Inlägg från: Bacon89 |Visa alla inlägg
  • Bacon89

    BF november 2021

    Här är en till! Plussade igår så bf räknas bli 7/11. Jag är superglad, har en son som blir 1 på torsdag och en son som vi förlorade 7 veckor gammal. På grund av det hade vi jättemycket kontroller senast (med sonen på 1) och jag förväntar mig samma igen. Det som är lite extra jobbigt är att med första sonen (ängeln) hade vi bf 7/11 men han kom med akut snitt 18/10 så enda som inte får hända är att denna lill* kommer det datumet

  • Bacon89
    Feb2021 skrev 2021-02-28 12:43:48 följande:

    En fråga som inte har med graviditeten i sig att göra!

    Fyndade ett jättefint babyskydd igår, va lite exalterad så glömde helt av att kolla datumstämpeln.. idag ser jag att stolen är köpt 2016. Alltså blir den 5 år i augusti. Det är en britax römer och jag hittar inget specifikt på deras hemsida om livslängd. Däremot hittade jag någon annan sida ( vet ej om man kan lita på källkritiken), där står det att britax babyskydd har en livslängd på 5-7?år.. Stolen är fin i övrigt utan sprickor eller dylikt. Vad hade ni gjort? Köpt en ny stol?


    Jag kanske är lite nojig men säkerhetsgrejer köper jag aldrig begagnat. Kanske skulle kunna tänka mig av någon nära vän eller så så man vet vad stolen varit med om. Annars köper vi alla bilstolar nya.

    5 år säger man väl generellt tror jag och i ditt fall hade jag köpt en annan. Hade inte vågat chansa
  • Bacon89
    Feb2021 skrev 2021-02-28 14:29:35 följande:

    Nä men jag känner samma! Tänkte mer om de är jag som är överdriven.

    Basen lär man väl ändå kunna använda eller är det också en livslängd på den?


    Vet inte faktiskt men borde väl inte va några problem om det inte är ändrad något så stolen fortfarande passar?
  • Bacon89
    Äit skrev 2021-03-01 06:00:06 följande:

    Hoppar in här jag med :) 

    Har bf 9.11. Plussade igår. Eller egentligen plussade jag i tre dagar före det också men jag vågade inte tro på det..... Men igår tog jag ett digitalt test med veckoindikator - den går ju inte och snacka bort :D

    Det blir vårt femte barn, ett mycket efterlängtat barn <3 

    Vi har tre barn i åldrarna 6,8 och 9 år. Under 2019 hade vi tre missfall, sedan förra året i maj så upptäckte jag att jag var gravid men tyvärr klarade sig inte vår baby utan dog i vecka 22. Så vi har en liten änglason också. 

     

    Så ni förstå att när jag testade positivt så vågade jag inte riktigt tro på det! Men vi är sååå glada för plusset, om ändock lite oroliga och rädda.... 

    Jag ska ringa barnmorskans idag redan pga hur vår graviditet slutade sist så fick jag order och ringa in direkt vid ev ny graviditet. <3 

    Det ska bli så roligt och följas åt här :)


    Beklagar! Vi har också en änglason men han blev 7 veckor gammal. Född 37+0 2018. Så vi har också order om att ringa direkt ich har en massa kontroller framför oss. Nu fick vi en frisk son 2020 men här chansas det inte
  • Bacon89

    Jag ringde mvc idag, har fått en tid på fredag redan för att planera en massa besök och hur vi lägger upp det med läkarbesök och ul. Det blev plötsligt mycket mer på riktigt nu :D

  • Bacon89
    Nina94 skrev 2021-03-01 15:20:20 följande:

    Kul att läsa allas bakgrund!

    Jag är i v.5 (4+3) och har förmodligen BF i början på november. Plussade för 1,5 vecka sedan och det har varit en ordentlig känslostorm sedan dess!

    Första barnet (oplanerat också) så jag känner mig helt grön och väldigt nervös inför allt som komma skall. Men positivt nervös ändå! Min fina sambo har fortfarande inte kunnat greppa att han ska bli pappa trots flera digitala test (jag känner att jag absolut kan ge honom lite tid att landa i allt!)

    Har ännu inte ringt MVC och bokat tid för inskrivningssamtal, men tänkte göra det i veckan.

    När började/börjar ni inhandla saker?! Vet ju att risken för MF är som störst fram till v.12 så kanske man bör vänta tålmodigt tills efter det, eller hur har ni andra gjort som varit med om detta äventyr tidigare? 


    Jag har gjort tidiga vul innan runt v 8 och då sett hjärtat slå. Har man gjort det så är risken mindre för missfall och då har vi börjat handla :)
  • Bacon89
    sallu93 skrev 2021-03-01 18:23:14 följande:

    Vi började köpa tidigt efter hand. Men vi var också på tidigt ul med sonen. 

    Nu tänkte vi också börja sakta mak så man inte lämnar allt till sista stund. Det som vi köper till sist är typ babyskydd.

    VÄlkomna med alla nya!

    Tycker det är lite knepigt att hänga med här på FL, så om nån vill va med i en privat grupp på Facebook så skicka inbox åt mig vad ni heter och hur er profilbild ser ut så bjuder jag in er. Ingen kan se gruppen förutom de som är med.


    Jag kan inte klocka på dig i mobilen av någon anledning.. kan du skicka till mig så jag kan få va med i gruppen? :)
  • Bacon89
    sallu93 skrev 2021-03-02 05:43:28 följande:

    Jag trodde förresten att jag skulle va chill denna graviditet, men så fort jag inte mår illa på ett tag så börjar tankarna gå.. hehe. Kommer aldrig förstå varför man inte alltid får ett tidigt VUL. Så lång väntan till v 12.

    Bor som sagt själv i Finland o här kostar det ca 300 euro att gå privat. Men man e ju lite sugen. Kring vilken vecka tycker ni det lönar sig att gå privat ?


    När vi gjorde privat gick vi så tidigt man fick då, vecka 8. Helt klart värt det
  • Bacon89

    Alltså denna tröttheten.. mannen är iväg på möte och jag har precis lagt sonen. Vill bara gå och lägga mig själv, haha. Är det ok att lägga sig innan kl 19? Hahaha

  • Bacon89

    Jag är övernaturligt trött, framför allt på kvällen. Igår la jag mig på soffan vid 19, vaknade när mannen kom hem 20.15 sen gick jag upp och la mig och fortsatte sova, haha. Har lite växtvärk till och från men inte mycket än och har börjat få ont i ryggen redan. Förra graviditeten mådde jag så illa så jag hoppas jag slipper lite av det iaf. Det blir vårt 3e barn :)

    Ska ni ta reda på kön? Vi gjorde inte det på tidigare barn men jag vill så gärna ha en flicka nu så vi har bestämt att vi tar reda på det när vi gör nipt :)

Svar på tråden BF november 2021