Inlägg från: Hatamig |Visa alla inlägg
  • Hatamig

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Hej,

    Jag väntar mitt första barn den 16/12. Har ett tidigare missfall i bagaget och fick i samband med första graviditeten reda på att jag har under produkt i sköldkörteln så just nu äter jag levaxin.

    Jag har inte varit medlem här innan så jag tycker det ska bli kul att följas åt här och läsa om varandras erfarenheter och stötta varandra genom detta.

    Är 34 år.

  • Hatamig
    mandarincurd skrev 2021-06-02 08:27:36 följande:

    Hur känner alla för covid vaccin? Jag är lite nojig faktiskt... hade jag inte varit gravid så hade jag såklart tagit det utan problem. Nu däremot är jag som sagt lite nojig...


    Jag är i början av veckan 13 (12+1) och har inbokad vaccination nästa onsdag.

    En väninna till mig fick Corona i våras i vecka 33, hon blev jättedålig och var tvungen att få akut kejsarsnitt. Barnet mår bra idag, men det var verkligen i sista stund då barnet inte andades när den kom ut.

    Jag har själv möjlighet att isolera mig men min man behöver åka till jobbet med kollektivtrafiken ett par gånger i veckan. Detta gör att jag väljer att vaccinera mig. Om vi hade haft möjehet till fullständig isolering är jag inte lika säker på att jag hade tagit vaccinet.
  • Hatamig
    VirrePirre06 skrev 2021-06-06 22:23:36 följande:

    Hej alla :) Har idag varit på kub och få se den lille för första gången, så roligt. Den hoppade runt och vi fick jättefina svar på alla kromosomer 1/20000. Känns så skönt och var så bra att min sambo kunde följa med :)


    Vad roligt och skönt för er ???? Vilka fina resultat det blev ???? När vi var på vårt tidiga UL var min man med, vilket var skönt. Jag har KUB kl. 14 idag! Jag får tyvärr åka själv denna gång. Ska bli roligt att se den lille igen ????
  • Hatamig
    Hatamig skrev 2021-06-07 11:00:32 följande:

    Vad roligt och skönt för er ???? Vilka fina resultat det blev ???? När vi var på vårt tidiga UL var min man med, vilket var skönt. Jag har KUB kl. 14 idag! Jag får tyvärr åka själv denna gång. Ska bli roligt att se den lille igen ????


    OBS. Ska vara utropstecken, vet ej varför det är ändrat till frågetecken. ????
  • Hatamig
    Storm01 skrev 2021-06-08 07:01:10 följande:

    Är det någon som berättat för sin arbetsgivare ännu och vilken vecka var ni i såfall? Om inte, när planerar ni att göra det?

    Jag funderar på om jag ska berätta nu innan semestern eller ta det efter semestern.


    Jag kommer berätta för min chef innan semestern kan dock inte bestämma mig när. Jobbar i 4, 5 vecka till så jag har lite tid, tänker att det kanske kommer ett naturligt tillfälle. Då kommer jag vara mellan vecka 14-18.

    Jag fick min nuvarande tjänst i november förra året och är chef över 9 personer. Senaste åren på min arbetsplats har varit lite turbulent med många olika personer på min tjänst så jag har lite dåligt samvete över att återigen lämna dem i händerna på en tillfällig lösning. Tror jag kommer berätta för dem i början av augusti. Är visserligen i vecka 22-23 då vilket iof känns sent.
  • Hatamig
    bananmilkshake skrev 2021-06-10 20:49:52 följande:

    Idag var vi på privat ultraljud! Är så glad och det var värt varenda krona. Vi gick för att pappan ska få vara med, sen var det en bonus att det var en anatomigranskning så bm gick igenom exakt allt! Njurar, magsäck, ögonen, urinblåsa, käkben osv. Hon gissade till och med på en flicka. :) 

    Sån skillnad mot mitt KUB där bm inte direkt pratade i onödan. Den här kvinnan var glad och personlig, och berättade hela tiden vad hon såg. Så nöjd. :) 


    Vad roligt för er att dela upplevelsen tillsammans. Vi var på ett privat ul i vecka 10 man såg inte så mycket då så jag funderar på att boka ett till så min man kan följa med och se när ärtan har blivit lite större och man ser mer i detalj vad som gömmer sig där inne. Kliniken jag var på erbjuder till och med 4D bilder då man verkligen kan gå en förtitt ????

    Jag ska på mitt RUL 9 juli, jag ska också fråga om dem ser om det är en flicka eller pojke som kommer ut.
  • Hatamig
    bananmilkshake skrev 2021-06-11 17:16:54 följande:

    Ja det var verkligen kul. :) Gör det! Jättekul med 4D-bilder också. :D Det blir så verkligt att se nu när det inte bara är en liten böna som ligger stilla. :) 

    Det är ju ganska snart! Vilken vecka är du i nu? Jag har fortfarande inte fått någon tid till RUL, tycker det är lite konstigt. Alla andra tider har jag fått i så god tid. 


    Jag är i vecka 14 nu och kommer få det i vecka 18 (17+3). Från början fick jag tid den 16e jul men jag är bortrest tre veckor i sommar så de kunde flytta på det till innan jag åker. Känns som väldigt tidigt, jag hade fått för mig att man inte gjorde RUL förrän 18 fullgångna veckor, men jag får lita på dem.
  • Hatamig
    bananmilkshake skrev 2021-06-13 14:35:13 följande:

    Ja det lär ju vara helt okej ändå att få det lite tidigare! Jag börjar känna att jag kanske måste kolla upp varför jag inte fått en tid, om det är nåt jag ska fixa själv... fick du (och ni andra som fått tid) en tid automatiskt, på remiss liksom? Eller bokade själv?


    Jag fick min tid bokad samtidigt som KUB. Kallelse till båda kom i samma kuvert. Har du kollat på 1177, det kanske finns något inbokat där? Annars tycker jag du kan fråga din BM hur du ska gå tillväga.
  • Hatamig
    Sellerin skrev 2021-06-18 18:15:00 följande:

    Såhär ser lilltjejen samt jag själv ut i vecka 19 :)


    Vad fina ni båda är, grattis till er. Längtar så till RUL, under 3 veckor kvar för min del. Vi ska också ta reda på kön, tänker att det blir lättare att planera då :)
  • Hatamig
    VirrePirre06 skrev 2021-06-19 17:49:23 följande:

    Hej i värmen, är det någon som vågat sig på att köpa barnkläder och saker ännu? :) Själv tänkte vi vänta tills efter rul då man verkligen ser att det lilla livet fortfarande lever :D


    Vi beställde vår barnvagn i helgen. De hade 15%rabatt på den vi tittat på tidigare så jag kunde inte motstå. Det blev även en jättesöt åkpåse till bilbarnstolen så pyret har det varmt och gott hem från BB. Den var på 50% rea så spara in lite där med... Det är så mycket som man behöver och otroligt dyrt!

    Vi var också i tankarna att det var lite tidigt men slog till ändå!

    Genom hela barnverkstadsprocessen har jag hunnit virka två filtar, en barnvagns mobil och en vagn mobil. Mitt nästa projekt blir nog att sy lite påslakan och örngott.
  • Hatamig

    Var på RUL idag och det visade sig att vi får en lite tjej i december.

    Så glad att allt såg bra ut, nu ska jag börja njuta på riktigt ??

    Tyckte att jag kände något i magen i söndags, men har inte känt något sen dess, jag gissar att jag inbillade mig...

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET