• Inez12

    Hur tar man reda på vad man vill med livet?

    Hej!

    Kan ibland tycka att det är ett lyxproblem men är trots allt ett problem när man inte vet var man är påväg i sitt eget liv. Hur har ni tagit reda på detta när ni känt er vilsna?

    Jag har en bra utbildning men med något jag inte vill jobba inom..Är sjuksköterska och försöker hittar annan riktning, (kanske distriktssköterska) Har inga barn (kunde ej bli gravid men har med åren kunnat gå vidare och accepterat livet utan barn)

    Är nu singel och försöker släppa en avslutad relation med en man jag älskar. Vi har ingen kontakt och det kommer inte bli vi igen.

    Jag har många fina vänner (utspridda i olika delar av Sverige) och syskon som även de bor på andra orter. Känner mig inte ensam.

    Är nyfiken på livet men det har liksom låst sig. Har ingenting att ?hänga upp? livet på. Mina föräldrar är sedan många år bortgångna. Jag bor i en stad där jag egentligen inte känner någon.

    Funderar på att flytta utomlands (har bott kortare perioder i andra länder och pratar spanska) eller annars bo kvar och försöka rota mig i min nya stad, men ser inte klart vad jag lever för (obs är inte suicid).

    Hur hade du tänkt om du var i en liknande situation? I vilken ände börjar man? Just nu är det en enda röra i mitt huvud.

  • Svar på tråden Hur tar man reda på vad man vill med livet?
  • AMCG

    Detta hjälper väl inte men jag känner att jag alltid känner mig lite vilsen och aldrig finner min plats som de flesta andra. Jag trodde min utbildning skulle leda till många spännande dörrar men de är få förunnat. Jag sitter i en jobbsituation där jag känner arbetsgivaren inte är i behov av min kompetens eller mina förbättringsprojekt. Så jag vet inte riktigt heller hur man finner sin väg.

    Hopps någon annan klok individ kan komma med goda råd som även jag kan ta del av.

  • brallison

    Det är bara mina tankar generellt kring din situation (behöver inte passa dig alls). Om du är en sjuksköterska men hittar inte riktigt glädje i det just nu och just här, samt överväger att flytta - kanske att ta ett uppdrag hos Läkare utan gränser under några månader kan vara en intressant upplevelse? Då kommer man bort från sin dagliga rutin och det tråkiga och dessutom hjälper människor?
    Annars skulle jag definitivt flytta till nåt annat ställe - antingen närmare nån familjemedlem eller tvärtom till nåt helt nytt där jag aldrig varit förut, just för att göra nåt annat.

  • StudierKemi

    1) Gör mbti-personlighetstest. Du kommer få 4 bokstäver efter det testet. Bokstav 1 talar om om Du är extrovert eller introvert. Min gissning är att Du är introvert. Bokstav 2 talar om om Du är intuitiv (drömmande) eller praktisk (jordnära). Bokstav 3 talar om om Du är thinker (njuter av att lära) eller feeler (att vara känslig). Bokstav 4 talar om om Du är planerande eller spontan. På jobbet är vi alla planerande, men hur gör Du på fritiden, planerar Du då?

    2) När Du vet vilken personlighetstyp Du är så sök på nätet vad dina main-functions är. För mig vart det att skriva in i sökrutan "INFJ main functions". Sedan läs på vad dina personlighets funktioner betyder. Du kommer aldrig ångra Dig att Du fått lära känna Dig själv såhär!!! Sök även vilka yrken Du borde söka Dig till för att må som bäst, för mig blev det "INFJ profession". Detta är en lat-hund för hur ditt liv borde vara för att Du ska vara som lyckligast.

    3) Någon annan dag när Du är redo för att ta din utveckling ett steg längre så gör gärna även "Enneagram personlighetstest". Jag är "Type 1 - The reformer". Detta har hjälpt mig mycket på det sättet att jag har lärt mig att bli bättre på att hantera min egen stress. Det stod på nätet att Typ 1 inte får fastna på samma projekt för länge, för annars väcker detta en oro som pågår 24/7. Jag visste inte innan jag läst detta varför jag är stressad och mår dåligt, men då löste jag detta tack vare tipsen på nätet om min egen personlighetstyp. Hoppas detta var till någon hjälp för Dig!

  • Mimosa86

    Men hur mycket tid lägger du ner på att ta reda på vad du vill? Utvärderar och analyserar olika scenarios?

    Att livet inte gav dig barn har ju faktiskt gett dig en möjlighet att kunna röra på dig fritt utan att vara låst vid någon. Du har all chans här att tänka på dig själv och vad du vill. Testa olika vägar.

    Ta kontakt men en livscoach. Men framför allt testa. Är du nyfiken på en ny stad? Hur ut ditt boende och testa att jonförening och jobba på nya orten ett tag. Vill du utomlands, testa. Blir det fel kan man vanligtvis gå tillbaka men då veta man vad som funkar eller inte

  • Spagettimonstret

    Jag skulle säga att man provar sig fram och går lite på sina intressen/intuition. Vissa saker blir bra, andra blir mindre bra. Du vet inte hur du kommer bli innan, men om du inte är nöjd, försök att göra en förändring som du i alla fall tror kan bli bättre, vad gäller jobb och boende. Så specialisera dig vidare på något som verkar intressant om du vill. Hade jag varit du hade jag i samband med jobbyte övervägt flytt till annan ort där du har ett syskon eller en nära vän. Om det är svårt att välja ort kan ju möjligheter till spännande jobb och hur lätt det är att få bostad spela in. Lycka till!

  • Inez12

    Tack så mycket! Vilka bra tips från er!

    Jag ska göra det personlighets testet, låta intressen styra och verkligen fundera över vad jag vill

    Och se mig som fri med möjligheter. Ja kanske Läkare utan gränser, men jag tror att man bör ha akutsjukvård eller vidareutbildning inom typ anestesi.

Svar på tråden Hur tar man reda på vad man vill med livet?