Inlägg från: Kexsmula |Visa alla inlägg
  • Kexsmula

    Ha kvar katt ?

    Skaffa en kattkompis till henne så att hon kan leka av sig ordentligt, det låter som er katt är understimulerad och man ska helst ha två katter. Ensamkatter mår sällan bra.

  • Kexsmula
    Dexter dot com skrev 2021-03-20 17:33:26 följande:

    Fast väldigt många vuxna katter uppskattar inte alls att få kattsällskap och risken för slagsmål och missnöje hos både den första och sista katten är stor. Ska man ha fler katter bör man ta 2 kattungar samtidigt som får växa upp ihop.


    Jodå, så länge den nya katten är en unge utgör den inget hot för den äldre katten och om den äldre katten dessutom är kastrerad går det kanonbra i 99% av fallen. Jag har själv haft 6 katter tillsammans som visserligen inte var tanken från början, men det bara blev så eftersom jag hittat hemlösa katter som ingen velat ha och det har gått alldeles utmärkt att introducera en ny katt till flocken. Både yngre och äldre katter. Samtliga har självklart kastrerats vid lämplig ålder.

    Nu har dessvärre 5 av dem gått bort pga ålder och jag har bara yngsta kvar och jag märker hur han saknar en kompis. Just nu har vi två småbarn (varav en ettåring) så det är inte riktigt läge än att skaffa en till, men så fort vi får tag i större boende ska vi definitivt skaffa en eller eventuellt två till.
Svar på tråden Ha kvar katt ?