man se det. Det har säkert ungefär samma bakgrundsorsaker som det att män väljer fel och hamnar i kriminalitet, missbruk och har sämre socialt skyddsnät?
    Jag har inget förslag. Det finns i våra gener, män jagar och försöker prestera, kvinnor väljer den de attraheras av. Det kommer att ta hundratals år innan det blir total jämställdhet på det området. Men det går åt rätt håll.

    Det som stör mig är den offermentalitet som finns hos bägge kön. Kvinnor säger fy så elaka män är som har alla förmåner, vi kvinnor blir förtryckta och utnyttjade. Män säger fy så elaka kvinnor är som väljer bort oss, snackar ner och och anklagar oss kollektivt för vad ett fåtal gör. Bägge sidor har lite rätt men mest fel. För det är inte synd om varken män eller kvinnor i Sverige, som grupp betraktat. De flesta får till det i sängen, de flesta träffar någon och bildar familj. Parbildning är inte bara för de smarta, vackra och rika, det finns någon för alla.

    Och vet du vad, det faktum att vi skriver 160 inlägg om vad som eventuellt händer på en bar på andra sidan jordklotet visar exakt det, vi har det tämligen problemfritt som kan lägga tid och kraft på något sådant.

    Har du något förslag på att korrigera obalansen eller struntar du i den?
Svar på tråden Män får inte gå fram till kvinnor