• Moisen1122

    Läkemedelsberoende hjälp!!!!

    Vet inte om någon kommer hitta och läsa detta men om någon gör det blir jag otroligt glad! Jag har en person i min närmaste familj som ätit starka morfinpreparat mot diverse olika krämpor under 10 års tid som hen fått utskrivet av läkare. Hen har besämt sig för att sluta ett antal gånger men inte klarat det och får inget stöd alls av sjukvården. Nu är vi där ige och så illa dom det är nu har det nog aldrig varit. Abstinensbesvären är helt otroligt grova och hen har varit utan morfin i 2/3 dagar nu. Hen kan absolut inte sova det är helt omöjligt för hen är så uppstressad och har så mycket ångest samt alla andra abstinens besvär. Hur lång tid tar det i regel att bli av med det värsta abstinensbesvären? (Sömntabletter fungerar inte heller mot sömnen) Snälla hjälp!!!

  • Svar på tråden Läkemedelsberoende hjälp!!!!
  • Moisen1122

    Hen var på psykakuten för några dagar sedan men åkte hem för hen inte fick någon hjälp och vägtar åka tillbaka för att dom inte förstår hen och inte kan hjälpa på det sett hen vill. Hen är otroligt envis när det gäller sånt och har sedan tidigare väldigt dåliga erfarenheter av sjukvården. Hen vill åka tillbaka om hen får komma in på samma avdelning som innan men vi ringde dit och det gick inte sa dom då måste hen va på intaget försr och det orkar hen inte. Är så rädd för att hen ska skada sig och hen säger att hen gärna hade dött för att slippa fetta.

  • Moisen1122

    Kan tillägga att personen i fråga är en av mina föräldrar också vilket gör det hela ännu lite värre

  • Moisen1122

    Tack så mycket för ditt svar!! Ska googla runt lite på det du nämnde och nämna det får hen. Dock är hen väldigt svår att nå för tillfälligt då hen är så upprörd och arg. Det som är mest problematiskt just nu är att hen inte kan sova och börjar hallucinera saker i omgångar men vägrar åka in då hen gjort det tidigare men inte fått hjälp. Finns det nåntint överhuvudtaget man kan göra för att komma till ro och få sova eller är det bara att vänta ut den jävla abstinensen?

  • Moisen1122

    Tack så hemskt mycket för alla svar ni är till stor hjälp!! Problemet är bara att han vägrar att bli tvångsinlagd och säger att om vi ringer polisen då tar han hellre livet av sig. Han har haft vårdintyg innan och vill absolut inte ha det igen. Det blir bara en enorm ond cirkel av allting i nuläget. Han har varit utan morfin sedan i måndags och idag är det torsdag så det är runt 4 dagar nu men han säger själv att de inte är abstinensen som är störst problem utan att han inte kan sova överhuvudtaget. Han kan verkligen inte komma till ro, vrider och vänder sig hela tiden och lider av enorm sömnbrist. Han har säkert bara sovit 3h under 4 dygn nu. Är så rädd för att han ska få psykos eller liknande pga sömnbristen just nu.

  • Moisen1122

    Han har fått sobirl utskrivet av sin läkare för han brukar kunna sova på det, dock så kan man ju bli beroende av det med tyvärr

  • Moisen1122

    Han har försökt ett flertal gånger att trappa ned men det går inte, slutar bara med att han blir utan medicin några dagar och sen står han inte ut längre och börjar med morfinet igen.

    Han fick ju somsagt sobril utskrivet som han brukar bli lugn av men det fungerar inte heller. Sömnbristen blir bara värre och värre.

Svar på tråden Läkemedelsberoende hjälp!!!!