Forum Skilsmässa/Separation - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Pappan är borta på jobbresor, sonen är med sambon.Vilken kvinna passar andras barn?

  Tis 23 mar 15:53 Läst 0 gånger Totalt 21 svar
  Anonym (Alex)
  Visa endast
  Tis 23 mar 15:53

  Jag har en fundering som jag brukar hålla för mig själv...jag har en 7 åring som sedan tidigare äktenskap..för att göra en lång historia kort dumpade han både mig OCH sonen 6 veckor efter förlossningen och började med att anmäla mig till diverse myndigheter och låtsas vara intresserad av barnet..när han skulle hämta sonen dök han aldrig upp och kunde skriva sms i stil med att nu har jag försökt hämta vår son..du vägrar lämna ut honom..Xxxx vi ses i rätten...så han stämde mig x flera och ville ha umgänge 4 timmar 2 gånger varannan vecka under de första åren..när sonen blev 4 år var varannan helg aktuellt förutsatt att han kunde ställa in när han själv var sjuk och slippa vabba..

  Vi har varit på säkert 100 samtal på soc. där han är såååå charmerade och jääääätegärna vill samarbeta...

  Denna man har våldfört sig på mig både fysiskt och psykiskt och en förskolepedagoger beskrev honom som psykopat..vilket jag inte funderat kring annat än att han är extremt obehaglig..nu i efterhand vet jag att han uppfyller kriterierna för narcissistiskt personlighetsstörning (arbetar inom psykiatrin) med psykopatiska drag...

  Nu när jag träffat någon ny och det kommit till hans vetskap i och med att vi gift oss så har han stämt mig igen och vi har varannan vecka sedan i somras....sonen har aldrig velat gå men jag har varit illa tvungen att tvinga honom eftersom han stämmer väldigt lättvindigt och inte är rolig att ha att göra med..

  För att par år sedan (ca 4 år) är han tillsammans med en äldre kvinna och de är sambos sedan en tid tillbaka....de planerar barn enligt sonen (hon är nästan 45 år och han har så kallad barnfobi)...han dumpade mig eftersom han villa ha en från sitt hemland men jag är yngre och är nordiskt ursprung och blev riktigt trakasserad av han och hans familj..han ville ha sex på typ första dejten men jag tackade nej..det hela slutade i att vi gifte oss då jag vet att det är standard hos dessa personer...

  Till saken nu...han är på så kallade ? jobbresor? lördag till lördag i princip varje vecka sonen är hos honom och det slutar med att inga läxor blir gjorda,sonen kan inte läsa svenska trots att det är hans modersmål, han går inte på sin fotbollsträning.ä och är hos sambos väninna,sambons morbror eller vänner och hos mer eller mindre främmande människor (hon jobbar oregelbundet inom vården)...jag undrar genuint vilken typ av kvinna som ställer upp på detta? Hon har tydligen bett sonen att kalla henne mamma och han ville inte såra någon så han undrade vad jag tyckte (gör som du själv vill svarade jag)...de har inga gemensamma barn...han är extremt manipulativ så jag förstår att hon kanske tror att hon väntar in honom eller liknande... han håller på eller har iallafall hållit på med flyktingsmuggling eller liknande (har anmält detta och avseende sonen så har jag tagit upp detta på soc men svaret var bara ja men sonen är ju inte ensam så vad är problemer)...problemet är att han i åratal trakasserat och stridit för att umgås med sin käääära son och när jag avdramatiserade det hela och sa på muntliga förhandlingen att javisst..vill du ha vv så ska du självklart ha det.::

  Han arbetar inom byggbranschen så inget som tidigare krävt s.k jobbresor ..jag tycker allt är väldigt märkligt och att sonen ABSOLUT inte kan vara med mig men främlingar går bra...

  Finns det andra son tagit hand om sambon/särbons barn på detta sätt?

  (Jag har inget emot hans sambo..känner inte henne och tycker mest synd om henne för att hon råkat ut för denna man..3 av hans ex har kontaktat mig i efterhand och han har inte varit så snäll mot de heller om man uttrycker det milt)

 • Anonym (C)
  Visa endast
  Tis 23 mar 16:05 #1

  Ditt ex verkar ju inte vara någon vidare trevlig typ, men att en kvinna tar hand om sin styvson är inget konstigt. Det finns gott om människor på denna jord som gärna tar sig an barn de inte har blodsband till.

 • Anonym (Hind)
  Visa endast
  Tis 23 mar 16:29 #6

  Du skriver ju om tusen olika saker i tråden, men din fråga gäller alltså om man kan ta hand om sin sambos barn om föräldern är på jobbresa? Ja, det kan man såklart.

