Inlägg från: Maramba |Visa alla inlägg
  • Maramba

    BF November 2021 - Stannar på FL

    Spjälsäng skrev 2021-04-15 12:05:34 följande:

    Menade så klart KUL


    Hahaha underbar felskrivning!
  • Maramba

    Äntligen är ultraljudet avklarat och det var en liten krabat där inne med ett hjärta som slog så fint. Så lättad!

    Enligt mina appar är jag 8+4 och enligt ul är jag 8+6. Har ni andra som gjort tidigt ul ändrat era beräkningar efter vad bm mätt eller har ni hängt kvar vid ursprungligt datum? Tänker att det är så tidigt och små marginaler, men samtidigt kul att få hoppa fram två dagar. :D

  • Maramba

    Hur mår alla?

    Jag är i mitten på vecka 10 och tror jag hamnat i de så kallade spökveckorna för jag har plötsligt mycket mindre graviditetssymptom. Minns att det var lika förra graviditeten.

  • Maramba
    Ellilor skrev 2021-04-22 07:18:27 följande:

    Igår var en omtumlande dag. Jag var så nervös inför KUB, men allt gick bra och det levdes rövare där inne. Hon som gjorde UL fick kämpa länge för att få till bra mätningar. Slänger med en bild, även om han (får för mig att det är en pojke) inte riktigt ville visa upp sig och posera xD


    Åh så underbart! :)
  • Maramba
    Semlan3 skrev 2021-04-22 09:44:11 följande:

    Härligt!! Jag ska på tidigt privat ultraljud imorgon eftermiddag (vecka 9+0) för jag kan inte vänta. Hoppas på att få se ett levande foster. Är dock skeptisk och ställer in mig på det värsta för att inte bli besviken.


    Håller tummarna för dig!
  • Maramba
    Lys12 skrev 2021-04-21 21:07:08 följande:

    Jag är i början på vecka 10. Känner igen mig. Första gången jag är gravid men tycker inte att jag har så mycket symtom, eller så har jag det men att jag inte reflekterar över att de är gravid symtom. :-/ Så jobbigt att jag heller inte varit på någon kontroll eller så. Måste vänta till 19 maj. Vad har du haft för symtom innan spökveckorna?


    Det är så olika. Min bästa vän hade inte ett enda symptom förrän hon började känna sparkar. Så det kan ju också vara helt okej. Jag har haft mycket starkare symptom den här graviditeten mot förra. Trötthet och ömma bröst har väl varit ungefär samma, men mycket kraftigare illamående och molvärk i magen den här gången. Dock bättre just nu, så länge jag inte låter det gå för lång tid mellan måltid, då kommer illamående som ett brev på posten.

    Jag vet att det inte är för alla, men min hjärtljudsdoppler ger mig mycket lugn. Har man väl lärt sig använda den så går det snabbt att hitta bebis och det räcker att lyssna på det lilla hjärtat några sekunder för att veta att bebisen lever just nu i alla fall.
  • Maramba

    Vi gjorde varken kub eller NIPT med dottern men efter mycket funderande så har vi nu bestämt oss för att göra NIPT den här gången. Någon annan som gör det den här graviditeten?

  • Maramba
    Ellilor skrev 2021-04-27 10:14:20 följande:

    Nej jag är inte omföderska. Det är 3 graviditeten men de andra två slutade i tidigt missfall och ett MA som upptäcktes på just KUB UL i v 13 där lillbönan gett upp i 9+6 (därför jag var så nervös). Så jag har ingen aning om det jag känner faktiskt är bebben. Det ända jag vet är att just detta har jag aldrig känt förut och då har jag haft problem med magen i hela mitt liv och känner mig rätt säker på vad som är gaser och bubblande mage, men det är ju i en ogravid kropp. Kan ju vara så att gaserna känns annorlunda nu och det är därför jag upplever känslan som ny. Ja jag förstår att det känns segt, men som sagt så kan ju detta ändras åt det andra hållet längre fram :)


    Vad häftigt om det verkligen är bebisen du känner! :)

    Jag kände först i v 21 eller 22 med dottern men då var det dels min första graviditet som gått så långt samt att jag hade moderkakan i framvägg. Hoppas man får känna lite tidigare den här gången.
  • Maramba
    eltsac skrev 2021-04-29 08:59:56 följande:

    Jag gjorde ett NIPT-test i tisdags, och väntar nervöst på resultat. Vet ärligt talat inte vad jag gör om det visar på kromosomfel.


    Håller tummarna för att allt går bra, för oss båda :D

    Gjordes några kontroller under själva ultraljudet, typ att som mätte vissa delar av bebis osv eller är det mer bara att man får se bebis och lyssna på hjärtat? Sa dom hur länge ni troligtvis får vänta på beskedet?
  • Maramba
    eltsac skrev 2021-05-01 21:07:33 följande:

    Tack, jag med! Håller fingrar, tummar och tår ^^

    Hon sa att jag skulle få resultatet i slutet av nästa vecka. På broschyren stod det att man får resultatet inom två veckor. Snabbt, men ändå en evighet..

    Njae, hon mätte hur stor den var och såg att den rörde sig plus lyssnade på hjärtat. Jag gissar att man gör ett ultraljud för att kolla antal och vilken vecka man är i


    Aha okej. Hoppas du får svar så snabbt som möjligt :)
Svar på tråden BF November 2021 - Stannar på FL