Inlägg från: Anonym (KL) |Visa alla inlägg
  • Anonym (KL)

    BF December 2021

    Hej! Har också BF i början av december, v. 4+5 idag. Är 27 år, min man är 30 och det är vår första graviditet. Har inte vågat vara glad än, är mest orolig över missfall eller att det ska sitta extrauterint/inte vara viabelt. Men försöker tänka att går det så går det och att jag gör det jag kan för att ha en så hälsosam tidig graviditet som det går. :) Än så länge symtom i form av lätt illamående, känner mig väldigt trött, har lite lätt molvärk i livmodertrakten av och till. Känns mest overkligt alltihopa, att det kanske blir ett barn i slutändan.

  • Anonym (KL)
    Grapefrukt89 skrev 2021-03-27 08:15:22 följande:

    Känner exakt likadant! Overkligt, läskigt och häftigt! Vi får peppa varann så gott det går <3


    Ja men eller hur, håller tummarna för oss allihopa! :)
  • Anonym (KL)
    Anonym (Barnlängtan) skrev 2021-03-27 22:22:30 följande:

    Det är så jobbigt. Jag har testat med två olika, varav det ena e cb veckoindikator som visade 2-3 veckor. Efter att testat med den så känns det mer verkligt. Är dock så orolig, då vi försökt så länge och verkligen längtar efter lillen.

    Tänkte ringa och skriva in mig på måndag. När är det man får komma på första besök hos barnmorskan? Är så ny på detta.


    Det verkar variera, i min region ville de boka in ett hälsosamtal inom en vecka efter man ringt, och inför det ska jag lämna sköldkörtelprover som rutin. Men det blev inte med den som blir "min" barnmorska, utan den inskrivningen tror jag blir några veckor senare. Är ju också helt ny på det här, både spännande och läskigt!
  • Anonym (KL)
    Anonym (Barnlängtan) skrev 2021-03-28 19:28:59 följande:

    Har ni några symptom? Jag har inga alls, man blir nästan lite orolig.

    De andra månaderna vi försökt ,har jag känt en massa olika symptom, men nu när jag väl plussat känner jag inget haha.


    Jag blir också lite orolig ibland över bristen på symtom. Har mest känt av varierande illamående (väldigt milt, tror nästan mer på inbillning, haha), trötthet och att det spänner och molar över livmodern. Har ju aldrig varit gravid innan, så allt är supernytt och lite läskigt. Men försöker att inte överanalysera allt, även om det är svåååårt...
  • Anonym (KL)

    Ja ett tidigt UL hade ju varit schysst, så länge man ser hjärtaktivitet så minskar ju risken för missfall rätt drastiskt. Även om man såklart aldrig kan få några garantier. Vet dock inte om det går att få till där jag bor, gissar att man behöver gå privat för det?

  • Anonym (KL)

    Absolut, så är det för mig. Illamåendet kommer i intervaller, molvärken kommer också och går. Tröttheten är mer bestående, kommer framåt eftermiddagen/kvällarna. Skulle kunna gå och lägga mig redan kl 20.00, haha

  • Anonym (KL)

    Kan ens arbetsgivare tvinga en mot ens vilja att gå på gravpenning ifall de inte kan omplacera en? Arbetar inom vården och finns ingen möjlighet till omplacering till patientfritt arbete. Jag är sjuuukt osugen på att gå hemma i 20 veckor, det är så lååång tid. Kommer inte ha något att göra, man får ju inte träffa någon osv. Tänker dessutom att covid med stor sannolikhet kommer ha minskat tills vi är i v. 20 (mitten av juli för mig), så risken för infektion och sedan ytterligare komplikation lär vara väldigt liten.

Svar på tråden BF December 2021