• Anonym (K)

    Låg äggreserv

    Bellinas skrev 2021-03-25 18:16:17 följande:

    Konstigt att de tog emot dig då medan de rekommenderade äggdonation för mig. Lite förvirrande när man inte förstår hur läkarena tänker och vad de går på när de nekar vissa men tar emot andra...

    Lycka till, hoppas det går bra!


    Jag har också lågt AMH (0,5) men har fått uppfattningen att klinikerna väger in fler faktorer än enbart AMH. Det handlar också om kvinnans ålder ( utifrån att åldern kommer påverka äggens kvalitet) samt övriga provsvar. Är ex FSH värdet högt avråder de från IVF. De tittar också på hur många folliklar som är på tillväxt i en cykel. Fråga läkarna igen så du förstår vad de grundar sin bedömning på. Du är kund och kan ställa krav på information. Sedan är det ju viktigt att själv förstå varför de säger som de gör. Det är stora beslut en ska ta som patient och då behöver man förstå.

    Lycka till oavsett vilken väg du går.

    Natasha89: Köar ni till Sahlgrenska också? Så ni har chans att nyttja era gratisförsök där? Förstår om ni kanske går privat i väntan...

    Gällande sekretet är mitt fullt normalt och slemhinnan likaså. Men inte har jag blivit gravid ändå tyvärr.
  • Anonym (K)

    Ja, har gjort ett IVF utan framgång och väntar på nästa försök, då mer långt protokoll och annan medicinering... Min läkare vill göra ett försök till och jag med. Sist klarade sig inget embryo till blastocyst.

    Lyckas jag inte på den IVF försöket kommer jag gå vidare till äggdonation. Då det har högre sannolikhet i min ålder. Jag är snart 39. Så för att maxa chanserna kommer jag gå vidare.

  • Anonym (K)

    Natascha89: Håller tummarna för att det går bättre för er nu, och att du nu kan få ut ägg och därefter får ruva!

    När jag skulle börja med IVF hade jag tänkt satsa på ett 3-pack. Tyvärr innebar mitt låga AMH att det inte var möjligt att få köpa ett trepack. Det är trist, att värdet gör behandlingarna dyrare...

  • Anonym (K)
    Natasha89 skrev 2021-03-26 21:16:24 följande:

    Tack! Håller tummarna för oss alla i tråden.

    Vi rekommenderades inte heller att köpa mer än en behandling. Mycket har ju med vårt AMH och göra.

    Vet du hur lång tid det tar till dess att amh värdet ändras och blir lägre? Har inte lyckats få nått svar än, men ska höra med kliniken.


    Vet tyvärr inte. Har både läst om värden som sjunkit snabbt och varit med stabila samt några vara värde svängt upp. ( Oklart om det då egentligen haft någon förbättrad effekt på behandlingarna.) Återkom gärna om du får ett bra svar från din klinik. Jag kan känna mig stressad och vilja ta ett nytt test, för att se vad som har hänt på ett år. Insåg dock att jag oavsett kommer vilja göra ett sista försök, för att säga ?hej då? till mina egna ägg genom att ge dem en sista chans. Så ett nytt värde känns oviktigt. Det som spelar roll är ju hur äggstockarna reagerar under ivf-behandlingen.
Svar på tråden Låg äggreserv