Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET
 • Sön 28 mar 20:09
  44722 visningar
  2464 svar
  Inlägg från bananmilkshake Visa alla inlägg

  BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

  Jaa, vad kul! {#emotions_dlg.flower}

  Plussade idag, bim-1, min tredje graviditet och förhoppningsvis en som resulterar i en bebis. Känner inte så mycket förutom ömma bröst som känns annorlunda, och så är jag varm och frusen om vartannat. Har du några symptom än? :) 

  KNAS, 31 år, BF 7/12
  Bananmilkshake, 35 år, BF 8/12

 • Mån 29 mar 11:37
  #4
  Kallamakka skrev 2021-03-28 20:35:27 följande:

  Hej!

  Kul med en så specifik tråd

  Jag hakar på. Om än försiktigt. Fick nämligen mens precis som vanligt men har slutat blöda och plussar fortfarande starkt. Min sjätte graviditet. Hoppet är väl det sista som lämnar en.

  KNAS, 31 år, BF 7/12

  Bananmilkshake, 35 år, BF 8/12

  Kallamakka, 29 år, BF 2/12


  Vilken kämpe du är! Man läser ju då och då om folk som har mens trots graviditet, verkar inte jätteovanligt. :) 
 • Mån 29 mar 12:00
  #6
  KNAS2 skrev 2021-03-29 11:54:42 följande:

  Helt sjukt att jag inte kan sluta att tänka på detta.

  Är rädd varje gång jag ska kissa för jag tror att mensen kommer att komma.

  :)


  Samma här! Har du också molvärk? Jag har lite som kommer och går.
 • Mån 29 mar 12:32
  #11
  Kallamakka skrev 2021-03-29 12:21:22 följande:

  Tack, mer envis än kämpe kanske haha. Ingenting är omöjligt. Jag ställer in mig på missfall men ser fram emot att bli positivt överraskad om det är så hittills har graviditetstesten ökat den blödningen. Och molvärken är kvar. Ska kolla ikväll igen för att se hur det ser ut.


  Åh vad jag hoppas det går bra den här gången!! <3
 • Mån 29 mar 14:56
  #13
  KNAS2 skrev 2021-03-29 14:14:25 följande:

  Molvärk som kommer och går och vääääldigt ömma bröst :)


  Samma här, det var brösten som fick mig att testa faktiskt. :D
 • Tis 30 mar 11:13
  #15
  KNAS2 skrev 2021-03-30 11:01:02 följande:

  Vid mitt förra MF så blev jag tillsagd att höra av mig tidigt nästa gång jag plussar så att vi kan göra ett tidigt ultraljud för att se så att det ser bra ut.

  Sagt och gjort, jag ringde kvinnokliniken idag för att boka en tid. Möttes av en person inte typ inte alls förstod varför jag ringde så här pass tidigt eftersom jag knappt har missat en mens. Kände mig otroligt dum men jag gjorde ju bara som jag blev tillsagd? Konstigt. Höll knappt på o få en tid i april heller då det var superuppbokat, men tillslut hittade dem en lucka till mig. Jisses.

  Vet ju att det är tidigt men det är väl lika bra att boka in, sen får jag ju boka om i fall graviditeten avslutas unna.

  Hur tänker ni andra? När kommer ni höra av er gällande inskrivning?


  Jag är i samma dilemma nu. Vi har en bokad tid för upprepade missfall i slutet av april, men det är så dags då att kolla, tänker jag nu. Jag ska ringa dom i veckan och fråga hur jag ska göra, om det finns NÅT sätt att få göra blodprov innan medan det finns en chans att rätta till det. Räknar kallt med att det inte kommer gå, då provar jag med någon privat. Kommer be om tidigt VUL också så fort det är garanterat att man ska se ett hjärta, så typ v.8. :) 

  Inskrivning väntar jag med tills man sett hjärtslag, just pga dom tråkiga erfarenheterna med att behöva ringa och boka av. 
 • Tis 30 mar 14:12
  #17
  KNAS2 skrev 2021-03-30 11:42:02 följande:

  Min tid blev i vecka 8 så förhoppningsvis kan man förhoppningsvis se hjärtat då. Men om jag inte ringt typ nu hade jag kanske inte fått en tidig tid då det knappt fanns några tider kvar i april. Så jag är glad att jag ringde o fick tid. Blev bara irriterad på att hon fick mig att känna mig dum när jag gjorde precis som de sagt åt mig.

  Jaja. Idag är i alla fall en enklare dag. Igår fick jag typ ingenting gjort på jobbet... Mina tankar var överallt annars men inte på jobbet. Känns skönt att kunna få lite gjort och inte bara tänka på om graviditeten ska lyckas eller int är :)


  Åh vad irriterande, att bli ifrågasatt så där! Usch. Men vilken tur att det fanns en tid till dig iaf! Bor du i en storstad?

  Ja det är ju verkligen det enda man tänker på nu xD
 • Ons 31 mar 09:41
  #23

  Och såklart har mina bröst slutat ömma och känns inte svullna som innan. Har läst en del om att symptom kommer och går så här tidigt men i min värld betyder det bara en sak. :( 

 • Ons 31 mar 10:09
  #24

  Äh, vad deppigt det lät, haha. Har som sagt läst jättemånga trådar här där folk tappat sina symptom och det har gått bra ändå. Jag har ändå hopp att det ska gå bra. Men man blir ju lite lätt sjuk i huvudet i det här tillståndet! Och speciellt med dåliga erfarenheter. 

 • Ons 31 mar 11:15
  #28
  Grapefrukt89 skrev 2021-03-31 10:28:44 följande:

  Fattar att det känns jobbigt, alla erfarenheter formar ju och påverkar en på olika sätt. Men jag tänker att detta är ju ett nytt ägg, en ny chans! Så kanske att det är svårt att jämföra rakt av även om man såklart inte kan förminska det man gått igenom... <3


  Är i samma sits med symptom just nu.... Har inte så mycket molvärk de senaste dagarna utan mest spända bröst så jag börjar ju undra...


  Tänker du göra tidigt ultraljud? Före en eventuell KUB? Är kluven själv och vet inte riktigt. Känns jobbigt att komma till KUB och se att inget hjärtljud finns men det betyder ju inte att bara för att man gjort ett ultraljud innan, att man med all säkerhet kommer hitta det där... :/ Finns ju tyvärr inga garantier för nåt. (BUUU). Jag som är en kontroll-freak vill ju ha mina garantier, haha! :P


  Åh, tack för peppen! Du har rätt, det är ett nytt ägg med nya förutsättningar. :) Det känns mycket bättre nu. Vi har berättat för våra familjer också så vi ska slippa smussla och så dom vet om det går dåligt igen. 

  Jag tycker vi alla officiellt slutar lägga så mycket vikt på symptom nu så här tidigt. :D Tänk att en del inte ens vet att dom är gravida den här tiden, och inte märker nåt heller. 

  Ja, det kommer jag göra. Jag hoppas sjukvården tycker det är rimligt att jag får ett VUL, annars går vi till en privat. Men jag tänker vänta till v.8 helst, dom förra gångerna när jag fick kolla pga oro så var det för tidigt för hjärtslag och det var så plågsamt att gå och vänta och inte veta (eller som sist när vi fick falska förhoppningar). Så nu vill jag vara garanterad att få veta direkt. 

  Nej det finns ju inga garantier, och det gör mig också totalt galen!! Skrikandes
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...