Inlägg från: mandarincurd |Visa alla inlägg
  • mandarincurd

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Nuuu skriver jag såhär istället för att citera haha.

    Ang barnvagnar alltså?

    Enligt mitt tycke så tycker jag att smile 3 känns sååå himla ranglig/plastig/instabil jämfört med tex emmaljungas nxt90. Men jag gillar ju när de känns lite tunga för jag tycker det känns mer stabilt. Dock har både min syster och min bästa vän en britax smile 3 och är jättenöjda!

  • mandarincurd
    bananmilkshake skrev 2021-08-14 19:19:20 följande:

    Åh, typiskt... ranglig är ju inte alls bra. Har du provat den eller sett typ på videos? Jag skulle också vilja ha en rätt rejäl, men också smidig, haha! Svårt läge. Samtidigt så tror jag kanske dom bra sakerna med Britaxen kan väga upp. Vi ska kolla på den i veckan!


    Jag har känt på den. Men det är ju såklart heeelt olika vad man föredrar! Emmaljungan kan garanterat kännas trögstyrd och tung jämfört med britaxen, men jag gillar ju det. Haha :)
  • mandarincurd
    VirrePirre06 skrev 2021-08-14 19:55:44 följande:

    Vad jag förstått det som kan fjädringen på smile 3 göras så att den känns ranglig, läst en del kommentar kring detta, men svårt att veta då man själv inte har den haha :) Men skönt att höra dem är nöjda iaf!


    Ja och vissa gillar ju att den är så! Alla gillar så himla olika. Vissa vill inte ens ha svängbara hjul fram vilket är ett måste för mig :)
  • mandarincurd
    Thewalk skrev 2021-08-15 09:27:00 följande:

    Vi har köpt vagn nu. Det är inte riktigt samma djungel när man behöver en tvillingvagn, men ändå ett svårt beslut. Vi landade i en Bugaboo Donkey efter att ha lyssnat på andra med två barn/tvillingar. Alla verkar nöjda och den är även smidig när man bor i stan. 

    Planen var att köpa den second hand, men då saknades det alltid många delar så priset steg ändå. Vi har nu köpt en ny med allt inkluderat och litar på att andrahandsvärdet kommer vara bra även i framtiden då den är så populär :)


    Tjoho vad skoj! Grattis till vagnköp! Bugaboo är väl ett alldeles förträffligt val till någon som bor i stan
  • mandarincurd
    Fjaril90 skrev 2021-08-15 21:52:29 följande:

    Vad kul att så många har köpt vagn! Det har vi med - en Silvercross Wave. Tyckte den kändes skön att köra - lätt att ställa in/ändra handtaget så det passade mig och mannen som är ganska långa och var den absolut snyggaste vagnen (i vårat tycke) när vi tittade och testade runt i butiken. Hittade en second hand av en tjej som plötsligt hade behövt byta till en smidigare vagn för pendling då hennes arbetssituation hade ändrats, så den var knappt använd - blev ett riktigt kap.

    Blir så glad av att se barnvagnen (och babyskyddet som kom med) - man längtar ju ihjäl sig till det är dags och ens unge ligger där i! 

    Förutom barnvagn har vi köpt ett babygym (för det var så sött), lite lakan och kläder. Säng är nästa på listan och det blir nog en Troll Lux som jag såg att någon annan här också kört på, i grått om det dyker upp till ett juste pris i krokarna :)

    Hur tänker ni med mängden kläder och storlekar?

    Tycker det är SÅ svårt att veta hur mycket man ska köpa av varje storlek.. de kan ju bara ha det någon månad.. Vi har köpt några få plagg i 50, lite fler i 56 och 62 men alla dessa storlekar och plagg räcker alltså bara till kiddon är drygt 4 mån (!?) galet ju haha.

    Lite avis på de som får sommarbebisar och bara behöver ha några få bodys och inte en hel vintergarderob...

    Kommer skriva upp vad vi saknar i bebisens garderob när det närmar sig till en kommande motvillig babyshower (verkligen inte min grej det där, men har en ingift släkting som har tjatat sig till att få hålla/planera en så får väl ta nytta av att folk vill ge en saker.. haha...)

    Ska nu ha babyshowers?


    Så mysigt att få ha vagnen och allt hemma <3 vi har ?bara? köpt ett begagnat skötbord hittills, och mamma har köpt några plagg. Är också helt lost i hur mycket som behövs av allt, tror det är därför vi knappt köpt något ännu haha. Men får man en kräkbebis och behöver fem ombyten per dag så krävs det ju en rätt stor uppsättning kläder om man inte har tvättmaskin. Vi bor i hus och har tvättstuga tack och lov, så förhoppningsvis klarar vi oss på typ 12 bodys i varje storlek? och JA, de växer snabbt! Dock har jag erfarenhet av att de kan ha storlek 50 längre än vad man tror, upp till en månad i alla fall!

    Vill också ha en fin spjälis och Trolls är ju sååå fina. Har tyvärr kärat ner mig i en stokke (: hoppas hitta begagnat men annars kan det råka hända att jag köper en spjälsäng för 4000 lol.

    Babyshower förväntar jag mig faktiskt att mina vänner överraskar mig med ;)
  • mandarincurd
    Fjaril90 skrev 2021-08-16 12:59:37 följande:

    Åh kan det vara den ovala från Stokke? Tycker den är såååå fin! Men ja väldigt dyr haha. Hoppas du hittar den begagnad, annars så får man ju lov att slösa lite ibland, men blir ju bara förälder för första gången en gång haha


    Ja precis den lilla ovala som man kan bygga ut! Den är så fin och det ser så ombonat ut när den är så liten :?)

    Exakt, låt mig skämma bort mitt barn hahah!
  • mandarincurd
    Fjaril90 skrev 2021-08-16 16:25:50 följande:

    Ja men den är ju så fin! Unik också! Känns mer legit att lägga lite extra när den inte är som alla andra, tycket de flesta andra är ganska lika haha. Den blir fin när den byggs större också så man kan ju se det som en investering att lillen kan växa i den ;) haha


    Say no more, jag är övertalad! Haha
  • mandarincurd
    Fjaril90 skrev 2021-08-16 21:52:34 följande:

    Haha nu när jag läser vad jag skrev lät jag verkligen som en stokkeförsäljare - det är jag inte lovar!!! Haha

    Däremot är jag nog mer sugen på sängen än jag trodde hahah


    Hahah ja men den är så fin. Och sänghimmel till <3
  • mandarincurd

    Jag har äntligen bestämt mig för att jo - jag ska vaccinera mig undertiden jag är gravid!

    mRNA vaccin verkar lokal och hamnar inte i vårt blodomlopp dvs bebisen får inte i sig något av vaccinet utan det är mer positivt för barnet att jag vaccinerar mig då jag bildar antikroppar som barnet också kommer ha när han kommer ut :)

  • mandarincurd

    Håller med om att man inte kommer bli piggare med veckorna som går. Idag var första gången det verkligen sög i benen på dagens långprommis med hundarna, fyyyy faaaan (ursäkta mig hehe) vad jobbigt det var.

    MEN, alla sparkar och rörelser från lillen därinne gör att det inte känns lika jobbigt längre. Det är så starka rörelser att man ser de på utsidan av magen. Sambon såg igår och blev så chockad över att han sparkar/rör sig så ordentligt haha.

    Rör sig era för fulla muggar också? <3

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET