Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF November 2021 - Stannar på FL

    Kul att se listan igen! Tack för det! :)


    MiniMe2021 skrev 2021-04-09 10:40:12 följande:

    Hoppas jag hittade senaste listan...

    Rårakan, 36 år, tredje barnet, BF 30/10

    Ellilor, 29 år, första barnet, BF 31/10-1/11

    Viljaa, andra barnet, BF 31/10-1/11

    Spjälsäng, 26 år, andra barnet, BF 1/11

    Emmelilou, xx år, tredje barnet, BF 4/11

    MiniMe2021, 34 år, första barnet, BF 4/11

    Fluff1, 32 år, första barnet, BF 7/11

    Kattis93, xx år, xx barnet, BF 9/11

    Bebis2021, xx år, tredje barnet, BF 10/11

    Ems86, xx år, tredje barnet, BF 12/11

    Sellerin, 32 år, första barnet, BF 16/11

    llenez, 28 år, första barnet, BF 17/11

    tesse, 32 år, första barnet, BF 19/11

    Soffe, 34 år, andra barnet, BF 19/11

    Madelene, 32 år, tredje barnet, BF 19/11

    Maramba, 33 år, andra barnet, BF 20/11

    Hopeforaplusa, 29 år, andra barnet BF 22/11

    annsofie90, 30 år, andra barnet, BF 24/11

    Lys12, 26 år, första barnet, BF 24/11

    Bebbe2021, 28 år, första barnet, BF 26/11

    SamiraBudva, 26, tredje barnet, BF 28/11

    Alijoh, xx år, xx barnet, BF 30/11


  • Sellerin
    tesse skrev 2021-04-09 13:17:34 följande:

    Än så länge har jag inte så svårt för lukter men det kommer säkert när man minst anar det. Har ockdå minimal matlust men tvingar ändå i mig lite mat, vet att illamåendet blir värre om jag inte äter alls. Det märkliga är att jag har lagt på mig hull kring magen trots att jag inte äter lika mycket som jag brukar. Har också mycket spänningar och drag i magen, särskilt på kvällen.

    Om inte magen hunnit ploppat fram allt för mycket funderar jag på att berätta för chefen typ i juni/juli innan semestrarna.


    MiniMe2021 skrev 2021-04-09 13:25:28 följande:

    Jag har gått ner i vikt sen jag blev gravid (normalviktig även i vanliga fall), brukar äta mycket mer. Men svårt när mycket varm mat smakar illa. Hoppas du får tillbaka matlusten! Skönt med normalt luktsinne... känns som mina hormoner löper amok. Men mår lite bättre idag iaf. ????


    Jag har inget jättestort illamående, men känner definitivt att det blir värre när jag inte äter på det tag. Från att vanligtvis ha ätit min första måltid vid kl 12:00, behöver jag nu äta två frukostar innan dess, först en hemma innan jobbet, sedan igen vid kl 9/10-tiden... Annars mår jag väldigt illa.

    Tror jag gått upp lite i vikt de senaste två månaderna. Så van vid att vara smal om magen och tycker ärligt talat ett det känns rätt obekvämt att känna mig uppblåst/svullen kring magen. För det har jag gjort de senaste 3 veckorna. Är i vecka 8+3 idag. Jag tror känslan förbättras när det blir en mer uppenbar gravidmage :)

    Jag klarar inte av kaffe längre. Känner ett svagt illamående bara av att föreställa mig hur det luktar. Så märkligt. Annars går den mesta maten bra för min del hittills!

    Tänker inte berätta för jobbet förrän v14-18 ungefär. Lite beroende på hur mkt det börjar synas.
  • Sellerin
    Spjälsäng skrev 2021-04-10 19:21:40 följande:

    Tack snälla för ditt svar! Håller med dig helt - man måste ta tag i saker & inte bara sopa under mattan, det är sällan det blir bra då. Nu är det liite bättre faktiskt, jag bad honom lägga en viss summa varje månad av våra pengar till att göra saker ihop bara vi 2, fika, äta lunch eller vad som helst. Sen hittade jag parteraöi online som jag är intresserad av att testa.

    Jag tror på att det kommer bli bra, det är bara en rejäl uppförsbacke

    Trevlig helg till dig & tack återigen för omtanken & tiden att svara :) <3


    Åh vilken bra idé! Jättebra att sätta av en budget ju som är för er två att unna er saker tillsammans :) skönt att du är positiv igen, det är klart det kommer bli bättre :)

    Jag tycker det är viktigt att kvinnor ska stötta och lyfta varandra här livet, så det kändes självklart att svara dig och visa att jag och många med mig hejar på dig och önskar dig allt väl! Kram!
  • Sellerin
    Nikkiz skrev 2021-04-11 15:38:45 följande:

    Hej på er alla vackra gravida kvinnor :)

    Här är ännu en som har BF 10/11 o följer gärna med er här i denna tråden.

    Jag är 42 år med två tonåringar sedan tidigare förhållande o är nu gravid med tredje barnet (för min man är det första) Vi har 10 års ofrivillig barnlöshet bakom oss. Fått flera mf och senast ett ma. Vi hade mer el mindre gett upp hoppet nu men plötsligt händer det...

    O på helt naturlig väg oxå!


    Såååå himla härligt för er! Hjärta Då måste du vara nästan i vecka 10 nu när som helst? Känns ju bättre för varje vecka som går, dvs känslan av att allt ska gå bra :) 


    Stort grattis, ska bli kul att följas åt! 

  • Sellerin
    Nikkiz skrev 2021-04-11 20:04:05 följande:

    Tack ???????? Ja, jag är i v 9+4 nu. Ja men precis! För varje vecka som går o allt känns som det ska så har man större o större förhoppningar om att det kommer gå vägen denna gången, även att vi är nästan, hemskt o säga men förberedda på det värsta iaf till V 13 just för att man inte riktigt vågar ta ut lyckan i förskott om det inte vill sig.


    Tänker samma. Vill också passera v13 innan jag vågar börja tro på att det mesta faktiskt lutar åt att detta lilla liv är här för att stanna :) v8+5 idag :)
  • Sellerin
    MiniMe2021 skrev 2021-04-15 19:10:13 följande:

    Fy, vilken dag igår... Det hände en incident på jobbet där jag fick ett rejält tryck på magen (en stark elev som försökte lyfta mig bakifrån o tog i med full kraft nere runt magen). Fick rejält ont och fortsatte göra ont, så blev orolig... Några timmar senare började jag blöda, typ som när mensen kommer... Så var säker på att det var över...

    Ringde barnmorskemottagningen och hon tyckte jag skulle åka till gynakuten... Så åkte in direkt. Fem timmar senare med sorg blandat med oro fick jag göra en undersökning. Hon såg levrat blod och sen på ultraljudet ett hematom/blåmärke på moderkakan. Barnet levde och mådde bra. Sån lättnad. ???? Så nu har jag sett den lilla på ultraljudet som sprattlade omkring.

    Blir att ta det lugnt några dagar (pga av blödningen/blåmärket) och sen är det förhoppningsvis ingen fara... KUB om två veckor så då får jag se att allt fortfarande är bra med den lilla. ????


    Vilken fruktansvärd upplevelse!!!!! Stackars dig!! Så underbart att allt såg bra ut här och nu. Hoppas det ser lika bra ut på KUB om 2 veckor <3
  • Sellerin
    hopeforaplusa skrev 2021-04-14 13:33:48 följande:

    Hej allihopa, väldigt länge sedan jag var in här och skrev.

    Var på ett tidigt ultraljud idag i v 9 där dom kunde se TVÅ hjärtan slå. Är i sådan chock. Att gå från tanken att bli tvåbarnsmamma till att nu bli trebarnsmamma om allt går som det ska. Är jätteglad men så otroligt chockad. Hade aldrig någonsin haft den tanken att det skulle vara två, alltså aldrig. Och hon trodde att det var enäggs. Hur smälter man det här?


    Wow så häftigt och kul! Grattis!!
  • Sellerin
    Gingerella skrev 2021-04-16 17:22:52 följande:

    Själv fick jag en spontan blödning idag från ingenstans, ingen smärta eller kramper, men ungefär två-tre teskedar med blod kom det. Har smått panik och har lyckats fått tid för ett VUL på måndag, om det inte skulle fortskrida till missfall under helgen då. Får så dåligt samvete mot sambon då han fyller år nu på lördag och jag inte riktigt vet hur jag ska försöka lägga detta bakom mig tills måndag, blod brukar väl aldrig vara bra? Har någon annan av er fått blödning under graviditet men att den fortskridit som vanligt efter, barnmorskan säger att det är vanligt att man får en blödning i första trimestern.


    Tycker du ska lyssna på barnmorskan som bekräftar att det är vanligt med blödningar. Hon träffar ju såååå många kvinnor och är en bra referenspunkt :) skönt att få göra en VUL på måndag :) försök slappna av under helgen ifall ingen mer blödning sker. förstår dock att det är svårt! Hoppas det ser bra ut på måndag <3
  • Sellerin

    Blev så orolig ett tag idag efter samtal från barnmorskan =(


    Tagit extra blodprov på TRAK-antikroppar då jag haft överaktiv sköldkörtel. Den opererade bort 2008, så kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att det skulle finnas antikroppar kvar, men det fanns det, och nivån var förhöjd :( Det kan innebära tillväxthämningar, förtidig födsel, hjärtsvikt hos fostret och i värst fall fosterdöd Gråter


    Ringde sambon och grät, men han är så vettig och kunde lugna mig och säga att varför skulle worst case scenario drabba just mig. 

    Nu skickas en remiss till endokrinologen och det känns ju bra att de ska hålla lite extra koll på detta. Fick så dålig känsla inför KUB i slutet av nästa vecka. Oj vad jag hoppas allt ska se bra ut där! 

  • Sellerin
    tesse skrev 2021-05-05 18:51:40 följande:

    Hej alla, hoppas ni börjar må bättre! Jag känner mig som vanligt nu men alla byxor har över en natt blivit för små i midjan så får bli gummisnodd i gylfen tills det inte går längre :'D

    Har kub nästa vecka och jag är lite nyfiken på vad man kommer få veta mer än sannolikheten för kromosomavvikelser? Får man se ungen? Får man veta kön? Vad brukar man prata om? Förstår att det är olika över landet men vore ändå kul att få en hint :)


    Hej! Samma här, byxorna börjar bli så tajta! Fått byta och ha övervägande sådana byxor som man knyter i midjan, hihi.

    Jag gjorde faktiskt kub idag. Första barnet så allt är nytt för mig och sambon. Min sambo började gråta lite och blev svimfärdig av att se det lilla livet studsa rundor där inne! <3 Fint att han är så känslosam :) jag fick ett VUL förra veckan så hade min känslostorm då :) fantastiskt att få se den!

    BM var så pedagogisk och enkel att ha och göra med och gick igenom i stort sett allt som gick att se. Armar och ben, hjärta och dess förmakar och kammare, hjärnan, urinblåsan, njurar, navelsträngen, ja allt! Det var en livlig krabat så jag fick upp och gå samt försöka fejkhosta för att få till en vy i profil för mätning av nackspalten. Hon tyckte det var ett fint foster (roligt uttryck!!), men ena värdet låg ändå inom intervallet i Region Skåne för att erbjudas NIPT-test, så ska gå och ta det blodprovet också nu i dagarna.

    Var underbart att få se den där inne. Lycka till i nästa vecka när det är dags för dig! :)
Svar på tråden BF November 2021 - Stannar på FL