Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Okopplad hund/hundar

    Sabitch skrev 2021-03-23 09:44:38 följande:

    Är hundägare själv, dock har tidigare händelser med aggressiva hundar gjort att jag ibland blir väldigt rädd för andra hundar. Bor ganska centralt och i mitt område finns det en person som promenerar sin hund okopplad, hunden är av större modell. Tidigare fanns det en stor hund till som också den gick okopplad, men nu har personen den ena kvar. Flera gånger har jag sett vuxna och barn som går omvägar eller är rädda vid möte av denna hund (hunden i sig är inte aggressiv öht ska tilläggas utan verkar väldigt trevlig), hunden har också hamnat i gruff med andra hundar. Ägaren, går ofta 10-20 meter framför/bakom. Jag själv undviker såklart att gå i närheten av dem.

    Vi (jag och maken) har vid flera tillfällen påpekat att ägaren ska koppla sin hund men personen kör nonchalera-stilen och bara går tyst förbi. Bemödar sig aldrig att säga något tillbaka. Tycker det är fruktansvärt respektlöst mot omgivande människor. Igår kväll kom personens hund in på vår innergård, hon själv 10-15 meter bakom hunden och runt ett hörn, varpå min hund tyckte det var kul och ville kolla in denna hund. Jag blev skärrad när denna stora hund stod och glodde på oss. Tappade balansen, snurrade runt och landande på backen när jag stoppade vår hund från att gå fram vilket resulterade i trasiga tights, uppskrapat knä och en matkasse som flög i backen (hejdå mjölkförpackningar). Vid konfrontation med ägaren så sa denne.... ingenting, bara gick tyst förbi.

    Min fråga egentligen - är det någon som helst idé att ringa kommunen/länsstyrelsen etc för att på något vis försöka få människan att förstå att det inte är okej med okopplad stor hund? Kan de göra något?


    Koppeltvång kan betyda att hunden ska ha koppel på sig men kan också betyda att hunden inte behöver koppel om ägaren har sån kontroll på sin hund att det vore som den var kopplad. Ring din kommun och fråga vad som gäller.
    Har hunden hamnat i slagsmål bör det ju finnas anmälningar på hos LS om det nu inte var dom andra hundarna som attackerade den här lösa hunden så ring även dit.
Svar på tråden Okopplad hund/hundar