• Anonym (Elin)
    Tue 23 Mar 2021 21:51
    4950 visningar
    247 svar
    247
    4950

    BF December 2021

    Hej!

    Roligt med en decembertråd!

    Jag har ett barn innan fött 2016 och har nu bf 1 eller 3 december.

    Plussade i fredags vilket känns väääldigt tidigt så gissar på 1/12

    Mår fruktansvärt illa redan och fasar lite för hur denna graviditet ska bli

  • Anonym (Elin)
    Thu 25 Mar 2021 14:23
    #6

    Grattis till oss alla!

    Mina symtom är (förutom illamåendet) trötthet, ömma bröst och emellanåt ett sug efter ägg(!). Jag gjorde ett gravtest i fredags för att jag kvällen innan blev galet sugen på äggröra och bacon (händer ALDRIG). När jag stod och lagade det vid 22-tiden tänkte jag ?detta är inte normalt, kanske ska ta ett test imorgon?? Och mycket riktigt fick jag ett positivt resultat.

    Annars är det oron jag tycker är värst, har jättesvårt att glädjas för att jag är så orolig att något är fel. Tog ett test med veckoindikator idag och fick 2-3 veckor men nu är jag orolig för att det är för mycket, att det borde stå 1-2 så nu är det också fel.

    Blir lite less, önskar att jag kunde känna mig gladare och tryggare.

    Har bokat in ett tidigt ultraljud i slutet av april så har det som första delmål. Men det är långt kvar tills dess så en dag i taget nu.

    Hur mår ni andra?

  • Anonym (Elin)
    Thu 25 Mar 2021 21:34
    #17
    eae95 skrev 2021-03-25 18:29:57 följande:

    Haha det är kul att man har vissa ovanliga tecken på när det är dags att ta ett test! För mig är det när jag kollar mig i spegeln och ser en explosion av finnar främst på kinderna men även i pannan. Åh jag älskar ägg, vilket jag fick avsmak på förra graviditeten så jag hoppas jag får fortsätta tycka om det den här gången.

    Men till det allvarliga så håller jag med dig om den här oron, jag fick ett missfall i September 2020 som har satt sina spår. Jag vågar inte heller vara överlycklig och tänka framtidstankar, jag försöker verkligen men tanken att något kan hända kommer alltid tillbaka, svårt och jobbigt att hantera så jag förstår dig verkligen.. man hittar lätt fel i allt. Men vi får försöka utgå ifrån att vi väntar barn och inget annat och ta en dag i taget, hoppas oron lugnar sig lite när du fått göra ditt tidiga ultraljud. Är det privat?

    Jag har ett lätt illamående, ömma bröst och är väldigt trött. Känner dofter/stank som en blodhund också. Har också ont i kroppen och lederna vilket jag egentligen inte tror har med graviditeten och göra utan mina sköldkörtelproblem men vet inte om graviditeten redan hunnit påverka mina värden.


    Ja, det är privat. Bor i Stockholm och eftersom pappan inte får följa med på något besök hos barnmorskan känns det skönt att han får följa med på första ultraljudet åtminstone.

    Han tyckte att jag var sååå överdriven i min oro först och att det var sjukt onödigt men nu stöttar han mig som tur är.

    Tråkigt att höra om ditt missfall, jag beklagar.

    Jag har inte drabbats själv men har oron ändå. Till saken hör väl att sambon har ett barn sedan tidigare, vi har ett gemensamt och han är väldigt nöjd. Men jag har velat ha ett till ganska länge och fick tillslut igenom att vi skulle försöka i tre månader. Vårt första barn blev till på första försöket, nu tog det tre försök men jag blev ju gravid. Går det fel vet jag inte om han vill försöka igen eller om detta är sista chansen på riktigt.

    Usch! Men jag försöker njuta och drömma lite om hur gullig denna bebis kommer vara. Och att mitt barn äntligen får bli storasyskon.
  • Anonym (Elin)
    Sat 27 Mar 2021 16:44
    #27

    Jag lägger också till mig i listan

    1/12 Barnlängtan

    1/12(?) Elin

    2/12 KL

    5/12 eae95

  • Anonym (Elin)
    Sat 27 Mar 2021 20:59
    #30
    eae95 skrev 2021-03-27 18:19:00 följande:

    Usch vad jag tycker den här första tiden är jobbig, det är fortfarande så tidigt och min oro är enorm, har så svårt att vara positiv. Har testat positivt på 5 olika märken av tester och fortsätter testa för att se en stegring, jag trodde inte mitt MF i höstas skulle ha satt dessa spår i mig.

