Inlägg från: Dennadagdettaårdennastund |Visa alla inlägg
  • Dennadagdettaårdennastund

    Avliva katten?

    Nej du får inte avliva eran katt bara föratt han inte gillar katter, det kan du väl ändå inte seriöst överväga? Eran katt har rätt att leva!! Det är så beklagligt att ni fått en sådan granne, bästa tipset är ändå att flytta därifrån så ni får vara ifred, katten har rätt till att vara ute men nu kommer det bli bråk varje gång er katt ska ut.

    Själv älskar jag att få besök av grannens katter, dagens höjdpunkt <3 ?

  • Dennadagdettaårdennastund

    Och det är ju heller inget alternativ att katten hela sitt liv ska vara inne.

  • Dennadagdettaårdennastund

    Och det är ju heller inget alternativ att katten hela sitt liv ska vara inne

  • Dennadagdettaårdennastund
    Anonym (Nej) skrev 2021-03-04 15:15:57 följande:

    Samtidigt är det inte grannens sak att fixa så katten inte springer in till dem och en nätdörr är inte särskilt trevligt att ha så med tanke på grannens inställning efter att ha blivit biten lär hen inte vara särskilt medgörlig på nåt sätt alls. Försöka kan man alltid göra, men det ligger 100 % på ts enligt lag att hindra katten från att gå dit där den inte är välkommen. I praktiken kanske det betyder att katten måste vara inne, eller bara gå ut i koppel.


    Nä nä det är inte sant, enligt lag få grannen själv se till att ingen katt kommer in, katten får vara fri men med tillsyn. Men om problemet är att katten går in så ska grannen stänga dörren alltså. Ägaren kan ju inte stänga grannens dörr. Så du tycker det är rimligt att en katt ska vara innekatt bara föratt grannen inte kan stänga sin dörr?
  • Dennadagdettaårdennastund
    Jemp skrev 2021-03-05 14:49:03 följande:

    Lagen säger att både katter och hundar ska hållas så de inte orsakar olägenhet för andra. Det finns dock en dom som säger att katter kan vistas fritt utomhus, till skillnad från hundägaransvaret som är strikt.

    Givetvis är det rimligt att ha kontroll över sina djur. Tex med innekatt, för att inte utsätta katten för fara eller grannarna för olägenheter.


    Jo men just när det gäller utekatter som går in till grannar så gäller det att grannen ska stänga sin dörr. Fast då är det väl enkelt för grannen att stänga sin dörr om han inte vill ha in en katt, det är väl mer rimligt än att en katt ska behöva spendera hela sitt liv inomhus bara föratt han gick in till fel granne! I detta fall bättre ts flyttar med sin katt. Att ha en sån granne blir aldrig bra!
Svar på tråden Avliva katten?