 • Anonym (Smart­)
  Visa endast
  Tis 23 mar 16:31 #7
  nonameleft skrev 2021-03-23 16:19:28 följande:

  Ja, för inga svennebanan-pappor har någonsin prioriterat jobb, egna intressen eller annt före sina barn eller hur? 

  Din kommentar är genomäcklig. Hoppas du inte har några egna barn att föra vidare dina ruttna värderingar på


  Nu pratade jag inte om svennebanan-pappor så det hör inte hit. Vem har sagt att de inte kan göra likadant?

  Men gå och gråt.
 • Tis 23 mar 16:34 #9

  Din fråga är alltså om det finns andra som har tagit hand om sambons/särborna på detta sätt? Öh, ja, klart det finns. Det är rätt många som hjälper till och tar hand om partnerns barn.

 • Anonym (Alex) Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 23 mar 16:44 #10

  Ja alltså det är inga hederliga jobbresor det rör sig om ..han körde samma sak med mig och då ringde jag jobbet och just vanliga byggarbetare behöver inte åka kors och tvärs för att installera fläktar...men varför bråka med exet och påstås vilja ta ansvar med inte göra det..jag hade lika gärna haft min egna son som jag uppfostrat själv under flera år istället för att han slängs kors och tvärs och att han hamnar efter i skolan...så ja jag tycker att det är märkligt att det inte var aktuellt innan sonen var stor nog att ta hand om sig själv..jag nekade inte något vv sedan dag 1 egentligen men intresset var aldrig där.

 • Anonym (oooo)
  Visa endast
  Tis 23 mar 17:44 #11

  Varför kan barnet inte svenska? Pojken är väl hos dig halva tiden ändå? 

  Sedan undrar jag hur han kunde få varannan vecka i rätten om det var så uppenbart hur han är som person, som du beskriver honom, att han enbart ville ha varannan vecka för att du hade gift dig? Jag vet att rätten strävar efter att man ska samarbeta och att barnet ska ha rätt till båda sina föräldrar, men vad hade du för advokat? 

  Detta med olagligheterna då, du har anmält det till polisen, eller vad menade du med anmält? 

 • Anonym (oooo)
  Visa endast
  Tis 23 mar 17:48 #12

  Och för att kommentera på frågan om man ställer upp och tar hand om sambos barn så ja, det finns det många som gör. 
  Jag är omgift, vi har båda barn sedan tidigare. Min man har enskild vårdnad och periodvis har barnen bott enbart hos oss. Nu är de inte små längre men de är väldigt lite hos sin mamma, så ja, jag har tagit hand om dem om min man tex har arbetat och jag varit hemma. Jag har skjutsat eller hämtat på en del träningar mm. 

  Men det är inte det viktiga i din TS, det är ju hur den här pappan är. 

 • Tis 23 mar 17:51 #13
  Anonym (oooo) skrev 2021-03-23 17:44:02 följande:

  Varför kan barnet inte svenska? Pojken är väl hos dig halva tiden ändå? 

  Sedan undrar jag hur han kunde få varannan vecka i rätten om det var så uppenbart hur han är som person, som du beskriver honom, att han enbart ville ha varannan vecka för att du hade gift dig? Jag vet att rätten strävar efter att man ska samarbeta och att barnet ska ha rätt till båda sina föräldrar, men vad hade du för advokat? 

  Detta med olagligheterna då, du har anmält det till polisen, eller vad menade du med anmält? 


  Jag tvivlar på att han visade upp sin obehagliga och svartsjuka sidor i rätten. Jag vet en man som slog sin fru så att hon hamnade på sjukhus med bland annat spräckt käke. När hon gift om sig lyckades han sedermera få ensam vårdnad om deras fyra barn ...
 • Tis 23 mar 18:17 #14

  Just detta att barnet är med hans sambo när han inte är hemma är inget konstigt i sig. Men jag förstår dig - jag skulle också hellre ha mitt barn själv om min exman inte kunde ha barnet. Men nu är det som det är. Det är svårare att förstå hur du kände så starkt för den här mannen att du ville föda hans barn.

  Du måste förstås hjälpa din son med svenskan, det är inte pappans fel att er son inte kan läsa på svenska. Det är ju du som har svenska som modersmål och måste ge svenskan till ert barn. Man kan nog inte förvänta sig att ett barn ska lära sig perfekt svenska från någon som inte kan perfekt svenska själv. 

 • Anonym (K)
  Visa endast
  Tis 23 mar 18:54 #15

  Men va, varför ska sonen vara i pappas bostad varannan vecka när pappa inte är där?? Det är ju helt vrickat! Skillnad om de haft barn för relation med syskon är viktigt.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll