Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Avliva katten?

    Gå över till grannen med en blomma och be om ursäkt och erbjud dig att betala för undersökning av bettet och stelkrampsspruta om det behövs. Tala om att er katt inte trivs inomhus och att du kan tänka dig att betala för en nätdörr eller liknande så er katt inte kan gå in till dom.
    Självklart vill dom inte ha in din katt vilket du får acceptera så försök göra allt för att ni ska komma överens så katten inte drabbas.

  • Dexter dot com
    Stårschan2 skrev 2021-03-05 15:22:45 följande:
    Är det verkligen så regelverket ser ut? Ska man inte kunna ha fönster och dörrar öppna på sommaren när det är varmt utan att behöva få oväntade besök av kringdrivande katter? Jag är mest nyfiken, för jag har själv inget emot att hitta en trevlig grannkatt i sovrummet på sommaren, men jag förstår ju att en del tycker att skulle vara otroligt obehagligt,
    Lagen säger att kattägare inte har strikt ägaransvar dvs inte per automatik är skyldig att ersätta skador katten orsakat. Det är den som störs av katten som måste "skydda" sig genom att ha stängt, sätta upp staket, sätta lock på sandlådor som katten gör sina behov i osv.
  • Dexter dot com
    chrissepisse skrev 2021-03-06 06:08:01 följande:

    Om man som kattägare är rädd om sin katt tror jag det är en god idé att inte driva den linjen fullt ut, även om man har lagen på sin sida. Jag har svårt att förstå att kattägare inte är mer rädda om sina djur utan bara rycker på axlarna åt att de stör och förstör. 

    Alla människor tycker inte om djur eller är snälla mot dem. 

    Jag tycker inte att ts ska avliva katten, men däremot se efter den bättre. Även om det inte är vad lagen kräver.


    Håller helt med dig! Svaret var just på frågan hur regelverket ser ut. Har själv utekatt och har en god dialog med grannarna om min katt som gärna jagar i deras trädgårdar. Har även betalat halva vetkostnaden när grannens katt och min hamnade i slagsmål och deras blev skadad.
Svar på tråden Avliva katten?