• Jossanlad

    Rå fisk???

    Jag panerade rödspätta till middag idag som var lite frysta. Jag stekte först fisken lite och ställde sen in den i ugnen en stund. När jag skulle äta fisken kändes det som att den inte var riktigt färdigstekt. Hur stor är risken att det finns listeria i fisken?

  • Svar på tråden Rå fisk???
  • Aliona

    Väldigt liten risk generellt. Dessutom hade ju fisken varit fryst. Listeria förintas visserligen inte när man fryser mat men den kan inte heller föröka sig i frysen.

  • Anonym (Anonym)

    Man kan ju äta rå lax iaf bara den varit fryst minst 3 dagar så det gäller väl samma för alla fiskar, det är ju samma bakterier.

  • Anonym (Va)

    Risken är väldigt liten. Men lär dig laga mat.

  • Anonym (U)

    Rödspätta brukar vara typ slemmig trots att man stekt länge. 

  • Anonym (Va)

    Hur steker ni fisk? Köttet ska vara blank och fin, man mäker om den är överstekt eller understekt.

    Slemmig?

    Rödspätta är nog den enklaste fisken och tillaga.

Svar på tråden Rå fisk???