    Min första graviditet som resulterade i min dotter upptäckte jag inte ens förrän drygt två veckor efter BIM och upplevde första veckorna väldigt mycket blödningar och trodde hela tiden att jag fick MF då allting pekade ditåt.

    Längtar och hoppas att jag får uppleva denna graviditet längre fram när oron lägger sig lite och ter sig på andra sättet, jag vet att jag blev mindre orolig när jag kände sparkar och visste att det var full rulle i magen.

    Usch, jobbiga tankar och känslor det här..


    Jag känner igen mig så mycket!

    Har också testat som en galning men insett att det bara lugnar för stunden så jag har slutat testa nu.

    Min förra graviditet kände jag mig också helt lugn när jag började känna sparkar så jag längtar redan efter det.

    Nu försöker jag tänka att detta kommer gå bra, jag har ganska starka symtom (dock helt annorlunda än förra graviditeten - skumt!) och även om jag blir orolig när jag inte känt något på länge så inser jag att det handlar om ganska korta stunder ändå.

    För mig hjälper det att inte tänka för långt fram utan försöka vara här och nu. Men visst är det svårt.
  • Anonym (Elin)
    Tue 30 Mar 2021 10:07
    #55
    +1

    Ni som har symtom - upplever ni att dom kommer och går lite? Ibland känner jag mig tokgravid och ibland känner jag mig precis som vanligt, inget illamående eller trötthet. Någon mer?

  • Anonym (Elin)
    Tue 30 Mar 2021 18:21
    #59

    Tack för era svar! Skönt att höra.

    Själv blir jag tokig. Har ju t.o.m. själv skrivit högre upp att symtomen kommer tillbaka, likförbannat blir jag livrädd när jag inser att jag inte ?känt något? på länge.

    Känns som att jag förstör graviditeten med mina nojor. Det blir bättre men 2-3 ggr om dagen blir jag superorolig och tror att missfall är på g. Så jobbigt!

    Har ett tidigt ul inbokat om fyra veckor så jag får försöka hantera oron tills dess.

    Om inte någon sitter på ett superknep för att noja mindre?

  • Anonym (Elin)
    Wed 31 Mar 2021 16:28
    #63

    Tack för svaren! <3

    Jag tycker jag blir lugnare bara av att skriva om det, vi har inte berättat för nära & kära så jag har inte någon att prata med. Skönt att ni finns!

    Nu tog jag ett cb med veckoindikator och fick 3+ så nu ska jag njuta av att vara gravid och tänka att allt är som det ska tills jag får konkreta bevis på motsatsen.

    Förresten - har ni laddat ner appar än? Någon som kan tipsa om någon bra?

    Själv har jag Preglife, Preggo och graviditet+ än så länge.

  • Anonym (Elin)
    Fri 2 Apr 2021 07:06
    #77
    Anonym (Barnlängtan) skrev 2021-04-01 22:08:31 följande:

    Någon som vet vilka värktabletter man får ta när man är gravid?

    Behöver verkligen ta nåt:/


    Alvedon kan du ta. Men inte Ipren.
  • Anonym (Elin)
    Sun 18 Apr 2021 09:35

    Jag är i vecka 8 nu (7+4). Mår fruktansvärt illa. Kör med mintpastiller, riskakor och åksjukearmband som hjälper lite men usch. Hoppas verkligen det går över snart!

    Ska också göra tidigt (privat) ultraljud 28/4. Längtar så!

    Inbillar mig att illamåendet blir lättare att hantera om jag åtminstone sett att det är en baby in the making.

  • Anonym (Elin)
    Sun 18 Apr 2021 11:09
    KNAS2 skrev 2021-04-18 10:32:54 följande:

    Åh kämpa på! Har du "endast" illamående eller kräks du med? Jag får också illamående ibland och tycker det är frustrerande för jag tänker att jag inbillar mig eftersom jag inte kräks. Jag vet att det inte är inbillning men man blir ju knäpp :)


    De 3-4 senaste dagarna har jag kräkts också men innan dess mådde jag ?bara? illa (började på bim -3 typ).

    Man blir verkligen knäpp av att må så illa! Nu när jag kräkts tycker jag att det känns som att jag överdriver istället haha.

    Hoppas vi mår bättre snart och får njuta av graviditeterna.
  • Anonym (Elin)
    Thu 29 Apr 2021 11:58

    Jag är vecka 9+3 nu, har inskrivning imorgon. Känns sent tycker jag, ffa med tanke på covid & riskgrupp & jobb och allt sånt...

    Gjorde ett privat ultraljud i måndags och fick se lilla ärtan iaf, så fantastisk känsla!

Svar på tråden BF December 2021